Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Romčinka já už to ani nepočítám
test sem si nedělala, ani zatím dělat nebudu, dnes jsem 12 den
jinak 36 DC ![]()
@Petra 33 pokud můžeš normálně otěhotnět, ještě bych to zkoušela normálně. Bude spíš problém v tom udržení
zkus se s nima domluvit. Jestli ale na to něco funguje to ti bohužel neřeknu, nikdy sem těhotná nebyla ![]()
@Tofik cože?
nevim co na to říct
drž se ![]()
@Romčinka klidně bych to zkoušela dál, dokud se na to cítíš ![]()
@Pesimistka ahoj a vítej
jaký důvod je, že musíte podstupovat IVF? ![]()
@agiss Mám neurologické onemocnění, které je dědičné. Šance 50 na 50,že dítě bude mít tuto nemoc také a tomu se chceme vyhnout.
@Pesimistka to jsem taky chcela udelat, taky sme planovali PGD. Nakonec nam ale zbylo jej jedno embryjko, tak mi ho rovno dali. A ted cekam a cekam ![]()
@Ginalea No v prvním cyklu jich bylo pět, ale k transferu jen dvě. Jedno se chytlo, ale v 7.týdnu samovolný potrat bez revize a druhý se nechytlo vůbec. Tak čekáme jak dopadne druhý cyklus.
Ahoj holky, snad mě tu mezi vámi taky přivítáte, je vás tu hodně a furt se tu něco řeší, to se mi líbí. V pátek se dozvím kdy jdu na KET, asi někdy příští týden. Některé z vás už budou pomalu testovat, tak hrozně držím palce, ať jsoz dobré zprávy a člověka to vždy nakopne. Jinak Tofik…hrozně mě to mrzí, myslela jsem, že je to jasná věc, drž se ![]()
@Tofik pockej…vzdyt ty jsi mela pozitivni testy…ce se stalo?
Děkuji za názor ![]()
Ještě to asi zkusíme normálně.
Všem držim moc pěsti ![]()
Holky jeste predevcirej jsem se zminovala, ze nemam zadne priznaky a od vcerejsiho vecera jenom zvracim a zvracim a do toho mam paradni migrenu. Pri prvnim tehotenstvi jsem nevedela co je to nevolnost a tak jsem z toho pekne vyrizena.
@Mommo Ahoj, tak to jsme na tom docela podobně. V pátek si taky jedu pro termín KETu, pokud mi teda opět neřeknou, že tento měsíc nic..
A máš ho v nativu nebo se stimulací?
@esprit1 Moc tomu nerozumím, bude to můj 1.KET, takže nevím jakej je postup, ale jelikož neovuluju, takže sliznici musíme pomoct, beru 3×denně estrofem a dva zavádím, v pátek budu 12.den, tak snad se už dočkám termínu..
![]()
Holky hlasim, ze uz jsem doma. Bricho boli dnes teda fest. Jinak mam z toho dobrej pocit. Nakonec 12 vajíček z 12ti folikulů. Jsem rada, ze vajicko mely vsechny folikuly ![]()
@Petra 33 ahoj, jsem na tom podobně, mam syna z bezproblémového těhotenství, ted uz se dva roky snažíme o druhé a mam za sebou 3 zamlkla těhotenství. Vsechna vyšetření mame OK-tobe bych doporučila jeste imunologii, ideálně v Plzni u dr. Ulcove Gallove nebo v Praze u Malickove. A taky vyšetření spermiogramu. U nás bude asi problem ve špatně morfologii, vajíčko je oplodněno spatnou spermii, at uz morfologicky spatnou, nebo jeste existuji DNA špatné spermie, to se da zjistit pri testu na DNA fragmentaci nspermii, dělají to např. V brněnském Heliosu. My jsme po druhem potratu přistoupili na ivf s pgs a i tak jsem potratila, takže v tomto případě pry byl asi problem v nějaké části genu embrya, kterou oni bohužel proste neumí vyšetřit vůbec nijak a diagnóza je „smůla“. Tak budeme zkoušet dal a doufat, ze uz bude lip