Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mavu Je to IVF s minimální stimulací. Jsem už samoplátce, tak je to šetrnější jak k peněžence, tak i k tělu. Dávky hormonů jsou podstatně nižší. V květnu jsem měla pouze Clostilbegyt, teď jsem si byla pro Femaru. Minule jsem měla 2 vajíčka, oplodnily se obě, transfer byl 3-denního embrya, které se bohužel nechytlo a druhé mělo zůstat na prodlouženou kultivaci, ale nezvládlo to.
Jo ja taky tak pila hodne, ted uz trochu min, ale je fakt, ze ja v noci nepiju. A hormony mi pekne skacou, zacinaji se mi delat bedary na obliceji, tak to mam radost.
@Haninka17 aha to jsem taky nevedela.Hani a ty mas nejake deti?
@Haninka17 a kdy bys měla jít teď na odběr, Hani? A u minimálky nemusíš mít mezi cykly pauzu? Mě psali do papírů, že kdyby to nevyšlo, tak že jeden cyklus je pauza.
@Mao1 Ano mam,19-ti letou slecnu. Minuly rok v srpnu jsem byla na revizi a od te doby se nedari.
@Mavu Na odber jeste nevim, 8.6. jdu na kontrolu, jak jsou na tom folici. A pak se uvidí. Pauzu jsem take ocekavala, ale vcera mi doktor volal at si prijdu pro Femaru, ze to muzeme zase zkusit. Tak kdyby i toto nevyslo, tak si dam o prázdninách pauzu a pak se uvidi co dal.
Ja taky minuly rok v srpnu revize. Rikam si to same jak to nevyjde, tak pujdu znovu az po prazdninach. a to jsem si myslela kdysi, ze jak mas umele oplodneni, ze to vzdycky musi vyjit a ono ne
@Mao1 Tak to jsem si myslela take. A co uz mas za sebou? Nestihla jsem si procist celou diskuzi.
Ja mam 10ti leteho kluka s prvniho manzelstvi. SPritelem jsme spolu 3 roky, on jeste dite nema, tak po roce jsme se zacli snazit.pak jsem byla na laparoskpii a zjistili mi jeden nepruchodny vejcovod. zkusili jsme uiu, ale nic z toho a pul roku na to jsem otehotnela -dvojcata. Dvakrat mi delali rezivi, ale hcg neklesalo, tak zjistili ze to je mimodelozni. vzali mi vejcovod a druhy, protoze byl spatny tak taky.Ted jsem se nahodou dozvedela, ze v carech probiha klinicka studie tak jsme to zkusili, jenze zase jsem mela podvahu tak se cekalo na to jestli priberu.2mesice. zatim stihli udelat vsechny testy co byly potreba a nakonec me teda vzali. vyslo mi to den pred ms, tak jsem hned mohla zacit stimulovat od 2.dc.nakonec 8vajicek a 5jich zustalo do 5.dne.tak jsem 4 nechala zamrazit po dvou.Ale doufam ze to vyjde napoprve a az k porodu. Potom bych ty embrya darovala pokud by to slo. Jestli to nevyjde tak si nasetrim a zkusim v zari, nebo v rijnu ket.
Omlouvam se za chyby pisu z mobilu ![]()
@Mao1 já mám opět strašnou migrénu
dokonce I zvracím. A ráno jsem špinila (jen takovej červenej shluk na toaleťáku jsem měla)' Ale myslím, že se mi dneska menses rozjede na plno
a co ty?
Ahoj, u me nic noveho. Jen jsem dnes zacala zobat Femaru, tu mam na 5 dnu. Snad budou kvalitni vajucha a bude jich dost.
A ja se dneska zblila z kavy, takze se nam dari co.hele to muze byt hnizdeni:-)
@Haninka17 a za 5 dni jdes na kontrolu? tak at mas pekne vajicka
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď