Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Asky ono miminko je malinké, ae celkově děloha se zvětšuje a všechno. Mě to taky kolikrát bolelo jak na MS. Taky jsem stresovala a taky jsem testovala i 3× za den aby mě to uklidnilo. Nic víc se ani dělat nedá. Čtvrtek máš za chvilku to už vydržíš. Já třeba kolikrát nečekala ani na kontrolu v caru a domluvila jsem se se svým doktorem aby mě zkontroloval. Sice se špiněním nic neudělá, ae aspoň jsem věděla, že je vše v pořádku
@Klara0225 také jsem přemýšlela, že zavolám své gyndařce.. v noci jsem ale nemohla ze všeho zabrat, tak ráno to moc na vstávání nedopadlo. Večer už růžový výtok se změnil na hnědý, tak jsem si říkala v poho. Ale dnes od znova.
test zatím v pohodě.. Ale bojím se aby se krvácení nerozjelo
@Asky tak fakt jen lež. Maximálně na záchod. I já jsem to tak měla. Špinění ustako, tak jsem šla na chvíli ven a zase to začalo
@Klara0225 u mě se to zhoršuje, sem tam i nějaký kousek padne.. Tak přemýšlím že zkusím nemocnici
@Asky určitě jed někam k doktorovi. Od toho tu jsou. Já lítala se vším k doktorovi, protože jsem měla totální strach. Kolikrát ze mě šel tak velký kus sliznice, že jsem nechápala, že je malý v pořádku. Špinění a krvácení v těhotenství je důvod jít k doktorovi. Tak určitě jdi.
@Klara0225 Včera večer jsem byla.. Nic špatného neviděla až na krvavé nitky z čípku.. váček ještě malý, odpovídá 5+3.. Hodně maličké 3,7mm.. Ale po kontrole jsem doma začla mít bolesti a krvácet, cosi ze mě vypadlo.. šla jsem s brekem spát a vše se zastavilo, už ani kapka krve.. Dnes test slabší.. Uvidíme co zítra kontrola ![]()
@Asky já myslím, že kdyby to bylo embryjko, tak by to krvácení nepřestalo spíš naopak. Tak moc držím palečky ať je zítra vše v pořádku
úplně chápu tvoje obavy a vím jak se cítíš
budu na tebe zítra myslet, určitě se pak ozvi
@Klara0225 Ahoj, tak nevím jak je to možné ale fakt ze mě vypadlo embryo
Tak jdu také až v lednu. Čeká mě histeroskopie a genetika mě a partnera. ![]()
@Asky Ježíš to je mi strašně líto 😔 buď silná to je jediné co ti pomůže jít dál. Vím o čem mluvím
. Hysreroskopii mám za sebou už taky. A na genetice jsem byli teď na začátku listopadu, tak čekáme jen na výsledky a pak jdou na genetiku embryjka. Takže nás obě teď čeká jen čekání, ae věř, že všechno bude dobré, protože musí být. Chce to hodně síly a věřit v to co si přeješ. Neboj usměje se na nás štěstí uvidíš ![]()
@Klara0225 je to dohromady 3 potrat. z toho jedno biochemko..😩 přemýšlím nad možnostmi, jelikož vždy se něco po**** v 6tt. Teď je blbá doba, ale přemýšlím po tom všem o lázních. Jestli by mi to tedy lékař a pojišťovna schválili. ![]()
A za genetiku se něco platí? Nějak jsem se zapomněla zeptat
Jinak histero mám mít 26.11. a na genetiku se mi nepovedlo dovolat
.. Nevíš v jakém případě se dělá genetika i embryí?
@Asky tak my byli na genetice a to hradí pojišťovna. A u nás se bude dělat i genetika embryí. Tím, že je máme zmrazené, tak budeme platit za ten proces rozmrazeni a mrazení jinak když se dělá genetika z čerstvých embryí po odběru, tak by se nemělo platit nic. Na genetice s náma probral rodinou anamnezu a vzali nám krev a za cca 4 týdny budou výsledky a genetik nám dá doporučení na tu genetiku embryí. Bez toho doporučení kdyby nám ho nedal bysme museli platit tu genetiku embryí sami celou. Takže jak půjdete na genetiku, tak vám dá doktor určitě doporučení i na genetiku embryí. Teď záleží jestli máš ještě nějaké zmrazené a nebo to budete dělat z čerstvých. Škoda je jen to, že musíme nejdřív čekat na naše výsledky. Kdyby u nás něco našli, tak dá genetik pokyn k tomu co hledat u embryí, protože jinak se dívaji jen na chromozomy. Nevím jestli jsem náhodou na něco nezapomněla, tak kdyby tě něco napadlo, tak se klidně zeptej. Jsem zatím nabitá informacemi 😄
@Asky ty jsi případ kdy by se ta genetika měla dělat. Dělá se když jsou 2 potraty nebo potrat ve vyšším trimestru. Takže vám genetik určitě žádost na to pro car dá a bude to hradit pojišťovna. Vy budete akorát platit pokud máte nějaké zmrazené, tak za to rozmrazeni. Odkud jsi? Nevím jestli jsem se už neptala
@Klara0225 mě z toho jebne.. Stále to vstřebávám a nevím zda to nenechat plavat.. Je toho na mě moc.. zmrazených mám 5.. Poslední dobou je to pro mě jak finančně tak i psychicky náročný..
já jsem od Roudnice
@Asky chápu jak ti je. Já myslela, že mi pukne srdce žalem jak jsem malého porodila. Do teď je to takový nepříjemný vnitřní tlak nebo jak bych to popsala. Po všech letech snažení nám vyšel první ket a stejně to nevyšlo až do konce. Já jsem potratila už jednou v 8tt, ae s tím se člověk nějak srovná za to teď v tom 21tt to nejde jen tak překonat. Ae i přes tu všechnu bolest a zklamání mě drží právě ta víra v to, že se to povede a že chci zase zkusit ket. Hlavu vzhůru nebuď smutná
. Jestli máš ještě 5 mrazacku, tak bych do té genetiky určitě šla. Třeba je ten problém u embryí, že muzou mít o chromozom víc nebo min a proto se neudrží. U nás v caru ten proces rozmrazeni a mrazení kvůli odebrání vzorků vyjde na 10 000,– a pak 8 000,– ket, takže taky do toho ještě něco musíme vrazit a teď před svatkama je to finančně náročnější než jindy, ae chci pro to udělat maximum a ne se jen dívat na věci co jsme koupili malému, které nikdy neoblece. Teď je to čerstvé a člověka to bolí a mrzí a má vztek, že to zase nevyšlo. Teď si dáš chvíli pauzu jako já a trochu se dáš psychicky do kupy a naberes sílu na další pokus a všechno bude dobré jen stačí věřit ![]()
@Klara0225 já vím, že 6tt se nedá s 21tt srovnat, už jsi nosila pod srdcem človíčka
já mám ze všeho takové pocity jako kdybych selhala..
Koukám, že je vážně lepší dělat genetiku při stimulaci
je to raketa za manipulaci s mrazákem.. přemýšlím zda po histeroskopii nezkusit to ještě jednou ![]()