Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@T.martasek chápu to zklamání, ale 2 je pořád dobré číslo. Pokud jsou to dvě zdravá embrya, stále z toho mohou být 2 KET kdyby náhodou ten první nevyšel. Ale samozřejmě tě chápu, já jsem taky byla trošku rozladěná. Měla jsem přes 20 folikulů, vaječníky jak balon, bolest břicha… no z toho jen 12 vajíček a jen 7 zralých, což mi přijde, že prostě museli něco uspěchat ve stimulaci, přijde mi to prostě divné, navíc mi nasadili kromě puregonu i menopur (který obsahuje estrogen na růst sliznice), ačkoli jsem měla sliznici už dostatečně vysokou a samozřejmě sliznice přerostla a transfer v tomhle cyklu nebyl možný. Což mě taky trošku zklamalo, protože jsme si pořád nechávali v hlavě možnost, že bychom se na PGD vykašlali a šli do transferu hned. No dnes jsem zjistila, že jsem dostala asi MS, což aspoň tak, že bude možný transfer dřív, jenže je to zas tak brzo, že mě nemohou začít připravovat a transfer že se musí nejdřív počkat na ty výsledky PGD. No takže asi zase promeškám další cyklus. No a to vlastně jsme byli ještě domluvení, že pokud by embryí bylo méně, třeba 2, tak bychom PGD nedělali, protože u nás na rozdíl od vás žádná genetická zátěž asi není, my ho máme kvůli opakujícím se potratům. No jenže ani nevím, komu bych teď volala, v CARu byla jen vrchní sestra a ta se mnou byla hned hotová, že se mám ozvat s další MS, tak tam zítra ráno ještě zavolám a pokusím se z nich dostat nějaké kontrutivní info o našich možnostech. Přijde mi, že pěkně zpívají, když ptáčka lapají, záloha 40 tis. zaplacena a už na nás nikdo nemá čas.
@Tofik píše:
@Ecil konečně jsem si přečetla, že máš broučka u sebe, paráda! Tak ať se krásně zahnízdí
Děkuju ![]()
@esprit1 píše:
Holky tak já nevím co si mám myslet o tom, co mi dnes řekla sestra. Prý je na mně, jestli půjdu na krevní testy, jestli prý cítím, že už přichází MS, že můžu vysadit prášky.. Tak nevímBřicho pobolívá, ale nic strašného, nálada pod psa, jako před klasickou MS
Blbý je, že můj gynekolog mi testy může udělat až v pátek a výsledky by byly až příští týden, takže jedina možnost je strávit 3 hodiny na cestě do CARu. Vím, že už je to asi ztracené, ale někde vzadu je ještě malinká naděje.. Nerada bych něco pokazila vysazením prášků..Ale jak to píšu, vím, že je to blbost.. Prostě to nevyšlo
Mně dr v CAR nakazoval, že jestli bude test nagetivní, krev určitě. prý se s tím stále setkávají, že test z moče selže a krev je pozitivní. Tak uvidíš.
@agiss píše:
@Tofik zvednutý zadek? O tom mi nikdo nic neřekl![]()
Já o zvednutém zadku slyším taky poprvé a minule to očividně na výsledek vliv nemělo. Prostě do dr, to jiný přístup.
@Batalina píše: Čauky baby!!! Nepodléhejte splínům!!! Já měla dnes taky plodný den!!! První den v práci, zjistila jsem, že na dobu neurčitou vzali místo mě náhradu… Mladší, výkonnější… Náhrada už tam zůstává a mě dnes nastavili zcela vědomně nároky tak, že nejsem schopna splňovat… Asi jsem byla moc dlouho na neschopence… Zítra nesu výpověď… Tak mě asi osud donutí překopat celý život vzhůru nohama… Ale i to je výzvaTož vycházím výzvě vstříc
Někdy si život prostě hraje s vlastníma kartama, ale to ještě neví, že já umím taky vyhrávat!!!
Držím palce, ať to je vše jen změna k lepšímu ![]()
@barca77
týý jo, mazec teda. To bych byla hoodně naprdlá, kdyby se mnou takhle jednali. Ale co zmůžeme, že jo. Pro ně jsme jen jména na papíře, kterých tam mají tucty
Nenech se odbýt, já už sebou taky nenechám tolik manipulovat jako dřív. My je platíme, tak to mají dělat k naší spokojenosti. Jdi do nich! ![]()
@agiss píše:
Před chvilkou moje „švagrová“ už veřejně oznámila že čeká miminko, všichni jí gratulujou a já mam jen oči pro pláč
Chápu, měla jsem to stejně. Nemůžu říct, že bych okolí mimčo nepřála, ale hrozně mě mrzelo, že my pořád nic
Věř, že se dočkám… (Jinak po téhle větě jsem chtěla vždy vraždit a teď ji píšu ostatním a věřím jí
).
@Hanesi píše:
Dobré ránko holky
12.den po ET - další do sbírky testíků, už zbývají jen dva, ještě že tak, už se mi to nevejde skoro na jednu fotku
A ve čtvrek odpoledne budou už i výsledky krve
Ta už je stějně silná ve skutečnosti, ne? Krásný ![]()
@Emmmma píše:
Ja dnes předposlední a zítra už ráno na krev…
Taky úžasné ![]()
@T.martasek píše:
Ahoj holky, tak teď mi volali z Repromedy a chce se mi brečet, tak nám zase PK přežilo jen jedno embryo… Proč, když jsme měli PICSI a MACS, jen ty nejlepší spermie??? Kde je ten lepší výsledek? Teď PGD, to bude za 14 dní, mám z toho úplně hrůzu…![]()
Ach jo, to mě mrzí. Ony ty metody sice pomůžou ve výběru, ale 100% prostě není nic… Já teda musím říct, že mi dr nikdy nsliboval nic, co by nebylo pravda. Mluvil narovinu - děláme maximum, ale nic není na 100%… Tyhle výsledky znám bohužel moc dobře. Ale i tak z toho může něco být - mě zbylo jedno oplozené vyjíčku a bojovalo celých 5 dní, teď jsem napnutá, jestli bojuje dál.
@esprit1 píše:
Holky, co už máte za sebou více IVF, za jak dlouhou dobu vám po jednom cyklu doporučili jít do dalšího?
Mně řekli po prvním neúspěšném nechat proběhnout 2 menstruace. 2.IVF pak bylo úspěšné.
@agiss píše:
@Jani1982 já měla taky dvě blastocysty se známkou 1,tak moc držím pěsti ať ti to vyjde
Ono s tou švagrovou, já se nedokážu přetvářet a dělat že jim to přeju, nemá ani dodělanou školu, pořád si stěžuje že je v háji, že nebude mít žádný příjem, prostě mě nebaví jí poslouchat. Pořád strhává pozornost na svoji stranu, plánovali sme svatbu a ona začala že jí je špatně a hned všichni museli za ní, prostě jí nemam a nebudu mít ráda a o to je to horší
Já vím že sem v tomhle hrozná, ale prostě si nemůžu pomoct a ještě teď jestli to nevyjde, koukat jak jí roste břicho
Ale nejsi hrozná, život je prostě nespravedlivý.
A 8.den může být ješět opravdu brzo. Zašpinění nic neznamená a bolest jako na MS jsem měla minule skoro celý 1.trimestr. ![]()
@barca77 píše:
@T.martasek chápu to zklamání, ale 2 je pořád dobré číslo. Pokud jsou to dvě zdravá embrya, stále z toho mohou být 2 KET kdyby náhodou ten první nevyšel. Ale samozřejmě tě chápu, já jsem taky byla trošku rozladěná. Měla jsem přes 20 folikulů, vaječníky jak balon, bolest břicha… no z toho jen 12 vajíček a jen 7 zralých, což mi přijde, že prostě museli něco uspěchat ve stimulaci, přijde mi to prostě divné, navíc mi nasadili kromě puregonu i menopur (který obsahuje estrogen na růst sliznice), ačkoli jsem měla sliznici už dostatečně vysokou a samozřejmě sliznice přerostla a transfer v tomhle cyklu nebyl možný. Což mě taky trošku zklamalo, protože jsme si pořád nechávali v hlavě možnost, že bychom se na PGD vykašlali a šli do transferu hned. No dnes jsem zjistila, že jsem dostala asi MS, což aspoň tak, že bude možný transfer dřív, jenže je to zas tak brzo, že mě nemohou začít připravovat a transfer že se musí nejdřív počkat na ty výsledky PGD. No takže asi zase promeškám další cyklus. No a to vlastně jsme byli ještě domluvení, že pokud by embryí bylo méně, třeba 2, tak bychom PGD nedělali, protože u nás na rozdíl od vás žádná genetická zátěž asi není, my ho máme kvůli opakujícím se potratům. No jenže ani nevím, komu bych teď volala, v CARu byla jen vrchní sestra a ta se mnou byla hned hotová, že se mám ozvat s další MS, tak tam zítra ráno ještě zavolám a pokusím se z nich dostat nějaké kontrutivní info o našich možnostech. Přijde mi, že pěkně zpívají, když ptáčka lapají, záloha 40 tis. zaplacena a už na nás nikdo nemá čas.
No, takový přístup bych asi nevydýchala… ![]()
Tak holky špinění zesílilo a na toaleťáku už ne jen hnědá ale i růžová, takže je to v háji ![]()