Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, v září nás čeká ivf
ráda bych se zeptala, zda po odběru vajíček se budu moct chovat normálně nebo že mě bude dole tak bolet, že si sotva sednu.. vůbec zatím netuším co mě čeká
nějaké zkušenosti s odběrem bez narkózy? jen třeba s nějakou injekcí, aby nebylo nic cítit? hrozně se celého toho procesu bojím
Děkuji za všechny odpovědi
@Pavucinkaa Ahojky, zrovna mám 3 den po odběru a jsem ráda, že jsem ráda.
Co vím, tak skoro všude nebo snad všude se dělá odběr pod celkovou narkozou, je to 10 minutek.
A jinak, každá na to asi reagujeme jinak, záleží taky na počtu odebraných vajíček atd. Já mám momentálně břicho jak v 5. měsíci, bolí mě břicho při chůzi, delším stání. Takže se povaluju a čekám, až to povolí. ![]()
@Pavucinkaa absolvovala jsem jeden nativ v přirozeném cyklu, takže odběr jednoho folikulu bez narkózy a bylo mi to hrozně nepříjemné…když napíchli ten folikul byl to takový tlak, ne bolest, ale nedělalo mi to dobře…co mi ale více vadilo, když mě potom prohlížela zrcadlem, jestli tam něco nekrvácí, tak tom mě i docela bolelo…potom jsem měla dvakrát minimální stimulaci, pokaždé odběr 8 folikulů pod narkózou a nikdy mě nic po OPU nebolelo a to jsem jim při druhém OPU krvácela z pravé strany dělohy a museli mi zavézt tamponádu a ani tak mě nic nebolelo až do ET
@Alon @Dr.Renča já pod narkozu jit nemuzu, takze jen neco pichnout abych nic necitila.. Holky nepotesily jste me.. Jsem hrozne vyplasena.. Nechci krvacet jeste
a napr clostyl co ted beru tak kdyz jsem mela 2×1 prvne, tak jsem musela 3 dny lezet, mela jsem horecky a neustaly prujem.. Vysledek dve vajicka a nic z toho.. Tak se bojim ze ja budu uplne ko po tom odberu kdyz mam po clostylu takove obtize.. Navic cim vic inseminaci mam za sebou tak tim vic me to boli a to to trva jen asi minutu.. Bylo vam treba na zvraceni nebo tak neco? Horecky? Kolik se tak odebira vajicek a kdyz se jich napr odebere 5 a 3 se povedou oplodnit a my budeme chtit zavest jen jedno, co se dela s temi zbylymi? Diky za odpoved a nezlobtr se ze se tak ptam, ale jsem fakt backora ![]()
@Lentilanek já měla po celou dobu stimulace dovolenou, takže mě nehrozilo že bych měla píchnout v práci. Já bych stejně nepíchla, mě to píchal přítel, proto sem to měla všechno večer když už byl doma.Ale taky se stalo že dvakrát nebyl doma(byl na výjezdu, je hasič)Takže ho pustili od zásahu, rychle přijel, píchnul a zase jel na zásah. Teď už mi to přijde komický, že před barák zaparkovala hasičská Tatra a šel mě zachraňovat
jednou sem si myslela že to zvládnu píchnout a bohužel, musel přijet
v tu dobu mi do smíchu nebylo, teď na to vzpomínáme s úsměvem ![]()
@agiss
jee tak to je jako u nas ja pak s brekem budila manzela ze mi to musi pichnout ze to nedam 10min jsem sedela s perem v ruce a pupkem venku
taky pichame vecer no asi to vyresim ze si na ten den vemu dovcu ![]()
Jo taky se tomu doufam jednou zasmejeme ![]()
@agiss tak tomu říkám oddanost
Je úžasnej, že tě takto podpořil! Zní to opravdu komicky, a počkej, jak tuto historku jednou budeš vykládat svým dětem a vnoučkům ![]()
@Lentilanek @Hanesi jj musím říct že v tomhle mi neskutečně pomohl, vlastně ve všem co se týká ivf. První injekci sem brečela že to nechci, ale on byl relativně v klidu(i když pak přiznal že se poprvý bál) a nakonec to vůbec nic není, ale doufám že další píchání už nebude ![]()
@Ecil píše:
Nemusí, vysetreni na zadost pacienta hradí pacient
Holky vím, že si můžu zajít na vyšetření ke svému gyn. nebo do nemocnice jako samoplatce, ale včera jsem si dělala test a jsou tam jasné dálnice
, takže krev nepovažuji za nutnou..
Hlavní teď bude UZ.. Ale na ten si počkám.
@agiss píše:
já měla po celou dobu stimulace dovolenou, takže mě nehrozilo že bych měla píchnout v práci. Já bych stejně nepíchla, mě to píchal přítel, proto sem to měla všechno večer když už byl doma.Ale taky se stalo že dvakrát nebyl doma(byl na výjezdu, je hasič)Takže ho pustili od zásahu, rychle přijel, píchnul a zase jel na zásah. Teď už mi to přijde komický, že před barák zaparkovala hasičská Tatra a šel mě zachraňovatjednou sem si myslela že to zvládnu píchnout a bohužel, musel přijet
v tu dobu mi do smíchu nebylo, teď na to vzpomínáme s úsměvem
Koukám, že jsme na tom byli stejně. Mně ji akorát dojel píchnout policejním autem ![]()
@see no a samozřejmě všichni koukají z okna co se děje u sousedů ![]()
@agiss tak u nás jezdil brzo ráno a sousedi už si zvykli, že se tu občas zastaví
pomáhat a chránit no ![]()
@see no tak přítel běžně domů v hasičským autě nejezdí, maximálně Jeepem, ale přímo Tatrou ne, takže u nás to bylo takový povyražení v ulici
to se pak vynášejí odpadky i v noci, zametá chodník před barákem atd. ![]()
Holky čistě náhodou, není tu někdo kdo byl na biopsii, nebo na dilataci hrdla? Doktorka mi řekla že MS bych měla dostat v termínu, jenže nevím jestli to mam počítat od operace nebo normálně jak by měla přijít
a ještě dotaz. Prý na podporu aby přišla MS je dobrý červený víno, myslíte že ho můžu naředit kolou která se vůbec při plánovaném těhotenství nemá pít. Nebo nějaký jiný trik, protože já vůbec alkohol nepiju, nechutná mi ![]()