Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Blahopřeji všem novým tehulim a at mimina rostou…
Dlouho jsen tu nebyla, ale urco je vas spousta…
Trochu mě zarazilo, že máte všechny jít na krev. Já mám ve zprávě napsáno, že pokud bude TT pozitivní, mám pokračovat s léky a objednat se za 14 dni na ultrazvuk… A pak mám ještě jeden hloupý dotaz, co znamená Klinické těhotenství? Předem díky moc za odpověď ![]()
@monika m ahojky, mrzí mě co u Tebe čtu… Doufám, že to bude dobré a že budete dál bojovat spolu…
@Monika.m jejda, to je tedy slušná historie
Doufám, že se vše spraví… I když sama teď procházím něčím podobným a vím, že slova útěchy jsou zbytečná… drž se!
@Éčka každý CAR to dělá jinak. Ani já jsem nebyla na krvi, přesně jak píšeš, utz pouze dva týdny po pozitivním testu a krev se nedělá ani při pozitivním, ani při negativním (pokud není nějaký problém). Tady holky dost šílely, co to je za přístup, že prý krev se udělat musí, atp., ale vím, že je spousta center, které krev prostě neberou. Pokud jsi 14 dní po ET tehotná, budeš mít jednoznačně pozitivní test. Takže neboj, je to ok ![]()
@aguti holka, to mě moc mrzí, že u tebe taky nic… ale hlavu vzhůru, zkusíte mrazáčka… pořád máš druhou šanci…
což je víc než má spousta ostatních (včetně mě) ![]()
@Éčka klinické těhotenství znamená, že je potvrzené ultrazvukem v 6 týdnu nebo později, není určeno jen na základě testu (to je biochemické těhu).
@kat kat: ahoj kocko, krev pri pozitivnim musi, aby videli, jak stoupa hcg a jestli neni mimodelozni
(a jsou divni, nejen na emimi jsou diskuze na tema testy negativni, krev pozitivni-nekomu se vylucuje hur do moce, jsou na to i studie
jen me to hodne udivuje, ukonci vam tehotenstvi a nicim to nepodlozi-jen testem, ktery ani nevideli
) pripada mi, ze timto zpusobem ukonci i mozne tehotenstvi a zenou vas do dalsiho, falesna nadeje je taky na nic, ale za krev nic neplatime)
@myško takhle je to u vás, u nás ne. Žádné thotenství se neukončuje, když žádné ani nebylo. těhotenství je až když je pozitivní test (biochemické) a pak srdíčko na UTZ (klinické). U nás se nedělá krev ani při pozitivním testu z moči, jde se za 2 týdny po testu na UTZ kde se vše vidí. Já myslím, že je to správné, že chození na krev (nedejbože 2×) po negativním testu je jen na nervy. Každá žena má možnost na krev si zajít sama, pokud má nějaké pochyby, nebo i přes negativní test věří, že je těhotná. Náš CAR jí krev nabere, pokud žena chce. Pouze to nedělá plošně u všech. Nemyslím si, že by tím CAR nějak „ukončoval možné těhotenství“. To jsou opravdu silná slova. Těhotná buď jsi nebo nejsi. A pokud jsi, tak jen tím, že nejdeš na krev, těhotná být nepřestaneš…
@Myška87 Moc dekuji vsem, jste skvele, je mi moc lito, ze se bezostysne raduji, kdyz nektere z vas jsou smutne. Drzim vsem palecky a posilam kus stesticka, abyste se brzy radovaly z vasich mimisek. Ja se snazim byt pri zemi, jeste neni uplne vyhrano, ale jsem optimista, tak verim v krasne zdrave mimi. ![]()
@Evenka parááááda super!!!moc moc gratuluju
a závidím samozřejmě v dobrém přála bych to tady všem ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď