Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tomička Do druhého určitě půjdeme. Jen si dám teď chvíli pohov, pročistím organismus a hurá do druhého IVF
a ty v dubnu KET
![]()
Jinak zatím pořád nekrvacim ale břicho bolí a asi exploduju než to konečně dostanu ![]()
@Emmmma @Hanesi holky tak já myslím, že na té krvi není co řešit, ty testy jsou jasný ![]()
Jinak holky k tomu CARu, my jsme byli na konzultaci ve třech, než jsme se rozhodli pro tento, všude na mě byli moc uspěchaní a moc hrr, tlačili nás do IVF apod., tady mi ten přístup přišel nejlepší a i když byl o něco dražší, tak jsme se rozhodli zůstat tu, že jsme se tam cítili dobře. No ale asi to tak prostě bude víceméně všude, když je člověk trošku náročnější a chce za své peníze 100% servis, tak asi bohužel v ČR málokde narazí na přístup, který očekává, zvlášť když nejde vše podle plánu. Kdybych měla 10 zdravých embryí, asi bych se taky cítila jinak, teď tam prostě trošku to zklamání a obavy jsou, i kdyby byl CAR miliónový. Ale nakonec se to vyřešilo, napsala jsem přímo svému dr a ten mi hned i z domu zavolal a vše mi vysvětlil, takže už jsem v klidu ![]()
Měli jsme včera těžké rozhodování - zda nechat tento cyklus v nativu a doufat, že 12.DC už budou výsledky PGD, zkontrolují sliznici a uvidí, se, jestli by mohlo dojít k transferu. Pokud ale k transferu ani otěhotnění nedojde, tak s mými cykly dostanu MS nejdřív tak za 35 dní a celé se to protáhne. No a nebo nasadit Marvelon, díky kterému se cyklus zkrátí na 25 dní a celé se to uspíší a prostě naplánovat transfer na ten další měsíc, ale tím, že jsem teď MS dostala tak brzo, tak už by to vycházelo někdy na 1. května třeba. Což mě lákalo, že bych aspoň věděla kdy zhruba ten transfer bude a mohla se na to už těšit a plánovat, do té doby trošku zhubnout a tak
no nakonec jsme se rozhodli, že teď marvelon brát nebudu, ještě si tento měsíc užijeme, manžel si docela poskočil při vidině, že bychom to tento měsíc mohli zase zkoušet
a když nebude možný transfer, tak prostě nejpozději v půlce května by to už mohlo být.
@barca77 Z mého pohledu jste se rozhodli správně a nechat věcem aspoň trochu přirozený průběh. Taky mívam cykly cca 33 dní
tak znám, jak se díky tomu všechno natáhne ![]()
@Tomička Ahoj,tak už ses nám vrátila
menstruaci sem měla dostat až za devět dní ale vypadá to podle toho co sem teď koukala že se mi zkrátil cyklus, takže je možný ze tohle je už MS, sice už 26 den ale asi to tak bude
volala si do car, když si začala krvácet? Všude píšou informovat lékaře, ale nechci nějak plašit, s tím mi stejně už nepomůžou ![]()
Tak výsledky budou kolem 2 hodiny
a na ultrazvuk jsem už objednána na 5.4 ![]()
@Hanesi no uvidim, co reknou v Caru… nebo myslis ze mam jeste pockat?
@esprit1 jo to znam, taky jsem mela pocit, ze vybouchnu…a ta ms pak stala za to, spinila jsem jeste 11ty den, to mivam jindy ovulaci
Budu drzwt palce, at jde dalsi pokus co nejdriv a nemusi se zbytecne cekat!!
@barca77 taky bych to tak udelala
Samozrejme ti nebudu psat, jak se to urcite povede, kdyz na to nebudete myslet (sama jsem na to alergicka
), ale snad si to obdobi bez
leku s manzou uzijete
![]()
@agiss tak ja tam volala rano nez jsem to dostala, objednat se na tu kontrolu po 14ti dnech, nna recepci me tenkrat sjela, ze sem nemela test delat brzo a leky nemam vysazovat… ale po tom, co byl test snehove bily a normalne sem to dostala jsem si je uz dalai den nevzala…radai bych ale zavolala a nechala se prepojit na lekare a ne mluvit s tema necitama na recepci ![]()
@Tomička jj
mne dorazila vrchni sestra ktera mi pri pichani pregnylu pri casovanem styku a cyklu s clostilem zacala vykladat, jak je to dobou a nejlepsi je na to nemyslet a jak jakasi jejich pacientka otehotnela na dovolene tesne pred zacatkem stimulace… tak jsme ji na to odpovedela, ze jsme byli uz si na 10 dovolenych, ze tim to asi nebude ![]()
@barca77 tyhle rady mám nejradši. Kdyby byla ticho, udělala by líp
mě nejvíc štvaly letáky v čekárně, kde psali, ať se na to nesoustředíme a žijeme normálně jako by se nic nedělo. Twe a jak asi, když musím chodit po doktorech, píchat si injekce atd. To psal nějaký intoš ![]()
@Tomička já už tam volala, nechala sem se přepojit na doktora, ten mi řekl že to není dobrá zpráva, ale že sem měla zavedený dvě embrya tak to může být vyloučení jednoho
a že léky vysazovat nemam, objednaná sem byla hned co jsem odcházela z transferu tak to tak nechal
a to že sem dělala testy sem neřekla, zase mi zdůraznil nedělat test dřív než v pondělí ![]()
@Tofik to já už sem si zablokovala reklamy na Facebooku, protože mi tam pořád vyskakovalo, těhotenství, porod atd. ![]()
A věta „nesmíš na to myslet“ mě dostává do varu ![]()
@agiss jj nejradši tu větu mám od těch, co si jednou nedaly pozor, pak se hrozně divily a od té doby jsou nad věcí… Já jsme přesvědčená, že to nesouvisí. Byla jsem těhotná 3 x, pokaždé jsem na to velmi intenzivně myslela a ničemu to nevadilo ![]()