Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@esprit1 Tak to je fajn, to bych krev taky neřešila, za chvíli se dočkáš UTZ a bude, jsem za tebe ráda, ať vše dobře dopadne ![]()
@agiss Ano, červené víno se pije na přivolání MS, prokrvuje dělohu a nahřívat se ve vaně, jinak budeš muset počkat, než se to umoudří samo..A s kolou si to klidně nařeď, tím nic nepokazíš ![]()
@Pavucinkaa Ahoj, bez narkózy nevím jak se to dělá, mě jednou punktovali cystu, to se dělá stejným způsobem a dalo se to vydržet, ale nepříjemný to teda bylo chvíli dost…Jinak záleží na hormonálním profilu jaký máš hodnoty, podle toho ti nastaví dávky stimulace. Každá to má jinak, poprvé jsem měla 5 vajíček a vůbec mě nebolelo po odběru břicho, ale dva dny jsem krvácela a podruhé jich bylo 16, to mě břicho bolelo, ale jen jeden den a ani jsem nezašpinila. Každopádně nafouklá budeš tak i tak…Zbytek embryí, které se nezavedou, jsou zamraženy, nejlépe po jednom, ale to si musíte říct. ![]()
@ronia a u vás v CAR nejsou v sobotu, správně by stimulace měla již zítra začít--
@agiss @Romčinka @Mommo holky dekuju za rady, nakonec jsem jim poslala mail a dneska me vzala doktorka… dostala jsm gonal a zitra zacnu (presne druhy den)… zacnu na stredni davce a pak budu snizovat az do 1. UTZ- pry tam mam strasne malych foliku, ani to nejde spocitat, ale zaroven mami vyssi FSH- takze jsem zahadny pripad (vyssi amh, vyssi fsh) a jsem velmi zvedava jak se k tomu me telo postavi
.. takze zaciname ![]()
Pavucinka Ahoj, on ten odběr prožívá každý jinak. Někdo se vzbudí a trošku ho bolí podbříšek, ale normálně funguje. Já jsem po dvou odběrech, při obou cca 16 folikulů a musím říct, že jsem byla po probuzení docela marná. Bolelo mě břicho, že jsem se ani neposadila, takže mi dávali kapačku a pak se mi ulevilo. Fruhý den jsem měla dovolenou, práci (i když jen sezení v kanceláři) bych určitě nedala. Na druhou stranu jsou děvčata, která i po OPU jdou tentýž den do práce
Je to opravdu individuální a záleží také na množství folikulů.. Uvidíš. Každopádně držím palce, ať jde vše jako po másle a máš spoustu krásných kvalitních vajíček ![]()
Příspěvek upraven 13.08.16 v 16:33
@Mommo Děkuji, snad to bude dobré..
a jak jsi na tom ty? Co sliznice, už se umoudřila a roste? ![]()
@Mommo injekce se píchne, aby jsi nic necítila no
hormonální profil mi dělali, ale při iui to znamenalo jen náběr krve, konzultace, kultivace, toď vše.. to by měl být hormonální profil ne
aspoň mi to tak řekli
nevím jaké mám hodnoty, kultivace byli ok, jinak mi zjistili štítku slabou, tak beru léky, jinak jsem ok, k ovulaci dochází jak má (beru clostyl na vlastní žádost, jen aby bylo víc vajíček a větší šance) menstruuji normálně.. snad tu stimulaci přežiju..
jen se bojím pak těch bolestí, asi to nebude nic příjemného
@Nili jo aha, tak to mi moc nepomůže
na tu já nejdu ![]()
@esprit1 Ahojky, bojím se, že mě to bude bolet jako prase všechno, když už iui nezvládám a to je to jen minutka.. bez narkozy jsi nikdy nebyla? jen s nějakou injekcí? bylo mi řečeno že po dvou hodinách budu odcházet domů, ty jsi tam asi musela ležet co? když jsi dostala kapačku.. tu já bych ani nesnesla.. radši nějaký prášek, kdyby to bylo možný.. nesnesu jakoukoliv injekci zapíchnout v ruce, jak náběr tak injekce.. dostávám pregnyl do břicha při každé iui a mám co dělat abych ji nevykopla zuby.. je to takovej hnus
jsem hrozný máslo, ale tolik se všeho už bojím.. je to děs běs
díky holky za reakce a budu ráda za každou informaci k ivf..
@Pavucinkaa Hele budeš muset zatnout zuby a obrnit se. Celé IVF je o injekcích a nějakých zákrocích. Někdy to bolí víc, někdy míň. První injekce do břícha (gonal v peru) jsem se opravdu hodně bála, dívala se na videa na youtube a myslela jsem, že to nezvládnu, ale můj muž by do mne nikdy žádnou jehlu nepíchl, takže jsem věděla, že to musím zvládnout. A zvládla jsem to, nic to nebylo (pregnyl byl asi nejhorší). Odběr vajíček, pokud budeš s narkozou je vždy s kanylou v ruce (tu ti napíchne sestra), bez toho to nejde (aspoň v mém caru jiná možnost není). Po odběru jsem šla opravdu po dvou hodinách domů, protože po té kapačce se mi hned ulevilo (pro mne opravdový zázrak, jak to hned fungovalo). Břicho bolelo, ale měla jsem krásných 13 vajíček, takže se mi i s mírnou bolestí odjíždělo s úžasným pocitem štěstí i blaha. Za mne můžu k celému IVF říct jen to, že když tě na konci bude čekat miminko, určitě to za trochu bolesti a nervů stojí, tak buď statečná, zvládneš to ![]()
@Pavucinkaa A teď čtu, že narkozu mít nebudeš, takže vlastně kdo ví, jak to budeš mít ![]()
@Pavucinkaa
Ja bych to bez narkozy nedala. Jinak jsem to mela uplne stejne jako @esprit1
A jeste mi sestra rikala, ze primo na sale davaji cipek na bolest. Jak funguje OPU bez narkozy nevim.
@Pavucinkaa
Clostilbegyt by se mel brat jen 3 mesice, pak 3 mesice pauza a pak zase 3 mesice. Pak by mela byt pauza pul roku, aby se telo vzpamatovalo
@ronia No vidíš, tak aspoň, že se to tak vyřešilo, přeju ať to zvládneš všechno dobře a dopadne to nejlíp, jak může ![]()