Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mavu Je to IVF s minimální stimulací. Jsem už samoplátce, tak je to šetrnější jak k peněžence, tak i k tělu. Dávky hormonů jsou podstatně nižší. V květnu jsem měla pouze Clostilbegyt, teď jsem si byla pro Femaru. Minule jsem měla 2 vajíčka, oplodnily se obě, transfer byl 3-denního embrya, které se bohužel nechytlo a druhé mělo zůstat na prodlouženou kultivaci, ale nezvládlo to.
Jo ja taky tak pila hodne, ted uz trochu min, ale je fakt, ze ja v noci nepiju. A hormony mi pekne skacou, zacinaji se mi delat bedary na obliceji, tak to mam radost.
@Haninka17 aha to jsem taky nevedela.Hani a ty mas nejake deti?
@Haninka17 a kdy bys měla jít teď na odběr, Hani? A u minimálky nemusíš mít mezi cykly pauzu? Mě psali do papírů, že kdyby to nevyšlo, tak že jeden cyklus je pauza.
@Mao1 Ano mam,19-ti letou slecnu. Minuly rok v srpnu jsem byla na revizi a od te doby se nedari.
@Mavu Na odber jeste nevim, 8.6. jdu na kontrolu, jak jsou na tom folici. A pak se uvidí. Pauzu jsem take ocekavala, ale vcera mi doktor volal at si prijdu pro Femaru, ze to muzeme zase zkusit. Tak kdyby i toto nevyslo, tak si dam o prázdninách pauzu a pak se uvidi co dal.
Ja taky minuly rok v srpnu revize. Rikam si to same jak to nevyjde, tak pujdu znovu az po prazdninach. a to jsem si myslela kdysi, ze jak mas umele oplodneni, ze to vzdycky musi vyjit a ono ne
@Mao1 Tak to jsem si myslela take. A co uz mas za sebou? Nestihla jsem si procist celou diskuzi.
Ja mam 10ti leteho kluka s prvniho manzelstvi. SPritelem jsme spolu 3 roky, on jeste dite nema, tak po roce jsme se zacli snazit.pak jsem byla na laparoskpii a zjistili mi jeden nepruchodny vejcovod. zkusili jsme uiu, ale nic z toho a pul roku na to jsem otehotnela -dvojcata. Dvakrat mi delali rezivi, ale hcg neklesalo, tak zjistili ze to je mimodelozni. vzali mi vejcovod a druhy, protoze byl spatny tak taky.Ted jsem se nahodou dozvedela, ze v carech probiha klinicka studie tak jsme to zkusili, jenze zase jsem mela podvahu tak se cekalo na to jestli priberu.2mesice. zatim stihli udelat vsechny testy co byly potreba a nakonec me teda vzali. vyslo mi to den pred ms, tak jsem hned mohla zacit stimulovat od 2.dc.nakonec 8vajicek a 5jich zustalo do 5.dne.tak jsem 4 nechala zamrazit po dvou.Ale doufam ze to vyjde napoprve a az k porodu. Potom bych ty embrya darovala pokud by to slo. Jestli to nevyjde tak si nasetrim a zkusim v zari, nebo v rijnu ket.
Omlouvam se za chyby pisu z mobilu ![]()
@Mao1 já mám opět strašnou migrénu
dokonce I zvracím. A ráno jsem špinila (jen takovej červenej shluk na toaleťáku jsem měla)' Ale myslím, že se mi dneska menses rozjede na plno
a co ty?
Ahoj, u me nic noveho. Jen jsem dnes zacala zobat Femaru, tu mam na 5 dnu. Snad budou kvalitni vajucha a bude jich dost.
A ja se dneska zblila z kavy, takze se nam dari co.hele to muze byt hnizdeni:-)
@Haninka17 a za 5 dni jdes na kontrolu? tak at mas pekne vajicka
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.