Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
U Apolinare si to lidi chválí, doufám, že už budete mít po trápení a konečně se to povede. Musí to asi být i hodně psychicky náročné, že? Dříve jsem nevěřila, že s tím může být tolik trápení, až když se mě to začalo týkat. Ach jo, držím palce. Já chodím do Liberecké pobočky gennetu a nemůžu si na nic stěžovat. Jsou tam moc hodní. A já mám teď ještě dovolenou ale od pondělí jdu na neschopenky. Dělám denní i noční a to mi zakázali:-) tak je budu poslouchat.
@nervozka Tak to je krásná zásobička
Ale určitě nebudou potřeba, leda až na druhého prcka ![]()
@pegisek Tak to jsi teda zdaleka. My tady v Ově máme jenom dva CARy, já chodím do Eurofertilu a jsem tam moc spokojená. Ale do IVF už jdeme naposledy, už mi z toho snažení začíná hrabat a pro tělo si myslím, že to taky není žádná „hitparáda“ ![]()
Ale už jsem se s manželem dohodli, že si zažádáme o adopci. Jestli IVF výjde tak samozřejmě super, ale jestli ne, tak to snad nebude tak těžké překousnout…
To je asi dost těžké rozhodnutí, ale věřím, že se určitě teď podaří:-)moc nám to všem přeji ![]()
@nervozka
tak to já teď spíš na ně slychám kritiku, až si říkám že to není možné - nebo jsem jen měla štěstí (já tam doktory moc nestřídám…)
psychicky náročné to je někdy jsem v pohodě a jindy si říkám, že si musím najít odbornou pomoc - a pak najednou jak lusknutí prstu to všechno odezní, je to spíš i o tom jak se dokážu zaměstnat…
Pokud pracuješ denní noční tak to je rozhodně poslechni… a šupky dupky na neschopenku…
@Petulda269
taky jsme si řekli, že tohle je druhé leč poslední IVF a pokud nebudou mrazáčky tak jdeme taky do adopce možná pěstounství to si musíme rozmyslet..
Já mám dostat ještě od paní prim Malíčkové Imunoglobulíny tak z toho mám radost vlilo mi to hrozně moc pozitivní energie a pozitivního myšlení…
Pracovala tam kamarádky maminka a vím, že chvalila přístup a i péči, tak snad si nevymyslela:-) no ale je to samozřejmě i o lidech a jejích zkušenostech. A napadá mě ty nálady můžou být i těma hormonama co do nás všech cpou
tak jestli třeba můžeš tak relaxuj a odpocivej než zase zacneš stimulovat. Třeba to tentokrát bude to prave a vyjde to ![]()
No my jsme rozhodnutí, že pěstounství ne-e, určitě adopce a každopádně právně volně mimčo. Žít s tím, že můžeš o své vymodlené dítko kdykoli přijít… No to by mě zabilo. Ale musím říct, že jak jsme se rozhodli, že příští týden si zajdeme k lékaři nechat vyplnit ty adopční papíry, tak se mi úplně obrovsky ulevilo. To už jsem fakt dlouho nezažila ![]()
Ahoj, přidávám se k vám. V březnu mě čeká poslední IUI a v dubnu první IVF. Tak at nám to holky klapne. ![]()
Ahoj @exPražačka Zajímavý nick
Tož tak to ti každopádně budu držet palce, aby ses k IVF vůbec nedostala
A bo jsem baba zvědavá, tak z jakého důvodu podstupujete IUI? Teda pokud to není „top secret“.
Ahojky, „makáme“ na miminku 3 roky. Máme za sebou 2.IVF a po pauzičce se chystáme na 3.
@Petulda269 Můžu se zeptat, po kolika IVF jste se rozhodli pro adopci? Taky o tom s partnerem uvažujeme. A kolik ti je, jestli se mohu zeptat.
Ahojky @Missandei Letos mi bude 26 let. O adopci jsme se začali trošku bavit po prvním nevydařeném IVF. Když jsme se začli snažit, tak jsem vždycky hrozně věřila tomu, čím jsem se zrovna „léčila“, takže když mi Dr. nasadil Clostilbegyt, byla jsem si 100% jistá, že to výjde, když to nevyšlo, tak jsem si byla skoro jistá, že IUI to spraví a když ani to nevyšlo, tak jsem si říkala, že IVF už je prostě sázka na jistotu, vždyť už je to ten nejvyšší level… A když jsem se po tom prvním IVF sesypala, tak jsme si s přítelem řekli, že prostě budeme rodiči a je jedno, jestli budu mimčo 9 měsíců nosit v břiše nebo ne. Pak jsme zkusili druhé IVF, opět nic, tak ještě druhá laparka no a teď čekám na to poslední IVF a jestli nevyjde, tak se začneme těšit na adopčátko ![]()
@Petulda269 píše:
Ahojky @Missandei Letos mi bude 26 let. O adopci jsme se začali trošku bavit po prvním nevydařeném IVF. Když jsme se začli snažit, tak jsem vždycky hrozně věřila tomu, čím jsem se zrovna „léčila“, takže když mi Dr. nasadil Clostilbegyt, byla jsem si 100% jistá, že to výjde, když to nevyšlo, tak jsem si byla skoro jistá, že IUI to spraví a když ani to nevyšlo, tak jsem si říkala, že IVF už je prostě sázka na jistotu, vždyť už je to ten nejvyšší level… A když jsem se po tom prvním IVF sesypala, tak jsme si s přítelem řekli, že prostě budeme rodiči a je jedno, jestli budu mimčo 9 měsíců nosit v břiše nebo ne. Pak jsme zkusili druhé IVF, opět nic, tak ještě druhá laparka no a teď čekám na to poslední IVF a jestli nevyjde, tak se začneme těšit na adopčátko
Napsala jsi to překrásně! Furt si nejsem jistá sama sebou, zda to dám? Ale od mala vím, že chci děti. A můj chlap už je několik let přesvědčený pro adopci. Nemyslíš však, že je ještě moc brzy na adopci? Chcete to po 3.IVF zabalit?
Já vám moc držím palce ať ivf pomůže a velmi obdivuji vaše rozhodnutí ohledně adopce. Asi ale rozumím tomu, že být tolikrát zklamaná je opravdu těžké a stresující. ![]()
@Missandei No upřímně řečeno, když jsme se začali snažit, tak mi adopce přišla jako sci-fi. Ale čím více informací si zjišťuju, tím mi to příjde lepší. A nemyslím si, že je brzy, jenom zařazení do pořadník trvá rok a pak můžem třeba dva tři roky čekat vzhledem k tomu, že chceme prcka tak do 1 roku, bílé, zdravé… A nevím co přesně teda znamená, jestli to chcem zabalit
Pokud ve smyslu docházení k lékařům, tak to určitě. Ale milovat se budem i dál
jen to nebude kvůli početí, ale pro zábavu
A kdo ví…
@nervozka Já už jsem z toho stresu začala v noci skřípat zuby, ale jako fakt
A mám pocit, že poslední roky nežiju, ale přežívám. Od jedné šance na dítě k další… A už jsem z toho na palici… Ale teď mě hodně uklidnilo, když jsme si řekli, jo, fakt jdem do toho (adopce) a vím, že se miminka dočkáme.
@Petulda269 To je taky pravda. Vyřídit adopci není druhý měsíc. Ano, zabalit ve smyslu 3IVF a dost. Začala jsem šetřit, kdyby 3.IVF nevyšlo. Ale s adopcí si pořád pohráváme. Asi to budeme řešit až na podzim.
Kdy že jdeš na 3.IVF?
@pegisek píše:
@nervozka
tak to já teď spíš na ně slychám kritiku, až si říkám že to není možné - nebo jsem jen měla štěstí (já tam doktory moc nestřídám…)
psychicky náročné to je někdy jsem v pohodě a jindy si říkám, že si musím najít odbornou pomoc - a pak najednou jak lusknutí prstu to všechno odezní, je to spíš i o tom jak se dokážu zaměstnat…
Pokud pracuješ denní noční tak to je rozhodně poslechni… a šupky dupky na neschopenku…
@Petulda269
taky jsme si řekli, že tohle je druhé leč poslední IVF a pokud nebudou mrazáčky tak jdeme taky do adopce možná pěstounství to si musíme rozmyslet..Já mám dostat ještě od paní prim Malíčkové Imunoglobulíny tak z toho mám radost vlilo mi to hrozně moc pozitivní energie a pozitivního myšlení…
Nevzdávej to! „Teprve“ 2.IVF nemusí být konec. ![]()