Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mao1 -Ahoj a ty chodíš v olomouci kam do caru? my v olomouci platíme 6300 za rozmrazeni
@martina1977 A to je konečná cena za rozmrazení? Nebo se ještě něco hradí? Myslím transfer nebo tak nebo to jde taky na pojišťovnu?
@Bobčul -Ahoj ket 6300 bez AH.AH je další 2500.to platis sama vše.. pojistovna ti platí jen ET a to jen základ nadstandarty priplacis ![]()
@Mao1 my sme koupili manželovi folandric, tak jak jsme dva, tak.si to navzájem připomínáme
a k čemubje femibion? A zvýšila jsi před/po et příjem bílkovin? Teď mi to doporučovala kamarádka, co má aktuálně ivf úspěšně za sebou. Mě tyhle tipz v CAR vůbec nedali ![]()
@Mao1 jj máme dvě v jednom. Takže si taky myslím ze jen jednou 7000kc… No já chodím do Prahy bdo gynemu
@Mao1 taky čekám na ms… Večer už sem nebrala utros tak uvidíme kdy dorazí snad brzy
@Jířa-jiřka a co přesně obnáší let se stimulaci, já nevím na kdy se mám objednat, pac já sama od sebe ovu nemám nebo jo ale nepravidelná
@martina1977 ahoj ja chodim do fertimedu.me prave vsechno udelali v ramci te studie, tak ja platim jen to rozmrazeni bez ah, ale uvazuju jestli nemam aspon na jedno zkusit ten embryoglue to bych pak taky mela za 7000. @Mavu to je nastepena kyse. listova a nejake vitaminy, pred et jsem zkousela jen nejake ty mlika-ted si nevzpomenu jak se jmenujou, jinak nic ale pila jsem hodne vody, pred et i po et.me v caru nerekli vubec nic teda ani jak se mam po et chovat, ale mela jsem nemocenskou tak jsem 2 dny nic nedela a pak uz normalne, tak nevim jestli jsem si to nezavinila sama, ze jsem uklizela atd.ted asi nebudu nic delat radsi.
@kakaramelka pokud Mivas občas ovulku tak do centra zavolej první den menstruace a měli by tě objednat na ultrazvuk 13-15 den. A pak se uvidí. U nás v Plzni raději zkusí když je to v nativu. Ale když se ovulace neprokáže tak další cyklus beres estrofen ( na delozni sliznici ) a utrogestan (na udržení a vývoj embrya). Já jdu zítra pro dva mrazacky (bez stimulace) jen teď beru utrogestan.
Holky tak jsem cetla, ze na sliznici je dobre pit grepovy dzus, a pred et a ket i po nem ananasovy, ze to pomaha uhnizdeni, ale co je na tom pravdy netusim.
Čerstvý ananas je prý ještě lepší
, ale má se jíst jen při uhnízďování, později prý zase tak prospěšný není, že způsobuje stahy dělohy nebo co. Ale řekla bych, že je to člověk od člověka. Ale plánuju to v tom srpnu taky vyzkoušet. Teď pravidelně zkouším I hormonální jógu, tak uvidíme…
@Mao1 Ahoj, koukala jsem, ze si psala, ze musis nasetrit na dalsi KET. Tys sis priplacela na embryoglue? Na tom se da usetrit, protoze u tohoto leku zrovna nebyl prokazan ucinek oproti kontrolni skupine. Cetla jsem na to publikace. Mozna reaguju na trochu starsi prispevek, tak se omlouvam.
@Petra Star ahoj ne nepriplacela, az ted jsem o tom uvazovala, ale prave si rukam jestli by to nebyly zbytecne vyhozene penize.Asi se na to vyprdnu ![]()
@Mao1 ja uz na IVF cekam od brezna (a stale cekam), takze jsem ze zacatku hodne studovala statistiky, za co priplatit, za co ne, atd. Koukala jsem hode na stranky americkych klinik, protoze to tam maji do detailu vse popsane. Embryoglue vubec nenabizi, coz mi bylo podezrele, tak jsem hledala v obbornych clancich (mam z prace pristup do vedeckych databazi). Clanku o Embryoglue je malo, a zadna studie nepotvrdila ucinek. Melo by to zmensit pravdepodobnost mimodelozniho tehotenstvi, ale neprokazalo se to.
Oni obcas s nekteryma metodama hrajou na to, ze pary chteji udelat maximum pro uspech. Proste si pak muzes rikat „co kdybych to pouzila, vyslo by to?“ Ale u Embryoglue muzes s klidnym svedomim vynechat.
@Petra Star no tak mimodelozni u me nehrozi nemam vejcovody. a ten asistovany hatching mam u tech zamrazenych udelany, takze vlastne uz nepotrebuju nic
A dekuji aspon nad tim uz nemusim premyslet.Muzu se zeptat jakto, ze cekas tak dlouho?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.