Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kolinka81 ahojky
to je dobře, že je všechno v pořádku. Ono to teď vyjde neboj! Ono je to věda, bohužel většinou nikdo neřekne, proč se to nedaří. Ale smůlu už jste si vybrali a teď to prostě klapne! Nechceš zkusit vysadit kafe a třeba omezit kuřecí? To jsem udělala já, koupila jsem si femibion, cvičila tu hormonální jógu a před a po opu jsem pila tu bílkovinu. Třeba by ti něco z toho taky pomohlo. O tom femibionu jsem četla, že je fajn, že má už listovku naštěpenou a že je to lepší, ale nevím, co je na tom pravdy. Každopádně jsem teď najela i na Femibion 2.
Jinak už jsme těhu oznámili doma i v práci. V práci radost neměli, ale prý čekali, kdy přijdu a jen se děsili, jestli nepůjdu na rizikové. Tak snad nebudu muset, v práci mě to zatím baví. Teď jsme na vetrhu, tak sice padám večer únavou ale baví mě to.
A už víš, kdy začneš se stimulkou? A říkali ti, jak upraví protokol? Mě v srpnu dali. ještě injekce na kvalitu vajíček, třeba by ti taky přidali. Držím palce
![]()
@Mavu to je to jsem rada zas na jednu stranu jak jsem psala
spousta rika ze je to v hlave tak tu nevim moc ma to neymslim, ale je jasne ze to v hlave je
a neboj ma tu bulkovinu vyfocenou koupim si ji a uvidim
na stumulku nejdu mame jeste tri mrazacky tak uvidim co mi reknou v Caru
no jo tak v praci z toho nikdy moc radost nemaji, ale jeste te ostani z toho tadost maj
a na jakem pak? No hlavne radne odpocivej a davej pozor
na sebe i toho maleho kulihraska
10. Jdu na ultrazvuk tak uvidim co mi tam povi co bude dal
a dekuju ![]()
@Kolinka81 byli jsme na veletrhu Gaudeamus. Pracuji na vysoké škole, tak jsme byli lanařit studenty
Ale už jsem konečně doma. Bylo to sice fajn, ale náročné.
Je super, že máte mrazáčky a že nemusíš rovnou do ivf. Určitě to klapne. Zkus tu bílkovinu a třeba i ten femibion a klapne to. Hlavně se hodit do pohody a soustředit se na sebe!
A co máte v plánu na víkend?
@katerina1006 neboj, taky to klapne!
Ani nevíš, jak moc bych Vám to všem přála.
Takže moc moc držím palce!
@Mavu to verim ze to bylo narocne
Vikend zrovna se chystame na cernak do kina na thora
tak jsem zvedava jo taky jsem rada ze nemusim zatim podstupovat dalsi odber vshicek je to pro me narocne. Po tech hormonech vsech mam tak rozhozene telo pri menstruaci takove bolesti az hruza. Tak do pohody jsme se hodila uz to neresim a nemyslim spis jsme smirena ze to neklapne
… a co ty o vikendu? Asi mate v planu odpocinek vid…
@Kolinka81 presne tak, u nas byl vikend odpocinkovy, vetsinu jsem prospala. Letos me to nejak zmohlo. A jak se vam libil Thor? My na nem byli minuly tyden a byla jsem trochu zklamana, ty prechozi byli takovy vic pohadkovy ![]()
@Mavu tak snad jsis jste si odpocinuli dostatecne
aby jsi zacala tyden plna sil
no taky jsem ocekavala neco vic, ale byla takova ta marvelovka, ale povim ti tolik lidi jsem na cernaku v kine nevidela fronty na kino jak blazen…kdy mas vlastne dalsi kontrolu?
Ahojky holky ppo dlouhé době jsem tu zas. Dělala jsem teď 12cky takže jsem byla vždy unavená. Teď mám dva dny volna a zítra jedu na ultrazvuk a asi mi daj i injekce domu
. A druhý den ms si začnu ďoubat auu
. Jak to probíhá dál holky?? po ms čekám taky na ovu? když jdu na IVF?
@Evule188 no tak to si krasne odpocin
ne pokud si budes pichat tak uz na ovulaci necekas. Budes jen pichat injekce mozna nejaky prasek ti jeste daji. Pak pujdes na par utz aby vydeli foliky a pak se pichnes dalsi injekci na uvolnění foliku a pak bude opu a pak ti reknou kolik jich bylo. A kolik s toho bylo vajicek. Pak kolik se jich oplodnilo. Kazdy den budes volat do car a nebo oni jak se vyviji. A 5 deni kultivaci ti daji embryko a nebo embryjka
. No a pak nakonec cekani na //
drzim palecky at se to podari ![]()
@katerina1006: kééžby se to podařilo na poprvé ty vado :/, hrozně si to přeju ale tak jako uvidíme to neví nikdo děkuju za podporu ![]()
@Kolinka81
no s náma byly v kině taky mraky lidí. Další kontrolu mám zítra, tak snad bude všechno v pořádku. A co nového u vás?
@Mavu
tak ja mam po kontrole dneska. Sliznice dostatecne velka, ale nekvalitni. Uz jsem z toho cekani unavena… jinak vysledky tam jeste nemaji byli jsme tam v srpnu tak ti nevim zda se na to vsechno nevyprdnu… a co ty? Dej mi pak vedet jak dopadla kontrola a jak prtousek roste ![]()
@Kolinka81 ahojky, jak to že nemají výsledky? to vám je tam malují, ne?
a řekli ti, zda ti něco na sliznici dají? Přece musí něco existovat, co to hezky podpoří. A určitě to nevzdávej, ono to půjde! Určitě to teď klapne, když je s tím tolik čekání.
My máme po kontrole a vše je v pořádku. Jen se nám nechtělo pořádně ukázat - buď jen noha nebo ruka nebo hlava, nikdy ne najednou - že se jako fotit nehodlá
takže si budeme muset počkat do prosince na to, jestli je to holka nebo kluk.
@Mavu ja ti holka nevim, ale uz jsem z toho vycerpana. Tak sliznici mam krasne velkou, ale neni pry kvalitni tak by transfet v pondeli vyl stejne neuspesny… tak jsem cely den takova presla a ani jsem se na nic neptala..tak to jsem noc rada ze je vse v poradku…
pockej vsak ta chvilku se ukaze
jsem zvedava zda to bude holcicka nebo klucik… a co jmena uz jste nejake vybrali? Vim ze je brzo, ale… ![]()
@Kolinka81 to je hloupé, že s tou sliznicí tehle týden nejde nic dělat
a dají ti něco na příští mêsíc na kvalitu sliznice? Příští měsíc už to bude s vánoční náladou, to se embryjku od tebe chtít nebude ![]()
No jména máme pořád ještě v řešení. U kluka nějak moc nevíme. Teda já manžela přemlouvám na Olivera, ale uvidíme, zda by to klaplo. Při nejhorším to bude prostě Honzík po tátovi
a pro holčičku by se nám líbila Anetka, Berenika, Gabriela a ještě pořád vymýšlíme, holčičích variant je víc ![]()
A copak máte v plánu vlastně na víkend? Já jedu zítra na kurz pečení tematických cupcakes. Jsem ho dostala od bráchy a švagrové k narozeninám, tak jsem zvědavá ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.