Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Tak jsem dnes po OPU a jeste lezim v nemocnici. Tak z avizovanych 16 folikulu na pondelni kontrole jich bylo odsato 9 a 6 vajicek.
Nic moc pocet. Do toho vseho spatny spermiogram - malo spermii a spatna pohyblivost. No, budu jim drzet palce, at se jim dari! Zitra odpoledne mame volat.
. Doktorka rikala, ze sance tu je. Ale hned dodala, ze kdyby bylo nutne dalsi IVF, musel by se zvolit jiny stimulacni protokol, jelikoz jsem na hormony nezareagovala uplne optimalne.
@Lexa88 i tak 6 je dobrý počet
máte icsi? Na to pohyblivost nemá vliv, teda aspoň tak to bylo u nás
že jim stačí aby tam něco málo bylo
tak moc držím pěsti, ať jich je oplodněno co nejvíc ![]()
Holky, když Vám řeknu, že můj doktor je prý kapacita u nás v kraji a sestra co u něj pracovala mi řekla. Ten se na ženskou podívá a řekne ta neotěhotní nebo otěhotní a je tomu tak.Ten pocit… a my se tím tolik stresujeme, a oni kolikrát vědí víc i z lékař. hlediska a je to pro ně jen kšeft. Ale přesto musíme věřit. Na každého čeká to štěstí, ale třeba ne v době kdy my po tom toužíme. Všem nám držím palečky.
A ted k jiné věci po doporučení mého gyn. mám zkoušet ovu testy. Zkouším od 11.dne a druhá čárka je pořád slabá duch, ale hlen odpovídá ovu.Tak nevím, může se se stát že ovu neproběhla, což mě už stresuje dopředu, že s tím bude nějaký problém teď před planovaným IVf. Máte některá zkušenost?
@parfumela píše:
Holky co je to to PGD?
Ahoj, to je genetické vyšetření embryí. Odebere se jim jedna buňka a ta se prozkoumá, zda v ní nejsou nějaké mutace atd. - jo a taky se podle toho dá poznat už i budoucí pohlaví
… ale kvůli tomu si to většina lidí určitě nedělá. ![]()
@Lexa88 píše:
Ahoj holky. Tak jsem dnes po OPU a jeste lezim v nemocnici. Tak z avizovanych 16 folikulu na pondelni kontrole jich bylo odsato 9 a 6 vajicek.Nic moc pocet. Do toho vseho spatny spermiogram - malo spermii a spatna pohyblivost. No, budu jim drzet palce, at se jim dari! Zitra odpoledne mame volat.
. Doktorka rikala, ze sance tu je. Ale hned dodala, ze kdyby bylo nutne dalsi IVF, musel by se zvolit jiny stimulacni protokol, jelikoz jsem na hormony nezareagovala uplne optimalne.
Ahoj, i my měli hooodně špatný spermiogram, hrozila skoro TESE a podívej, máme jednu dcerku a možná je na cestě druhé mimčo ![]()
Nemysli zatím na další pokusy, soustřeď se na to co je teď a nestresuj se zbytečně dopředu ![]()
Hezky odpočívej, pij hodně vody a udělej si silný vývar, potřebuješ proteiny ![]()
@Tomička píše:
@Hanesi no uvidim, co reknou v Caru… nebo myslis ze mam jeste pockat?
Nemusíš čekat, já bych šla také hned, určitě
Ale zkus se řídit tím, jak se ty cítíš, jak na těle tak na duši ![]()
@Lexa88 píše:
Ahoj holky. Tak jsem dnes po OPU a jeste lezim v nemocnici. Tak z avizovanych 16 folikulu na pondelni kontrole jich bylo odsato 9 a 6 vajicek.Nic moc pocet. Do toho vseho spatny spermiogram - malo spermii a spatna pohyblivost. No, budu jim drzet palce, at se jim dari! Zitra odpoledne mame volat.
To jsi na tom ještě dobře. Mně na kontrole před OPU hlásili taky 16 foliklů a vajíčka nakonec byla jen dvě
Takže máš z mého pohledu nádherný výsledek ![]()
Holky, tak my mrazacka nemame
Posledni se nepovedl… Tak holt musime doufat. A co je to Hcg? Ja myslela, ze pak reknou tehotna nebo netehotna ![]()
Uz jsem to vycetla
proste hormon signalizujici tehotenstvi ![]()
@Emmmma Tak to velice gratuluji ![]()
@Emmmma píše:
Berusky tak Hcg 276
Gratuluji
a kdy jdeš na ultrazvuk? ![]()
Dekuji berusky
…jen se bojím aby to nebylo málo ale snad ne… Na ultrazvuk jdu 5.4 ![]()
@Emmmma skvělý!!
Málo to není, málo by bylo pár desítek jednotek ![]()