Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Hanesi
Tak mas s tim screeningem pravdu
Nedalo mi to a koulla jsem na to. Triple test je biochemicky screening neno uvaden taky geneticke vysetreni a ten NT screening je jiny screening a ted nevim jak se to jmenuje, ale NT je toho zkratka ![]()
@Lentilanek
Predchozi ivf jsem dopichavala snad 3 dny. Znam pripad, ze nerostly a pak se probudily a najednou vyrostly. Znama to tak mela a ma holcicku
Holt nekdo reaguje pomaleji a musi se jim vice pomoct. A 11 mm na 8.den stimulace si myslim, ze zase tak spatny neni.
@Mazlucha já s tím právě nemám vubec zkušenost tak nevím co je ok a co ne…nevíš jak to jse pak s tím gonalem když mi dojdou ty 3 pera? to si pak zaplatíš celé další? ![]()
No neumím posoudit ale co mi dokotrka nastítila pře IVF tak mělo dojít k odběru 22-24 den…a to pondělí je už 23…tak me to vyděsilo že jsem hodne pozadu
tak snad hlavne aby byly vajíčka i kdyby se třeba zkrz dlouhou stimulaci nedostalo na transfér ( nevím jestli to tak může být) tak třeba další cyklus ale hlavne aby bylo co vkládat ![]()
@Lentilanek Neboj, dobře to dopadne…holt každá reagujeme jinak…s tím placením nevím, mě stačila na jednu stimulaci 900j
Měla jsem malé dávky, já mám zase hodně vajíček, ale problémy zas někde jinde ![]()
@1987katka píše:
@esprit1 ahoj, ja si teda zasla ke svému gynekologovi a řekla ze chci test z krve na potvrzení těhotenství. Musí ti to udělat na pojišťovnu
Nemusí, vysetreni na zadost pacienta hradí pacient ![]()
@Mazlucha píše:
@Hanesi
Tak mas s tim screeningem pravduNedalo mi to a koulla jsem na to. Triple test je biochemicky screening neno uvaden taky geneticke vysetreni a ten NT screening je jiny screening a ted nevim jak se to jmenuje, ale NT je toho zkratka
Tak on triple test je vlastne předchůdce NT screeningu, který je mnohem přesnější a děla se drive. Hodne gynekologů uz triple ani nedělá, maji hodne vysokou falešnou pozitivitu a pak je z toho zbytečný stres.
@Lentilanek
Pokud ti budou davat jeste stimulaci, tak ano bohuzel si to zaplatis cele. A ted odber myslis jako 22-24 den stimulace? Dlouha stimulace na transfer nema vliv. Proto pichaji tu injekci, aby byl ten umely prechod.
@Mommo ty brdo tak to dakt málo aspon se nemusíš bát rakoviny..jak děsí v papírech pred IVF do mě narvou cca 2400J…no tak moc nadšená z toho taky nejsem a přitom z testu mi vyslo že bych spíš mela mít strach z hyperstimuláku, že citlivě reaguji na hormony tak to je mi záhada jestli proste jen ne na gonal ![]()
V ponděli budu chytřejší
ale děkuji za info
@Lentilanek Mně 3 pera taky nestačily, pak jsem pokaždé mela místo Gonalu na 2-3 dny Merional, je to víceméně stejna účinná látka, jen ho musíš ředit sama (je to prasek lahvicce), neni v peru. Gonal mi řekli, ze by byl moc dráhy, kdyz uz ho pak nedoplácí pojišťovna.
@Ecil a jéé to mi ani neříkej
to se budu modlit aby mi nezměnili čs píchání to bych si v práci nenamíchala natož píchla…a kolik jsi si ho dokupovala a za kolik? Neříkali ti kolik by ten gonal stál? bych třeba uvařovala že bych si ho zaplatila ale asi to bude darda ![]()
@Lentilanek Ja jsem potřebovala navic to 900j pero a to pry stojí (stalo - ptala jsem se pred 2 roky, ted uz jsem automaticky brala Merional) cca 7 tis. Ted jsem koukala na stránky SUKL, pojišťovna ho hradí do výše cca 5200 Kč, takže min nez úhrada to nebude ani náhodou. Merional stojí cca 300 Kč 1 dávka - 75j, ja potřebovala 4 ampule na den (mela jsem 300 j). To míchání je opruz, jak kvůli tomu píchala vecer, abych byla doma.
tě pic…no já jen že kamarádce řekli kdy ty poslední dávky navíc má píchat píchala večer a pak jí řekli že v 8 rán o ve 14:00…no nebudu zatím malovat čerta na zed…ale tak ten gonal…to by človek ani neřekl ![]()
@Lentilanek Jj, posledni dávku jsem taky mela narizenou píchnout ráno, to bylo pro mě utrpení, nesnáším vstavání, nemyslí mi to, jsem nemožná… Ale tak oko jsem si nevypichla, takze dobrý ![]()
@Lentilanek já si úplně všechno píchala večer. Třeba přes den vůbec nebudeš muset ![]()
@Ecil
to jsi šikulka @agiss no věří bych to v práci fakt nedala nevím to bych si vzala volno tam není soukromí a na wc nevím jak bych to michala
Jak feták ![]()