IVF - co mě čeká dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2180
21.11.11 14:12

Tak sem ve 13 hodin volala…prej si mam snizit davku…michat to jinak,ve stredu se mam dostavit na krev a ultrazvuk..konecne…se asi neco bude dit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
21.11.11 14:40

Hlavne se na vsechno vzdycky ptej!!!! :D nenechavej to az na diskuze!! Lina huba hole nestesti:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 14:47
tatranka1 píše:
1985 píše:
Tak sem ve 13 hodin volala…prej si mam snizit davku…michat to jinak,ve stredu se mam dostavit na krev a ultrazvuk..konecne…se asi neco bude dit…
tak teba už za týden budeš po OPU ne li po ET :palec: Ve středu dej vědět
:-) :potlesk: dam vedet:-)))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 14:49
Janichka píše:
Hlavne se na vsechno vzdycky ptej!!!! :D nenechavej to az na diskuze!! Lina huba hole nestesti:D

ptaly sme se…jenze nas vzaly tak rychle,ze sme ani nevedeli ze uz budu stimulovat…opravdu to bylo rychli…ted se ptat nemam prave koho od minule stredy do teto stredy ma dovolenou…sestry co mi berou krev mi nic nereknou…diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
21.11.11 14:53

To je ale fakt divny CAR:( me rekli vsechno jeste nez vubec zacali . Jak ti muzou dat leky a nerict ti proc jak a jak dlouho ti je budou davat a jak to pujde dal:( nelibi se mi to:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 15:06
Janichka píše:
To je ale fakt divny CAR:( me rekli vsechno jeste nez vubec zacali . Jak ti muzou dat leky a nerict ti proc jak a jak dlouho ti je budou davat a jak to pujde dal:( nelibi se mi to:(

u nas to bylo tak,ze sme se snazily,muj gynekolog mi udelal vysetreni,rek ze je vse v poradku,ze chce jeste videt spermiogram pritele,ten si ho nechal udelat,mel vse v poradku jen to ze mu rychle umiraji..poslal nas do heliosu…tam nas vzali na konzultaci ve ctvrtek 17hodin…rekl nam co nas ceka-ale nerekl zadny kratky,dlouhy protokol…pak me vzal na ultrazvuk ze sem mela spozdeni MS jestli neni cysta…nic vse bylo ok…zavedl nas nahoru k jedne pani-koordinatorka…ta mi dala igelitku s injekcemi,rovnou mi jednu pichla Diphereline..to sem pichala do utery…mezitim dosly MS…ve stredu mi nasadily druhy leky injekce ten mirelion…obe ted picham vecer dnes uz 6 dni…na krvi sem byla minuli tyden pondeli,a dnes v pondeli..to mi rekla at dojdu ve stredu na ultrazvuk a krev na 7 hodinu rano…ptala sem se ji jak dlouho jeste nebo co bude dal…rekla mi ve stredu se domluvite s lekarem…:-(asi tak…zhruba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 15:10
tatranka1 píše:
Janichka píše:
To je ale fakt divny CAR:( me rekli vsechno jeste nez vubec zacali . Jak ti muzou dat leky a nerict ti proc jak a jak dlouho ti je budou davat a jak to pujde dal:( nelibi se mi to:(
s tím souhlasím.taky jsem předem od mudr.věděla jak dlouho budu asi stimulovat.chodila jsem k němu 3/č roku-folikulometrie atd.,takže věděl jak to s mnou vypadá.A před IVF,když jsem vyfasovala léky mi ještě k jeho výkladu co a jak,dal lejstro atam byly vypsaný dny co ,v kolik píchat,kdy ko UTZ.A stejně jsem mu ěkrát volala na mobil a jednou do caru,byl na sále,ale všechno mi sestřičky opět vysvětlili.Ale možná kdyby měli přístup jako tady v tom Brně a pro mě to bylo nov,jen bych si řekla,že je to nějaký moc hrr a asi to tak má být.Ale teď když to mám s čím srovnat-asi bych se poohlédla jinde :think:

nemuzu se uz ohlizet jinde kdyz stimuluji tam:-(((kdybych to vedela tak asi pujdu do reprofitu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
21.11.11 15:18

Nedá mi to tedy nereagovat, nechci dělat v žádném případě chytrou a už vůbec tě nějak znervozňovat…ale…sama jsem prošta už několik IVF a vím jak to chodí. Takže z toho co píšeš se mi zdá, že Helios je prostě divnej.
Jak ti mohli vydat léky ke stimulaci, když ještě ani nebylo schválené IVF od pojišťovny…dobře i to bych pochopila, že se dá udělat dodatečně a schválenou žádost si přiloží později.
Ale jak ti můžou vydat léky bez stimulačního protokolu, kde je obvykle napsáno telefonní číslo v případě problémů, komplikací a dotazů?
Já chodím do Gennetu a automaticky platí, že pokud mám jakýkoliv dotaz, tak můžu kdykoliv zavolat sestře nebo lékaři, který mě má na starosti a ten mi vše zodpoví a vysvětlí. Ale pochybuji, že tam by vůbec tato situace nastala, protože bez řádného vysvětlení a poučení o stimulaci, by léky ani nevydali. Pokud je lékař na dovolené, tak má za sebe zástup.
Pokud přijde nová pacientka do Gennetu, tak automaticky dělají svůj HP, kde na víc ještě nabírají AMH hormon, udělají i 4D UTZ dělohy, vaječníků a vejcovodů a pak teprve z výsledků dělají závěry typu IVF apod.
Myslím, že v tvém případě to bylo fakt podivně rychlé rozhodnutí ze strany lékařů. A osobně se i divím, že jsi na to přistoupila.
Co můžu doporučit, je se ve středu na kontrole na všechno řádně vyptat, ať ti vysvětlí jaký máš protokol, co můžeš čekat, proč chodíš na krev, a co se z výsledků dá určit a co to znamená. Kdy bude asi tak OPU. Pak taky, jak jsem pochopila, tak u vás je problém v SPG, tak jaké služby ti k lepšímu úspěchu můžou nabídnou (ICSI, PICSI apod.) a kolik to stojí.

Můj osobní názor na takové jednání je ten, že nedej bože v případě, že IVF nevyjde, bych okamžitě prchala jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 15:27
VeKo píše:
Nedá mi to tedy nereagovat, nechci dělat v žádném případě chytrou a už vůbec tě nějak znervozňovat…ale…sama jsem prošta už několik IVF a vím jak to chodí. Takže z toho co píšeš se mi zdá, že Helios je prostě divnej.
Jak ti mohli vydat léky ke stimulaci, když ještě ani nebylo schválené IVF od pojišťovny…dobře i to bych pochopila, že se dá udělat dodatečně a schválenou žádost si přiloží později.
Ale jak ti můžou vydat léky bez stimulačního protokolu, kde je obvykle napsáno telefonní číslo v případě problémů, komplikací a dotazů?
Já chodím do Gennetu a automaticky platí, že pokud mám jakýkoliv dotaz, tak můžu kdykoliv zavolat sestře nebo lékaři, který mě má na starosti a ten mi vše zodpoví a vysvětlí. Ale pochybuji, že tam by vůbec tato situace nastala, protože bez řádného vysvětlení a poučení o stimulaci, by léky ani nevydali. Pokud je lékař na dovolené, tak má za sebe zástup.
Pokud přijde nová pacientka do Gennetu, tak automaticky dělají svůj HP, kde na víc ještě nabírají AMH hormon, udělají i 4D UTZ dělohy, vaječníků a vejcovodů a pak teprve z výsledků dělají závěry typu IVF apod.
Myslím, že v tvém případě to bylo fakt podivně rychlé rozhodnutí ze strany lékařů. A osobně se i divím, že jsi na to přistoupila.
Co můžu doporučit, je se ve středu na kontrole na všechno řádně vyptat, ať ti vysvětlí jaký máš protokol, co můžeš čekat, proč chodíš na krev, a co se z výsledků dá určit a co to znamená. Kdy bude asi tak OPU. Pak taky, jak jsem pochopila, tak u vás je problém v SPG, tak jaké služby ti k lepšímu úspěchu můžou nabídnou (ICSI, PICSI apod.) a kolik to stojí.Můj osobní názor na takové jednání je ten, že nedej bože v případě, že IVF nevyjde, bych okamžitě prchala jinam.

tak to je dobryyyy dekuju ti moc za to soc mi napsala…hned to prectu vecer priteli…docela me to rozhodilo…ale sem rada,ze mito tady konecne vsichni vyjasnujete…nevim co znamena ICSI, PICSI apod nic nenabizeli…jen ze si pritel ma jeste zaplatit 2500 naky testy spermio. na ty cekame ted do stredy…ale hlavne ani nevime na koli knas to jeste vyjde prej zalezi na tech testech od nej…:-(ale hlavne ze ja uz stimuluju…divny no…vajecniky me boli…a co se tyka te pojistovny tak nam rekl ze to tam dava on…a vic neresil…) :zed: :zed: :zed: bozeee jestli to nevyjde tak si je podam…ale tam uz nepachnu…asi je blbost ted jit jinam:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
21.11.11 15:32

ISCI a PCSI a ceny kolik to stojí si najdeš na stránkách jakéhokoliv centra asistované reprodukce. Ceny jsou +- stejné.

I za to co jste platily za ten speciální rozbor, tak to by taky měli mít v ceníku.
Pokud to tam není, tak bych se ptala, za co to je. My nikdy za SPG neplatili nic.

http://www.sanatoriumhelios.cz/…istovnou-ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 15:34
VeKo píše:
ISCI a PCSI a ceny kolik to stojí si najdeš na stránkách jakéhokoliv centra asistované reprodukce. Ceny jsou +- stejné.

I za to co jste platily za ten speciální rozbor, tak to by taky měli mít v ceníku.
Pokud to tam není, tak bych se ptala, za co to je. My nikdy za SPG neplatili nic.

hned jdu nato dekuju:-)a pokud se mi tam neco nebude zdat hned ve stredu jim to vpalim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 15:53
tatranka1 píše:
1985 co dělali príteli všechno za testy,že za ně zaplatil 2500,–?Jinak asi bych dostimulovala,Ivf bych podstoupila taky tady.Kdybys přerušila stimulku-ne ze zdr.důvodů,je to hloupost,podle mého.Pro tělo to je dost záhul a další stimulace až za 4-6 měsíců. A co ta darovaná vajíčka,ta se nedají použít?To bys přeci stimulovat nemusela,jen nějaký injekce těsně před,ne?

na to sem se ptala jestli nemuzu mit svoje vajicka,ale bouzel ne..a sem na jine klinice nez sem darovala…:-(no to uz doskacu nak …jen semi to nelibi,ze nemame ani zadny protokol v ruce..ze nevim jak dlouho jeste a co bude?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 15:53
1985 píše:
VeKo píše:

hned jdu nato dekuju:-)a pokud se mi tam neco nebude zdat hned ve stredu jim to vpalim…
hmm tak sem si to stahla a nic tam nevyctu maji to rozhazeny a necitelny..nevim kde je chyba:-((( :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
21.11.11 15:54
tatranka1 píše:
1985 co dělali príteli všechno za testy,že za ně zaplatil 2500,–?Jinak asi bych dostimulovala,Ivf bych podstoupila taky tady.Kdybys přerušila stimulku-ne ze zdr.důvodů,je to hloupost,podle mého.Pro tělo to je dost záhul a další stimulace až za 4-6 měsíců. A co ta darovaná vajíčka,ta se nedají použít?To bys přeci stimulovat nemusela,jen nějaký injekce těsně před,ne?

delaly mu krev,a spermiogram zadarmo…ale naky dna spermiek nak halo… neco se to jemnuje platil 2500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10685
21.11.11 15:58

Ahoj holky, můžu se přidat.
1985 - myslím, že jednání tvého CARu je opravdu podivné..Já chodím k Apolináři do Prahy a mé zkusšenosti jsou tyto: od první schůzky do odběru vajíček jsme tam chodili 4 měsíce - vyběhávali si vyšetření - manžel má špatné spermio - takže nás poslali na genetiku, urologii, gyndu - UTZ, odebrali krev na hormonální profily, nemoci apod. Pak mi dali první pigáro a přehled kdy mě co čeká, pak jsem dostala MS a zamluvila UTZ, po něm mi nasadili stimulku, pak další UTZ, prodloužení stimulky, pak odběr vajuch a následně transfer. Peníze jsme platili až na závěr, po ukončených procedurách. Na informace jsme si založili desky, celkem jsme museli podepisovat snad 10 papírů a další byly informační s tím, že jsme se kdykoliv mohli zeptat, zavolat..
Fakt se ve středu na vše zeptej, nezdá se mi, že byste to stihli tak rychle..držím palce, at vám to vyjde :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí