Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@DaMaThe No tak to každopádně, lepší načasování by bodlo. Držím palce, ať se brzy zadaří!
@evaprochy Musím si ty podpisy zapnout, vždycky zapomenu
Já jsem teď hodně přemýšlela o tom, jestli na IVF jít, když už jedno dítě mám, ale už jsem si v sobě vyřešila, že mi to nestačí a chtěla bych pro malou sourozence. A strašně doufám, asi jako všechny, že se to podaří hned napoprvé. Vlastně si nechci nic jinýho připouštět.
@Anys29
no je jasné že každý by si to přál napoprvé, ale člověk se bohužel musí připravit i na druhou variantu, nicméně po případném neúspěchu nenechat se zlomit, já po 1IVF byla hodně zkroušená ale věděla jsem že musím jít do dalšího, že to jednou prostě vyjde. Znám spoustu holčin které to nevzdali ani po 10letech a několika neúspěšných IVF a některé se i po takové době dočkali.
vím že když to ted nevyjde (poslední hrazený pokus) tak stejně jdu do toho dál protože si sourozence moc přeji.
@evaprochy Já tě naprosto chápu. Dokonce si myslím, že si druhé dítě přeju mnohem víc, než jsem si přála první. Asi to zní blbě, ale prostě to tak je
Už vím, co obnáší být máma a mám pocit, že všechno u druhého zvládnu daleko líp a budu se mnohem míň stresovat. No a ono zatím nikde… Ale musím věřit, že se brzy podaří.
@Anys29
rozumím ![]()
opravdu se bojím neúspěchu, protože jak píšeš vím jaké to je být máma, tak bych to chtěla zažít ještě jednou.
a takže špatné spermio? můžu se zeptat kolik?
@evaprochy Laicky řečeno je jich málo a nejsou hezký
Zkrátka morfologie dvě procenta a množství asi osm milionů. Doktorka řekla, že nevylučuje přirozené početí (dcera počata přirozeně po roce snažení), ale musíme vzít v potaz, že se spermio může zhoršit, já už taky mladší nebudu a třeba se taky nemusíme dočkat. Na celé situaci mi nejvíc vadí, že nikdo nezkoumá, proč to manžel má tak špatný. že se to stejně zlepšit nedá. Mě se to moc nezdá, ale fakt jsem přijala a se situací se smířila.
A jak jste na tom vy? Ještě se utěšuju tím, že by bylo horší, kdyby problémy byly na mé straně. Takže jsme na tom vlastně dobře ![]()
@Anys29
no jéje co bychom dali za 8mil ![]()
my máme v pytli jak množství tak pohyblivost, nicméně je katastrofální množství ted u IUI bylo jen 0,5mil ![]()
nicméně ano bohužel se spermiem se moc nic dělat nedá, můžeš to trochu možná zlepšit vitaminama, ale i tak je to individuální.
U nás se provádí IVF-ICSI což znamená vpíchnutí spermie do vajíčka.
No také si říkám že alespon že jsem já vpořádku (ťuk ťuk)
Ale to je fajn že vám dávají šanci přirozeně to je paráda, on je spermiogram co 3měsíce pokaždé jiný.
no ted bych byla moc ráda kdyby nám vyšly mrazáčci.
@evaprochy Ty jo, to je fakt málo. Se stimulací jsi už začala? Nám také doporučili ICSI, takže si to určitě připlatíme. Já teď ještě zkouším vařit manželovi bylinky, uvidíme, třeba se to ještě vylepší, naděje umírá poslední ![]()
@Anys29
to je málo.
léky už mám doma, začnu je píchat jakmile dorazí MS což bude tak do cca 14dní.
přesně tak naděje je vždy ![]()
@evaprochy No nepíchli, taky jsem se divila, příště se na to zeptám proč mi ho nedali.
@evaprochy Ne vůbec nic, ani ten utrogestan jak někde bývá zvykem, prostě nic
Absolutně nativní IUI. Taky už jsem přemýšlela o tom, zda třeba čekají na nějakou ehm… „motivaci“, aby se o nás začali starat? Děláte to takhle?
@DaMaThe
ty jo tak to je divný.
no vůbec, jak říkám byla jsem ted na IUI a dělali mi UTZ tam byli už pěkné folikuli, no a tak mi píchli pregnyl páč jsem byla cca 3dny před ovulací a pak jsem šla na IUI, i přesto že se na to mohli vyprdnout páč spermio bylo špatné tak i tak mi ho provedli.
žádné motivace. ![]()
@evaprochy Tak mám zkrátka smůlu i v tomto, proč mě to vlastně překvapuje… Jdu na kontrolu příští pátek k Řežábkovi tak se na vše vyptám. Pokud mě budou systematicky odmítat plně léčit, asi zvážím přechod jinam.