Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, já přidám svou zkušenost.. Úplně koukám, že u @duch23 sami nabídli imunologii, ale nejspíš už si všimli, že jim lidi odchází a tak by asi měli něco změnit… ![]()
O všechna vyšetření jsem si vlastně musela říct, když nevyšlo první ivf, vyloženě jsem vlastně doktora Malimánka přemlouvala, že chci párovou imunologii. Při otázce, co změníme u druhé stimulace, byla odpověď, že nic.. Na nějakou dobu jsem se odmlčela s tím, že si dáme pauzu.. Pak jsme zkusili dvě nativní ivf, kdy jsem vlastně doktora také přemlouvala, že to chci zkusit, vyšly vlastně dobře, i když jsem z nich neotěhotněla, vždy bylo vajíčko, které se oplodnilo a vkládali jsme pětidenní embryjko, za mě úspěch, ale jejich přístup teda hrůza, několikrát jsem si tam vyslechla, že oni tomuhle nevěří.. Stimulaci na druhé ivf (úplně jiné léky, zohledněné mé nízké amh a stimulace opravdu nastavena na míru) mi nastavil docent Uher, za což jsem ráda, protože najednou místo dvou vajíček, jsem jich měla sedm, pět se podařilo oplodnit. Ještě čtyři sněhuláčci na nás čekají (mražené po dvou
).
Po dvou zamlklych tehu jsem si zas sama musela říct o genetické vyšetření, nikdo mi to sám nenavrhnul.
Za mě mají rozhodně kvalitní embryology, na kvalitu péče si také vyloženě nestěžuji, ale s přístupem mají co zlepšovat.. Doktor Malimánek je sympaťák, hodnej chlap, ale celkově by se měli zaměřit na lidi víc individuálně..
Přejít jsem chtěla několikrát, ale kvůli práci jsem nechtěla dojíždět někam daleko a za nativní ivf jsem tam platila daleko méně, než bych platila jinde.. Ono všechno má svoje pro i proti..
@VachTereza Tak to máš podobnou zkušenost jako já. Já tedy na léky reagovala dobře, meli jsme 9 zamrazeno, teď máme ještě 5 - takže chci dodělat ten zbytek a pokud nebude žádný úspěch, tak půjdeme určitě jinam. Za týden máme s panem doktorem schůzku po delší době - dlouho jsem ho tam neviděla, tak jsem zvědavá, jak se k tomu postaví, ale odbýt se rozhodne nenechám. ![]()
@VachTereza @Lira123 Tyjo holky, tak to koukám, to je úplně odlišná zkušenost. A vy jste tam šly na doporučení od vašeho gynekologa? Protože moje gynekoložka mi právě psala doporučení s nějakými údaji (jak dlouho se snažíme, ze možná neovuluju atd.) s tím, ze mi vysvětlovala, že to tam píše právě kvůli tomu, aby mi udělali co nejvíc testů. Tak jestli to nemůže být tím? Upřímně doufám, že vše bude ok, doteď jsem v nich měla naprostou důvěru, právě i gynekoložka mi říkala, ať jsem v klidu, že tam poslala už hodně pacientek a ty se k ni pak vracejí těhotné. Tak doufám…. a moc oběma držím palce, ať to i vám co nejdřív vyjde!
@duch23 Já jsem šla na doporučení od gynekolozky právě a taky mi psala doporučení (take že má podezření na pco a že nejspíš neovuluji), ale zajímavé je, že ten přístup je ke každému jiný. Já tam jdu příští týden, tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat tentokrát 🙂 ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.