Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, je mi 28 a deti nemam. Už 3 roky si je prejeme. ![]()
No a prisel cas kdy uz nechceme cekat. Mame svalenou zadost na IVF a v breznu jdeme na to..
Pridejte se taky, vy ktere to ceka v blizke dobe… At to sdilime spolu ![]()
Ahojky
Tak to jsme na tom podobně, taky se chystáme na ivf asi přelom únor/březen a taky už na mimčo čekáme přes 3 roky
Ale jaro je čas mláďátek, tak to určitě výjde ![]()
@Petulda269
Juu tak přece někdo. Tak držim palce, dej vedět až dostaneš léky.. Ja tam jedu asi za 3 tydny na ultrazvuk a cca za mesic zaciname. Ted cekam na MS.
Mate nakou diagnozu? Malokdo ceka 3 roky jako my, myslim.
No já jsem měla vlastně už mít touhle dobou po transferu, jenže jsem musela stimulaci minulý týden ukončit, protože mi vyrostly jen dva folíky
Jinak diagnóza PCO, anovulační cykly… Ale aspoňy ty spermie má manžel výstavní
A co u vás?
@Petulda269 Ahooj, no ja akorat nemam jeden vejcovod. Jinak ovulka je myslim pekna /ale plodna jsem tedy jen jednou za 2mesice/ A manzel ma take vystavni vzorek
nabizeli mu i darcovstvi. No jsme papirove zdravi, nevime pro se nedari.
A jak jsi na tom teda ted? Ja jedu 2.3. na ultrazvuk a dostanu leky. A od..cca 9.3. stymuluji. ![]()
Musela jsem se pousmát, že jsi napsala „akorát“ nemám vejcovod… jakože, vlastně v klidu
Koukám, že už jsme některé fakt obrněné
Jinak já jsem dost nečekaně (cca o 10 dní dříve) dostala MS, takže jsem minulý čtvrtek naklusala k Dr., že bychom teda mohli začít stimulovat a prd
Po té minulé nedokončené stimulaci se mi udělala cysta, takže doufám, že se „rozpustila“ a od dalších MS to snad rozjedem, takže bych mohla začínat se stimulací pár dní po tobě ![]()
Ahoj, trochu vám sem vlezu jestli mužů
Ja jsem druhý den po transferu a tak trochu vůbec nevím jak na to, radši ležím a nic nedělám. A taky hrozně doufám, že se povede:-) mi se snažili přes dva roky a pak jsme zjistili, že je problém u manžela, tak byla ivf jasnou volbou. No a teď už mi nezbývá než asi jen věřit a ležet a odpocivat:-)
Ahojky @nervozka
Tak já jsem se po prvním transferu taky víceméně poflakovala, druhý jsem měla v pátek a hned v pondělí jsem šla do rachoty… A bohužel nevyšlo ani jedno
Ale vyloženě ležet asi 14 dní stejně nevydržíš, to by ses ukousala. A navíc taková pěkná procházka je prý dobrá na prokrvení dělohy
Tak držím palečky, ať se breberka chytne
A že jsem tak zvědavá - máš zavedeno jedno nebo dvě embrya?
Řekli jsme si, že poprvé zkusíme jedno a když by to nevyšlo máme ještě pár mrazicku v zásobě:-) a tak jsem to myslela, že budu ležet ještě dneska a zítra už budu aktivnější ![]()
Příspěvek upraven 18.02.15 v 11:26
Ahoj
můžu se přidat… přesně za týden ve středu 25.2 si jdu pro léky…
Jinak letos to je šestý rok co se snažíme - u mne je problém v imunologii…
Je to mé druhé IVF tak už vím do čeho i jdu… ovšem první proběhlo v jiném CAR alespoň můžu srovnávat…
Petulda269 jo a Dekuji za podporu:-) ono se to povede určitě Tobě i mě:-)
Ahojky, tak držím palce ať to vyjde, 6 let to je dlouhá doba
Moc držím palce…
@nervozka Tak to je super, že zbylo i na zamražení. Já měla dle UTZ vždy dost folikulů, ale ve finále byly vždy jen 4 vajíčka, z toho zbyly další den 2 embrya a ty jsme zaváděli…
Ahojky @pegisek
Tý jo, tak to se snažíte docela dlouho. Můžu se drze zeptat, kolik ti je? A proč jste změnili CAR, nebyli jste spokojení nebo prostě jen „změna je život“? ![]()
Ja měla 12 vajíček, 10 bylo vhodných nakonec bylo 7 embryí a jedno je zavedeny a 6 v zásobě:-) ![]()
@Petulda269
letos v listopadu mi bude 38 let.. s CAR jsme spokojeni nebyli byl to rok 2011 a pro mne rok za těch šest let nejnáročnější… byli jsme na 3 inseminacích a pak tedy na IVF a ze všeho bylo biochemické těhotenství lékař, který mne měl na starosti hned po klesnutí HCG v krvi plánoval další IVF - nevím zdali to byla jen shoda náhod nebo špatná stimulace, ale měla jsem jen dvě vajíčka na oplodnění… Tenkrát jsme na něj jen nechápavě s manželem koukali a na jeho větu nikdy nezapomenu: No víte pokud nevyjde první IVF nějak to neřešíme pokud nevyjde to druhé můžeme zkusit udělat nějaké testy.. Ani netuším kde se to ve mne vzalo a vydupala jsem si ty testy hned… které tedy zpětně zjišťuji neměli a nemají žádnou vypovídající hodnotu… a jsem ráda, že jsme tenkrát z toho vlaku vystoupili…
Teď jsem u Apolináře a absolutní spokojenost. je pravda, že jsem tam díky shodě náhod a navíc spolupracují s prim Malíčkovou (nejlepší imunolog a anděl v jedné osobě…)
Takže teď už to vyjít musí… ale já jsem hrozný optimista ![]()
@nervozka Držím palce ať ti to vyjde… máš dovču nebo neschopenku? tedy jestli se můžu zeptat…