Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Emmmma kraaaaasssssneeee!!! Tuším jak zítra dopadne ta krev ![]()
Ahoj holky, tak teď mi volali z Repromedy a chce se mi brečet, tak nám zase PK přežilo jen jedno embryo… Proč, když jsme měli PICSI a MACS, jen ty nejlepší spermie??? Kde je ten lepší výsledek? Teď PGD, to bude za 14 dní, mám z toho úplně hrůzu…
![]()
@Tofik já byla na ketu dvakrát při prvním se mu taky nechtělo dovnitř a povedlo se, při druhém se mu taky nechtělo, ale díky srůstům asi a nechytlo se.Tak nevím.
@Tofik já byla na ketu dvakrát při prvním se mu taky nechtělo dovnitř a povedlo se, při druhém se mu taky nechtělo, ale díky srůstům asi a nechytlo se.Tak nevím.
@T.martasek
Chápu tvé zklamání, člověk absolvuje všechno co mu doktoři doporučí a ono to ani tak nevyjde moc dobře
Asi ti to nějak nevysvětlili že? Že by byl problém ve vajíčkách?
@esprit1 No bylo mi řečeno, že ten výběr by mohl pomoct, tak ve druhé stimulaci bylo o čtyři vajíčka víc a navíc s tím něj výběrem spermií, ale výsledkem je opět jedno embryo… Tak nevidím tu výhodu. A nevím jestli ještě nějak jinak zkoumají vajíčka než jen tak, zda je zralé nebo ne… ![]()
@T.martasek To by jim to člověk nejraději omlátil o hlavu
Jenže to slyšíme jen: ono by mohlo pomoct, může a možná a je šance… Nic určitého ![]()
Holky, co už máte za sebou více IVF, za jak dlouhou dobu vám po jednom cyklu doporučili jít do dalšího?
@esprit1 No to je to, nechci se ohlížet na peníze, ale ty dvě stimulace nás stály 90000, plus kolik času a peněz nás stálo 200 km dojíždění, tak snad se dá pochopit mé zklamání… Mám strach, že třeba ještě nevyjde PGD a pak fakt budu na nervy… ![]()
@T.martasek To je teda pálka!!
Já vím, že doktoři nejsou všemocní a nejsou to páni bozi. Nicméně mám ale takový pocit, že celé IVF je především velmi dobře šlapající business. Jsem ráda, že mame možnost díky všem těmto metodám otěhotnět na druhou stranu mám problém přijmout lákavé nabídky kdy něco MŮŽE pomoct a stojí to celé desítky tisíc a nic z toho nakonec není.. Jen zklamání a pocit zmaru ![]()
@esprit1 V jiné diskusi kam chodím, šla holčina po nevydařeném IVF hned do dalšího pokusu, byl by prý problém jen, když by se embryo chytlo a šli nahoru HCG… A jinak byznys to je, co si budeme povídat, nechápu, proč naše zdravotnictví nepodporuje více porodnost… ![]()
Ahoj holciny…o testes vasich se uz ani nemusim vyjadrovat, ty jsou krasny uz porad ![]()
Jinak ja to taky vsem okolo moc preji, ale kdyz prisla svagrova s mimcem, tak mi to taky bylo lito a pritom jim to fakt ze srdce preji, jen jsem si proste rikala, proc ne ja???
Takze to chapu…
Ja se ted vratila z ET…pul hodku jsem si tam polezela a ted si lebedim uz u mamci a cekam na rizek
Dali mi blastocystu se znamkou 1, pry tabulkove embryo…ale mrazacka asi nebudeme mit zadneho
Jedno se pry jeste vyvyji, tak mam zavolat zitra, jinak nezbylo nic
tak to me trosku mrzi ![]()
@Jani1982 Tak ho pěkně hýčkej, ať se tě ještě 9 měsíců drží a nepustí ![]()
Třeba ještě to druhé zabojuje ![]()
@T.martasek To mě moc mrzí, ale věřím že z těch dvou embryí, co půjdou na PGD se to povede, vždyť to už budou šampioni ze šampionů ![]()