Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 Určitě bude, musí…Já zatím nevím, jsem teprve 4.den, píchám ten Gonal a v pátek UTZ, tak uvidíme, ale zázrak už nečekám, no hlavně ať už se to někam pohne a je konečně KET.
@Pavucinkaa Tak to máš teda docela drsný reakce na všechno, když nesneseš injekce, kapačku, narkózu atd…tak to asi moc snadný mít nebudeš
Mě teda jehly nevadí, takže všechno jsem zvládla v pohodě, ani jsem nějaký výrazný bolesti neměla, já spíš bojuju s psychikou, už mě to zmáhá..Tobě přeju, ať to vůbec zvládneš a zkus to tak neprožívat, ať to dotáhneš do zdárného konce ![]()
@esprit1 já si ani nebudu píchat ty injekce sama, budu někam docházet, nedokázala bych si něco bodnout
jako tohle všechno vydržím, ale prostě bude to celkově hnus.. už jen ty látky co do sebe budu dostávat
vzhledem k tomu, že jsem docházela na iui, tak aspon už prostě vím, že ty injekce jsou hnus, pregnylů jsem měla asi 6 a dva náběry na případné těhu.. plno holek mí říkalo, že se dá udělat ivf i bez narkozy, jen s nějakou injekcí no
kdybych měla jít do narkózy, tak by těhotenství stoprocentně neklaplo, protože by mě to složilo.. řeknu vám, proč nemůžu jít pod narkózu, snad se mi nevysmějete.. měla jsem hodně chlapů už, hodně jsem i podváděla a teď mám přítele už dlouhou dobu a nedovedu si představit, že do mě někdo sahá cizí bez mého vědomí, ač je to lékař, připadala bych si jako bych byla znásilněná a nikdy bych se s tím nesmířila, stres by byl extrémně vysoký a to za to vážně nestojí.. takže asi tak.. snad se mi nevysmějete..
![]()
@Mazlucha nemělo by to být nic hrozného, budu koukat, vnímat, jen nic neucítím
každopádně, to bude asi mých nejhorších 10 minut za život, doposud co bylo nejhorší, byla potratová tabletka, to jsem umírala 3 hodiny
clostyl mám ted potřetí, měla jsem 1×1 a pak 2×1 ![]()
@Mommo já vím, je to v háji prostě no.. ale dělá se mi z toho tak špatně.. když jsem potratila, užila jsem si náběrů a injekce asi tak 15×.. potrácela jsem přes měsíc, nešlo to ven.. ani na revizi jsem nebyla (musela bych pod narkózu..), takže jsem měla potratovou tabletku.. joo psychika dokáže divy, moc ti rozumím.. moc děkuji, jsi moc hodná a moc doufám, že to uteče rychle a bude to brzy za mnou ![]()
@Pavucinkaa Ty to máš v hlavě nějak zablokovaný, nevím co ti na to řeknou nebo jak jim to vysvětlíš…Ale bohužel IVF tyhle věci obnáší a každá musíme podstoupit spoustu nepříjemných věcí, ale trochu kdyby se šlo nad tím povznést, by ti asi pomohlo. Vím, že lehko se to radí, ale člověk si to nesmí ještě víc stèžovat
Přeji hodně sil a musíš nás informovat jak to jde.
Jinak já brala Clostyl jeden měsíc 3× denně a druhej 4×denně…ale ani jeden folikul, já mám ty vaječníky snad zabetonovaný
…zato vedlejší účinky byly masakr, blikání před očima, mžitky…zajímavý velice ![]()
@Mommo prostě bych se cejtila jako nějaká špína no
nevim proč
tak vysvětlovat to asi nebudu muset, prostě narkózu nechci, jen injekci a bude.. není to nic co by se nedělalo
joo kdybych to tak uměla se nad tím povznést, tak to udělám hned.. s tím clostylem to mi povídej.. já problém s dozráváním nemám, jen jsem chtěla navýšit šanci.. když jsem měla 1×1, tak ok, ale když jsem měla 2×1 prvně, tak jsem asi 2 nebo 3 dny ležela, protože jsem měla průjem co nešel zastavit, v podstatě každých 10 min záchod.. zachránilo mě asi 5 imodií, k tomu jsem měla horečku hroznou, špatně od žaludku.. takže věřím, jak ti mohlo být hrozně.. ted mám jen bolesti hlavy, ale včera už byl poslední, takže jupíjou
v út mám utz a st nebo čt jdu na poslední iui, tak snad se mi tam něco vytvořilo, když mi tak moc bolí podbříšek
už to chci mít za sebou ![]()
@Pavucinkaa No, je to prostě náročný celý, co si budem vyklàdat…třeba ti IUI teď vyjde a nebudeš muset ani podstupovat IVF…
Stejně nevím co by ti místo narkózy dali za injekci, to se dává spíš na umrtvení nějakýho místa, ale na takovej zákrok si to neumím představit
Tady se to dělá jen pod narkózou, aby se jim člověk nehýbal a bylo to co nejrychlejší, jsem fakt zvědavá co ti na to řeknou, ale třeba tak daleko fakt nedojdeš ![]()
@Pavucinkaa to OPU se samozřejmě dá udělat bez celkové narkózy, nejsi první, ale jsou gynekologické zákroky, kde se to bez narkózy neobejde, já sama jsem byla na 4 gynekologických operacích pod narkózou a jednou jsem skončila na sále ihned po běžné kontrole u své gyndařky, protože šlo o život…možná by si měla svůj postoj přehodnotit, není to zas tak hrozné a nikdo s tebou v narkóze nebude provádět nic jiného než to, co by dělali bez narkózy
@Pavucinkaa Chtěla jsem se právě zeptat, proč nemůžeš narkozu, už to čtu… No, zvaž to všechno dobře, jestli bys to přece jenom nedala. Popravdě, nevím, jestli třeba já bych to bez ní dala a to nejsem zase až takové bolístko
Co vím, tak bez narkozy se odebírá pouze 1-2 vajíčka při minimálce, když je folikulů více, dělá se to pokaždé v narkoze. Nenapadá mě, jak by v tomto případě udělali nějakou svodnou lokální anestezii, co vím, tak to odebírají u minimálky bez jakéhokoliv umrtvení, protože to asi jinak nejde. Uvidíš, vysvětlí ti to všechno, až bude potřeba. Držím palce, ať ti vyjde IUI a nemusíš tohle podstupovat.
@agiss píše:
Holky čistě náhodou, není tu někdo kdo byl na biopsii, nebo na dilataci hrdla? Doktorka mi řekla že MS bych měla dostat v termínu, jenže nevím jestli to mam počítat od operace nebo normálně jak by měla přijíta ještě dotaz. Prý na podporu aby přišla MS je dobrý červený víno, myslíte že ho můžu naředit kolou která se vůbec při plánovaném těhotenství nemá pít. Nebo nějaký jiný trik, protože já vůbec alkohol nepiju, nechutná mi
já byla na laparoskopické odstranění vejcovodu a přitom mi rovnou dělali biopsii…dělali mi to 6 dní před termínem MS, po operaci jsem lehce špinila, které sláblo, potom zesílilo v období MS, ale normální MS nepřišla, celkem jsem špinila 12 dní…doktorka mi řekla, že po té biopsii může být menstruace jiná, krátká, dlouhá, silná, mírná a je to dáno tím, že při té biopsii, jak berou vzorek endometria, tak ho naruší
@Pavucinkaa
Nezlob se na me, ale napadla me tak otazka. Jak to budes delat pri porodu? To ti tu kanylu budou muset taky dat. A pak, kdyz mas strach z bolesti, co pak porodni bolesti? Kazdy ma strach. Strach z narkozy, strach z toho, ze se embrya nevyviji, pak ze to nevyslo. Kdyz to vyjde tak pak uz máš strach cely zivot. Pro dite se da vydrzet vsechno i ta narkoza! K tomu pri ivf je kratka a pry nejaka setrnejsi!
@Mommo spíš dojdu.. přítel má velký problém s morfologií, takže nám nic jiného už nezbývá, dr nás už tak žene dva měsíce.. přítel chtěl ale vyzkoušet všechny pokusy iui. nevím co mi dají, ale problém to nebude ![]()
@Dr.Renča beru to jak jsem napsala a nic s tím neudělám.. cítila bych se jako špína a do narkózy bych prostě nedokázala jít
potřebuji o tom vědět co dělají a popisovat mi to. nikdy jsem s tímhle neměla problém ![]()
@Ecil zvážené to mám a nic s tím bohužel nezmůžu
snad ta injekce bude dostatečně účinná.. máme pokus jen jeden.. za 14tis.. každý další za 4500, ale na to už prostě nebude, jsme po rozsáhle rekonstrukci..
musím doufat
v iui už ale nevěřím, víme všichni, že už je to zbytečné, jdu tam jen kvůli příteli ![]()
@Anonymní píše:
@Pavucinkaa
Nezlob se na me, ale napadla me tak otazka. Jak to budes delat pri porodu? To ti tu kanylu budou muset taky dat. A pak, kdyz mas strach z bolesti, co pak porodni bolesti? Kazdy ma strach. Strach z narkozy, strach z toho, ze se embrya nevyviji, pak ze to nevyslo. Kdyz to vyjde tak pak uz máš strach cely zivot. Pro dite se da vydrzet vsechno i ta narkoza! K tomu pri ivf je kratka a pry nejaka setrnejsi!
to budu řešit potom, věda jde dopředu, četla jsem něco o aniballu a dalších tisíc věcí co se dá podnikat.. vždy máme na výběr přeci
porod řešit určitě ted nebudu, když už na toho mrňouse čekáme takovou dobu a furt nic z toho.. beru to tak jak to beru a nezměním to a rozhodně když je možnosti injekce, abych nic necítila, tak určitě nepůjdu do narkózy, při revizi je také na výběr, vždy je na výběr naštěstí
děkuji za komentář
@Pavucinkaa ja jsem se na narkozu tesila, mam rada ten pocit jak clovek upada nekam do sladkeho nevedomi. kdyby bylo po mem, tak at mi pichnou narkozu klidne na cely IVF a pak me vzbudi az po testech jestli to vyslo nebo ne
prehanim ![]()
Příspěvek upraven 13.08.16 v 21:59
@Mazlucha necelé dva roky.. a ted v říjnu to bude rok co to řešíme po carech.. normálně asi není šance otěhotnět
to nás mrzí no ![]()