Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@iubire jak ti to muzou ted navrhovat kdyz nemuzou vedet kolik jich bude
to je trochu na hlavu. Me to nabidl dr. jednou kdyz bylo jen jedno vajo, ale nesouhlasila sem. Nesmi se u toho pohnout a to bych fakt nedala
@Jedna babička Moc děkuji za krásná a pozitivní slova
Jen už je to občas fakt těžké, ale to tady zná každý.. Dnes jsem 8. den po KET a ani náznak, takže ze zkušenosti vím, že se zázrak zase nekoná. Když jsem měla biochemické těhu, tak 8. den čárka byla pěkná.. Ale hlavu vzhůru, pojedeme dál ![]()
Holky jak často zmiňujete tu imunologii v Plzni nebo v Praze, asi je potřeba žádanka z CARu, že? Mně dr. pořád říká, že imuno je ok, ale já mám jen tu základní z CAR. Hematologii asi nemám, jinak mám vše a nic.. Spermio víceméně OK. Přes léto pauza a pak šup do 3. kola IVF
Není mi ani 30 a už třetí kolo…
@Mommo Ty si pamatuješ každého
Moc ti přeju bezproblémový porod a nejhodnější miminko ![]()
@sistasa me je taky 30 a mam za sebou 3ivf a 2minimalky s menopurem. Nevzdavej to, urcite se podari. Jinak pokud mate embryjka hezka a porad se nedari urcite bych udelala imuno zadanku mit musis, ale muzes se tam objednat a proste v car rict, ze si tam objednana a ze chces zadanku. Zalezi jake tam mas zkusenosti. A taky bych u dalsiho ivf chtela genetiku PGD/PGS.
@sistasa mne zadanku napsala moje gynekolozka, v CARu mě taky přesvědčovali ze není potřeba, ale spoustě párům poradne imuno pomohlo. Drzim palce
@mzat Sleduju tě tady už dlouho a jsem moc ráda, že se i vám konečně zadařilo
A moc ti přeju, abyste to dotáhli do zdárného konce
PGS jsem už teď při 2. IVF měli, ze 3 embryjek se vrátilo v pořádku 1, dávala jsem tomu velkou šanci a stejně nic. Mě vždycky přijde, že nám hodně těch embryjek nedojde do konce. Naposled jsem jich měla 14, z toho 12 oplodněných a ke konci se dostali 3 a po PGS 1.. Jinak jsme komplet zdraví, já beru léky na štítku, ta je OK a mám zakloněnou dělohu, to dr. ví, jinak jsme idiopati jak blázen ![]()
@mzat @barca77 Holky dík, zkusím si to tam vydupat
ono to asi taky chvíli trvá, co… než se tam člověk dostane a pak čekání na výsledky…
@sistasa To víš, už jsem tu taky inventář
Moc mě mrzí, že to teď nejspíš neklaplo
Ale nevzdávejte to ![]()
@sistasa na imunologii se určitě objednejte. Žádanku ti dají v centru nebo gynekolog. Jinak můžeš jít i jako samoplátce, ale je to hodně drahá záležitost. My máme za sebou imunologii v Plzni, tři měsíce nás přeléčili, máme nyní vše v normě a krásně nás připravili na další ivf, čeká nás třetí pokus… A ted už věřím, že to zvládneme:)
@sistasa dekuju, ja uz to pomalu zacinala vzdavat, ale vnitrne sem citila, ze nesmim. Porad je tezke tomu uverit. U nas byl obr problem s vyvojem embryji. Tak verim, ze to vyjde i tobe jen to chce vydrzet bojovat, i kdyz vim, jak je to tezke ![]()
@sistasa kolikrat me překvapuje ze tyhle testy imuno hemato nedelaji hned
ja v gennetu mela behem dvou iui hotovou genetiku imuno i hematologii a pak uz věděli ze 3iui bude jen střelba do prázdná a pak uz jen jestli kratky protokol (konec v 7tt) nebo dlouhy protokol (za 8tydnu rodim)
jo a je mi ted uz 29 v gennetu od 27let
asi zalezi na lékaři no jak je aktivni ja mela zřejmě kliku, ale věř ze i na tebe se usmeje stesticko a na kvalitni vajicko
moc ti fandim ![]()
O @sistasa je tam nějaká čekací doba a taky musí být nějakou dobu po ivf, klidne zavolej nebo možná ještě lépe napis mail dr. Ulcove Gallove ať mas termín a pak budeš mít porad dost času vybehat si u někoho zadanku:)
@iubire Já osobně jsem bez narkozy nebyla, ale byla tam se mnou pani, která šla jednou bez narkozy a už prý nikdy víc. Nesměla se vůbec pohnout, tak jí tam u toho drželi a vůbec to prý nebylo příjemný. Ta narkoza je kraťounká a máš to bez bolesti a nepříjemností.
Holky moc vám děkuju za povzbuzení a za informace o té imunologii!
Viděla bych to nejdřív na Prahu, dr. Malíčková, máme to blíž než do Plzně. Máte s ní někdo zkušenost? Vím, že tu převážně doporučujete Ulčovou-Gallovou, tak jestli jste nebyly třeba u Malíčkové.. ![]()
@GaLeee Mně dělali v Caru imuno, ale jen takovou tu základní - protilátky proti vajíčkům, spermiím atd., to je ok, hemato upřímně nevím… Taktéž jsem v Caru od 27 let
Moc díky ![]()
@mzat bojovat budeme, to je jasný, bez dětí být nechci, takže to někdy vyjde ![]()
@sistasa ahoj, loni jsem chtěla k Malíčkové a měla stop stav mimo pacientky z jejich spolupracující nemocnice. Takže jsme zajeli až do Plzně, ale je to rozdíl cca 1-1,5h, takže se to dalo a jede se tam 2× takže pohoda ![]()
Ahoj holky, tak jsem sem zabrousila po dlouhe dobe a tolik krasnych zprav!! @mzat Tyjo, uzasny, ze se Ti to povedlo! Ted uz to pobezi vse jako na dratkach! @Mommo Tyjo, to to utelo, moc Ti preju co nejpohodovejsi porod a pak uz jen same stesti…@ejbinka Jedu dal s Tebou ve snahach a verim, ze i nam se zadari ![]()
Ja jsem totiz holky ted po tretim IVF, mela jsem ale silenej OHSS (vajecniky 13 cm, tekutinu vsude od branice po streva, to bych neprala nikomu), takze mi zakazali transfer a musim se dat nejdriv do kupy.. Kazdopadne ale mame 7 nanuku, coz jsem v soku, ptz minule bylo 0 vajicek a v prvnim IVF jen jedine, takze posun aspon v tomhle.. Plus mi nasli tu reprodukcni imunitu blbou, proto i mezitim ten dalsi potrat… No, tak jsem to zas ze sebe vyblila vsechno, je kazdopadne uzasny, jak se tady skoro vsem uz z roku 2016 zadarilo, to mi dava silu a vsem vam to hrozne preju ![]()
@sistasa Ja k Malickove chodim, ale je pravda, ze mi nekdo rikal, ze uz nebere, nebo ma cekacku asi tri mesice… Ale tak za zkousku nic nedas… ![]()