Iveta Bartošová

• Fotoalbum (13)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
3.5.14 10:01

@terinka4444 moje kamaradka taky zije xlet v rakousku, česky mluvi uplne normalne, ikdyz z akcentem, ale ve psani dela velke chyby.,..takze bohuzel ted pravdu nemas

Příspěvek upraven 03.05.14 v 10:02

• Citovat
  • Upravit
21911
3.5.14 10:01
@terinka4444 píše:
to je trošku ptákovina, rodnou řeč nezapomeneš, i kdybys ji nepoužívala čtvrt století, je to taková rádoby výmluva… mám rodinu mimo republiku, některé už dlouho před revolucí, češtinu nepoužívají ve svém běžném životě vůbec, když přijedou sem, mluví naprosto normálně, když píší maily, píší normálně… znám hodně lidí, co je pryč mnohem déle než směšných 14 let a nikdo z nich češtinu nezapomněl, jen ti, co si hrají na důležité a cpou cizí přízvuk a jako hledají správná slova, aby se vidělo…

Vim, neslo o me…Dovolim si oponovat tomu co jsem zvyraznila ;) Stava se mi to take. Nedelam to schvalne, ale ja opravdu obcas ta spravna slova hledam :oops: Ale prizvuk nemam ;) Je pravda, ze tim, ze jsem cesky dlouho nepsala se sem tam vloudi chybicka, ale tim, ze jsem ted casteji na emiminu spoustu opet obkoukam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.5.14 10:04
@pomenkova píše:
@Burj Chalifa ano a chces na neho adresu pojdme ho spolecne udat…
A ted k ivete bartosove ne?? :roll:

Samozvaný moderátor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.5.14 10:05

Ty jo, tady by pár pisatelek mohlo pracovat pro bulvár, co se všechno nevymyslí :mrgreen:
Osobně si myslím, už jak na začátku, že byla spíš labilnější osoba, taková co si moc všechno brala a měla kolem sebe špatné lidi - chlapy..
Pomeje, ten Ital nevím jméno, taky to bylo spíš na zviditelnění, Macura, Rychtář.. mě by asi taky hráblo s takovýma…
Navíc, jak třeba mohl bulvár mít všelijaké videa hodně zblízka - třeba jak byla opilá někde v zahraničí- když tam byli jenom s Rychtářem a nebo Macurou teď nevím..a jiné..
Opravdu bych věřila, že to dělal někdo z blízkého okolí..Už tenkrát se říkalo, že to někdo schálně chystá.. jak ležela na pláži, plavky obráceně, láhev u sebe.

Příspěvek upraven 03.05.14 v 10:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.5.14 10:06
@pomenkova píše:
@terinka4444 s tebou Sem mela tu cest si uz psat??Na nasi nemecke diskuzi, mam ten pocit…Jsi u´z v te Kanadre jak si psala??Prosim te rodnou rec opravdu nezapomenes vis???zapomenes jen mluvit presne i psat ja mas. Okolo sebe mam hodne nemcu jenom nemcu a to udela hodne. Rozdil je byt porad v nemecku mezi cechy nebo byt jen ve spolecnosti nemcu, to je rozdil, jasne ze nazapomenes mluvit, ale hodne zapomenes s pravopisu, ale mylsim ze toto to tema neni…
Az prosim te nekam na tak dlouho odjedes budeme si o Tom povidat…Ja razila stejny heslo a smala se lidem kteri prileteli s akcentem z ameriky..Ted jak vis nemcina ma podstatna slova na konci, takze ja obcas reknu vetu jinak nez by mela byt…To jen k tomu co pises na vysvetlenou…Pokud maji tve pribuzny se cas venovat cestine v nemecku Jim cest a Slava, ja ma cas se postarat o dite o psy o ucty manzela-o-veliky barak a nemam cas studovat pravidla ceskeho jazyka, ale jak typicke dosli argumenty budem se venovat gramatice ano???

mně nedošly argumenty, já se nijak nedohaduju a neargumentuju na této diskuzi. Dokonce jsem tě neupozorňovala na špatnou gramatiku, nějak přelouskám, co napíšeš a je. Ani jsem nereagovala na to zaručené, jak mají kriminalisté doma videa mrtvol, protože mít musí a podobné chytré výmysly. Někdo češtinu a to psaný projev ovládá, jiný neovládá, někomu to jde, někomu to nejde. Ale skutečně píšeš jak tatar, což jsme tedy nevytáhla já, ani na to neupozorňovala a neodváděla tím řeč od tématu. Ale výmluvy, že žiji již 14 let v Německu, když jsem celý svůj školní vzdělávací život žila a učila se v češtině a místo jsem neustále píši sem, což jsou dvě odlišná slovo, což je naprosto nejzákladnější gramatika a s postavením sov ve větě to nijak nesouvisí, a pak použiji tu vtipnou frázi, že 14 let mluvím jiným jazykem, a češtinu už neovládám, tak jsem směšná a trapná k tomu. Tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.5.14 10:08
@KackaDoup píše:
@terinka4444 moje kamaradka taky zije xlet v rakousku, česky mluvi uplne normalne, ikdyz z akcentem, ale ve psani dela velke chyby.,..takze bohuzel ted pravdu nemasPříspěvek upraven 03.05.14 v 10:02

píše místo jsem sem? Píše hovorově? Nemluvím o gramatických chybách nebo postavení vět, či slov ve větách, mluvím o hovorové řeči ve psané formě, na hovorovou řeč totiž musíš ten jazyk sakra ovládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
3.5.14 10:12

@terinka4444 no vidis jak jsi sikobna…To je hezke tedy :kytka: :kytka:
Ja asi sikovna nebudu, jsem tatar ted uz to ale diky tobe vedi vsichni to me uplne ted dostalo…
Prosim te ano muzes mluvit doma 5 ti jazyky, ja pisu o tom kdyz jinde zijes-proste zapomenes a z cestiny jsem mela tedy vzdy za 2,nevim kde soudruzi z NDR udelali chybu 8) 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
3.5.14 10:17

Ale no taaak děvčata, myslím, že ohledně gramatiky či slovosledu jsou na emimi jiní experti :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
3.5.14 10:18

@terinka4444 Ano uz jsi napsala, ze jsme tatar tak co chces jeste rozebirat, ted budeme opravdu resit gramatiku???Hale jen proto, ze si( nesedneme) neznamena to, ze se od ted zacne resit gramatika, ja ti doporucim, necti me texty nebude ti zle, ja nebu cist tve a nebudu mit pripominky, tot vse…vyreseno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
3.5.14 10:21

@terinka4444 jo a prosim te vymysleno to neni. Doma mel i jine dokumentace, on byl sef na kriminalce si predstav ze si bral praci domu, tak jako ucetni a jini, to je divny vid??On to jako nikomu neukazoval vis??Mel svoji kancelar kde mel plno zaznamu, na vymysleni jsou tu jini ja pisu pravdu…ja uz se k tomu proste vracet nebudu… 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
3.5.14 10:23

@terinka4444 viděla jsem tu i jednu větu o 20 řádcích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.5.14 10:25

Tak teď jsem četla údajný doslovný přepis rozhovoru Macuru s Rychtářem, cca hodinu před smrtí.
Zajímalo by mě, to existuje nějaká aplikace v telefonu, že si můžeš nahrát svůj vlastní telefonát? :think: Protože nějaké přepisy telefonátů bez souhlasu jsou podle mne ilegální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
3.5.14 10:26

@kvaček taky si myslim, ze bylo dost lidi, kteri s materialem ruzne manipulovali ba prodavali, ze to bylo dopredu nejak nachystane, urcite..Mozna dokonce ten jeji jak pises ten Ital..Kdokoliv se na ni mohl prizivovat to je fakt… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.5.14 10:26
@terinka4444 píše:
to je trošku ptákovina, rodnou řeč nezapomeneš, i kdybys ji nepoužívala čtvrt století, je to taková rádoby výmluva… mám rodinu mimo republiku, některé už dlouho před revolucí, češtinu nepoužívají ve svém běžném životě vůbec, když přijedou sem, mluví naprosto normálně, když píší maily, píší normálně… znám hodně lidí, co je pryč mnohem déle než směšných 14 let a nikdo z nich češtinu nezapomněl, jen ti, co si hrají na důležité a cpou cizí přízvuk a jako hledají správná slova, aby se vidělo…

ale zapomeneš, švagrová je už 15 let v UK vidíme ji 2× za rok, rok od roku mluví hůř Česky, některé slova komolí, některé úplně zapomněla, že když s ní mluvíme, tak mluví Česko Anglicky, na které slovo České ve větě si nevzpomene automaticky ho řekne, jak je zvyklá tam to vyjádřit, takže zapomíná se pokud ten člověk běžně rodný jazyk nepoužívá, ona ho používá 2× za rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
3.5.14 10:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat