Ivf + isci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1966
13.11.20 15:26

@Asky taky jsem to tak měla. Pořád jsem měla vztek na to, že já nefunguju jak mám a že moje tělo selhalo v tom donosit miminko. Já bych se pobavila s lékařem jak dál postupovat. Jestli dělat genetiku, nebo tomu dát ještě jednu šanci. My jich máme 7 zmrazenych, tak doufám, že po genetice budou všechny v pořádku a zvládnou to všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.11.20 01:19

Neúspěšný Ivf s icsi

@Klara0225 Ahoj, tak mám dlouhodobý zážitek na histeroskopii a i špatnou zprávu. Zákrok jsme zkusili bez narkózy. Prvně zavedli nástroj a zjistili, že tam je zbytek z těhotenství, dostat to ven šlo zle. Neskutečná bolest. Lékař si přivedl na konzultaci profesora. Další zavedení a hrozná bolest. Když oba viděli, že to lehce nepůjde, šel se profesor připravit na provedení zákroku. Bylo mi sděleno, že zavedeme ještě jednou a bude to trvat kolem 10 min. To už jsem chtěla narkózu. Chtěla jsem být statečná, ale i přes milý přístup všech a i hlazení a utěšování, jsem byla ráda za spánek. Bohužel potvrdili, že mám vývojovou vadu, která nastala v embryonálním vývoji. :zed:unicornuate uterus. :( Pouze půlka dělohy s jedním vejcovodem. Je možné, že to způsobuje ony potraty. S tím nelze nic dělat. Pouze zkoušet to a doufat, že to vyjde. :,( Teď se pokusíme nějak zlepšit PCOS. Dieta, cvičení atak.. Aspoň se pokusit těhotnět přirozeně, když mě čeká ještě několik neúspěchů. Uvidíme zda to zkusíme v lednu. Teď jsem z toho taková rozbitá. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
27.11.20 09:23

@Asky jezis bobku aby toho nebylo už tak dost, tak ještě ti tohle zjistí 🤦‍♀️to mě mrzí 😔. Ae jsi teda statečná, že si to zkoušela bez narkozy. Já na tom byla taky a nedokážu si to představit bez uspani. Takže když je ta děloha jen poloviční a tím pádem malá, tak tím to může být, že tělo radši odmítne těhotenství? Já mám kamarádku a ta má sice celou delohu, ae má tam přepážku, takže vlastně miminko může být taky jen na jedné z té půlky a ne přes celou delohu. Taky potratila a nakonec si vybojovala chlapečka, ae říkala, že to těhotenství byl masakr, když se to miminko musí tlačit na tak malém prostoru a ji to taky víc bolelo jak rostl než když je děloha celá. A řekli ti nějaké moznosti jak se s tím dá dal pracovat ohledně otěhotnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
27.11.20 19:08

@Klara0225 bez názory jsem chtěla jít dříve domů :( můžeme to jen zkoušet.. Nic se s tím dělat nedá. Pak už lékařka mluvila o tom posledním, adopci a transplantaci dělohy. Teď mohu pouze pomoci tělu s PCOS. Dieta, úprava stravy, pohyb atak. S těmi vadami dělohy je to boj. Přepážka se dá odstranit, ale pak hrozí jiné problémy, tak většina žen to zkouší s ní. :nevim:
Uvidíme, teď se člověk musí se vším srovnat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
27.11.20 19:40

@Asky je mi to opravdu líto. Nějakou dobu se snažíš a pak se dozvíš ještě tohle 😔. A ta transplantace delohy jde udělat tak ať je funkční a dokáže zvládnout dítě? Ona to bude asi nějaká umělé vytvořena deloha že? A o náhradní mamince jste neuvazovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.11.20 00:47

@Klara0225 o transplantaci se bavíme pouze jako experimentální medicíně, úspěch to mělo teprve v roce 2019. Jen mi lékařka řekla i tuto variantu do budoucna. Dělohy jsou od dárců. Ještě mám čas na uvažování nad těmito metodami. Stále budeme zkoušet klasicky a ivf. Ale vidím to na smíření s tím jak to je. Možná pak mi bude i líp. V rodině diskutujeme o náhradní matce, ale sestra i matka se shodli na tom, že kdyby v sobě měli dítě 9 měsíců, tak by mi ho nedali. Já o tomto nechci většinou ani slyšet, vždy mě tím naštvou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
28.11.20 09:17

@Asky určitě se nevzdavej to děláš správně ❤️️. To jsem nevěděla, že už i děloha se dá transplantovat. To je škoda, že se k tomu tak staví mamka se sestrou :,(. A od manžela z rodiny nikdo není kdo by vám třeba v tomhle byl ochotný pomoct kdyby to jinak nešlo? A kdy chcete zkusit zase ivf, nebo máte nějaké mrazácky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.11.20 12:51

@Klara0225 snažím se myslet pozitivně, když to příští rok bude bez výsledku, aspoň příteli povolím domů psa :lol: děloha se dá transplantovat, ale tady v ČR je to ještě v plenkách. Zas já rozumím, že to není jen tak, někomu odnosit potomka. Od manžela je sestra, ale nechce děti, myslím, že v tomhle ji žádat nemohu. Do poslední chvíle se budu snažit, aby to šlo u mě. Toto beru jako poslední možnost, kterou bych řešila třeba až za 9 let-jestli mě dřív z toho nejebne 8o máme 4 mrazáčky, ty bych zkusila během příštího roka, podle toho jak finance dovolí (každé zavedení 5500) :roll: v lednu nás čeká genetika nás obou. No a jestli padne slovo na genetiku embryí, tu bych nechala až na další stimulaci, než platit rozmražení a zmražení, to by nás vyšlo na dalších cca 15tis+ 5500 za každé zavedené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
28.11.20 15:37

@Asky to chápu no. Je to takové u nás celkem nerozšířené mít náhradní matku. U nás genetika už taky byla a genetiku embryí co máme zmrazenych dělat nebudeme, protože je to náročna operace to rozmrazeni a mrazení aby nám neodpadla zbytečně zdravá embrya. U nás byla genetika v pořádku, tak není důvod dělat ji embryím. To je dobrá cena za zavedení. U nás platíme za ket 8000,–. Ve čtvrtek jedu do caru se domluvit právě na ket jestli se stihne ještě teď v prosinci a nebo až v lednu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.20 16:16

Holky, mám dotaz. Omlouvám se, že sem, ale nevěděla jsem, kam se přilípnout a odpověď jsem nikde jinde nedohledala.

Je nutné, aby byl manžel fyzicky přítomný při podpisu informovaného souhlasu se zahájením každého IVF cyklu? Byl fyzicky samozřejmě na spermiogramu, kde jsme rovnou po výsledcích nechali sperma zamrazit, rovnou taky podepisoval souhlas s kryokonzervací za účelem pozdějšího použití vzorku za účelem oplodnění skrz IVF. Při první příležitosti si tu informaci samozřejmě ověřím přímo na klinice, ale teď mi to vrtá hlavou, protože by to byl fakt problém :( Manžel teď dlouhodobě pracuje v Německu a se všemi těmi opatřeními kvůli covidu a omezení cestování by nutnost jeho fyzické přítomnosti před cyklem IVF mohla znamenat, že ho musíme odložit na neurčito :,( Chodíme do Pronatalu. Ústně nám řekli, že ten informovaný souhlas před samotným IVF stačí, když přinesu já, ale v pokynech, které jsme k IVF dostali, se píše opak. Nemáte někdo osobní zkušenost?

Anonymně nebo smazat, prosím, chodí tady příbuzní a nepotřebuji jejich „podporu“ při IVF.

• Citovat
  • Upravit
197
29.11.20 05:26

@Anonymní Už si to přesně nepamatuji i když jsme to podepisovali dvakrát. Ale podpis chtěli u mě ještě před zavedením. Ale kdyby přítel nemohl dorazit, byla ta možnost nechat ověřit přítele podpis na poště. Ale když je v Německu, tak přesně nevím jak to pořešit. Zda by jim popřípadě stačila oskenovaná kopie ověřeného podpisu souhlasu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
29.11.20 05:32

@Klara0225 spousta možností brzy přijde, tady v ČR jsou pozadu, ale myslím, že s nátlakem bude časem vše. Já slyšela, že genetiku embryí dělají i přes dobře genetické testy páru, tak to jsi mě trochu uklidnila :mrgreen: 8tis za ket, to by mě kleplo, když si pomyslím kolikrát jsem ho podstoupila a ještě podstoupím 8o
Nemůžeš vydržet viď :D úplně tomu rozumím. Na nový rok by ty // mohly být krásným novým začátkem roku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
29.11.20 08:55
@Asky píše: @Anonymní Už si to přesně nepamatuji i když jsme to podepisovali dvakrát. Ale podpis chtěli u mě ještě před zavedením. Ale kdyby přítel nemohl dorazit, byla ta možnost nechat ověřit přítele podpis na poště. Ale když je v Německu, tak přesně nevím jak to pořešit. Zda by jim popřípadě stačila oskenovaná kopie ověřeného podpisu souhlasu. :nevim:

Tohle zrovna řešíme i u nás. Podpis prostě nechá ověřit tam a pošle poštou s dostatečným předstihem, to by snad neměl být problém ani v Pronatalu (máme jinou kliniku a bez problému informované souhlasy přijímají, tak předpokládám, že to takhle půjde všude).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
29.11.20 09:12

@Asky i moje doktorka říkala, že se to dá udělat i embryím co byly zmrazené jen se musí zase rozmrazit a pak zase zmrazit a já si četla nějaké věci o tom i tady jsem se ptala holek a nikdo by do toho nešel. Zase v caru by měli udělat to co chceš ty sama. A my se s přítelem rozhodli, že tu genetiku nechceme. Nikdo ti nezaručí, že se jim nic nestane a nechci riskovat jejich ztrátu a třeba znovu podstupovat ivf. Teď se těším až budeme mít po ket, ae jestli to vyjde, tak to bude větší strach, když už vím co všechno se může stát a budu se bát aby nás nepotkalo to co teď naposled, kdy nam chlapeček odešel. Je to všechno velký boj, ae co jiného než zkoušet do dal nám zbývá. Věřím, že tento rok nám smůly přinesl dost a příští rok bude pro všechny krásný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
2.12.20 02:09

@SlečnaDahlia tak snad to bude dobré. Popřípadě si to jen u nich ověřit zda ta možnost je. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí