Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, myslíte, že píchani v podbřišku a ciry vytok může znamenat něco špatně? Ach jo, mám strach :-[ bylo to včera večer a pak to odeznělo, teď uz zase nic necítím a jdu jen na chvilkové procházky. Ja se vážně snažím:'(
Ahoj holky ![]()
@nervozka Mám chuť ti napsat, ať se moc nepozoruješ, protože z toho stejně nic nezjistíš, ale děláme to všechny
Vem si, že většina holek po oplodnění nemá nějaký zvláštní režim… Takže si užívej hezkých procházek, když už nám začíná to jaro
Moc ti držím všechny palce co mám, aby to vyšlo ![]()
@Missandei Dočítám co jsem promeškala a koukám, že jste řešily nachlazení. Můžu se zeptat, jakou s tím máš zkušenost? Já totiž sedím v kanclu, kde máme 17 stupňů a jsem nachcípaná každou chvíli ![]()
@Petulda269 píše:
@Missandei Dočítám co jsem promeškala a koukám, že jste řešily nachlazení. Můžu se zeptat, jakou s tím máš zkušenost? Já totiž sedím v kanclu, kde máme 17 stupňů a jsem nachcípaná každou chvíli
Zřejmě jsem kvůli nachlazení po 2.IVF potratila. Všichni byli v práci nastydlí, partner doma na antibiotikách a já furt frkala. Pan doktor říkal, že je to možnou příčinou potratu.
Teď už bych šla na nemocenskou. Jenže jsem si furt říkala, že těhotenství není nemoc a že nepotřebuji žádné úlevy. Po obou IVF jsem šla hned do práce i cestovala. Ale ta pitomá rýma, bolení v krku a celkově oslabená imunita udělala své. Ale bacha, taky to nemusí být tím. Šetři se. Pokud máš v práci takovou zimu, raději to řeš.
Petulda269:jo rozhodla jsem se, že prostě uvidim, budu dělat co nejvíc aby to vyšlo a víc se tím trápit nemůžu. Testy také nechám až na min.10. den, udrzuji nadeji co nejdéle:-) jo a taky nám všem držím palce ať to dopadne dobře a na testu jsou 2// ![]()
@Missandei Tak to je mi líto. No já jsem v lednu byla právě skoro 14 dní doma, hned od začátku stimulace, protože v práci je věčně někdo nachlazený, tak jsem to nechtěla riskovat… Ale právě jsem si říkala, že když jsem kancelářská krysa, tak bych mohla klidně pracovat, ale vzhledem k tomu, že to teďka bude náš poslední pokus, tak budu muset asi znovu na nemocenskou nebo dovču
S teplotou v kanclu bohužel nic neudělám
Leda, že bych k nám pozvala hygienu ![]()
@nervozka Přesně tak, nemá smysl se trápit něčím, co víceméně neovlivníš. A s testováním souhlasím, já jsem se při 2. IVF snažila netestovat co nejdéle, protože u prvního mě ta jedna čárka hrozně stresovala, ikdyž jsem věděla, že tam ještě být ani nemůže… ![]()
Petulda 269: určitě bych být Tebou zůstala doma, držím Ti palce… ![]()
@Petulda269 píše:
@Missandei Tak to je mi líto. No já jsem v lednu byla právě skoro 14 dní doma, hned od začátku stimulace, protože v práci je věčně někdo nachlazený, tak jsem to nechtěla riskovat… Ale právě jsem si říkala, že když jsem kancelářská krysa, tak bych mohla klidně pracovat, ale vzhledem k tomu, že to teďka bude náš poslední pokus, tak budu muset asi znovu na nemocenskou nebo dovčuS teplotou v kanclu bohužel nic neudělám
Leda, že bych k nám pozvala hygienu
@Petulda269 Co je u vás za problém? U IVF ani náznak, že by se prďolka chytl?
@nervozka No asi bude lepší, když příště zůstanu doma. Akorát, že mám smlouvu na dobu určitou, která mi končí v květnu, tak snad mě za to „flákání“ nevyrazí ![]()
@Missandei Mám polycystické vaječníky. Ale bohužel, při IUI ani IVF nikdy ani náznak úspěchu
No a tu deku mi radil už manžel, ale jelikož sedím v kanceláři a recepci zároveň, tak by to prý nevypadalo „reprezentativně.“ ![]()
@Petulda269 píše:
@nervozka No asi bude lepší, když příště zůstanu doma. Akorát, že mám smlouvu na dobu určitou, která mi končí v květnu, tak snad mě za to „flákání“ nevyrazí
@Missandei Mám polycystické vaječníky. Ale bohužel, při IUI ani IVF nikdy ani náznak úspěchuNo a tu deku mi radil už manžel, ale jelikož sedím v kanceláři a recepci zároveň, tak by to prý nevypadalo „reprezentativně.“
Teplé papuče a termosku s horkým čajem. Ti zaměstnavatelé jsou někdy pěkní lakomci!
Děláš něco spešl pro to 3.IVF?
@Missandei No čajem si prolévám hrdlo furt
ale stejně to člověka zachrání jen na chvíli
A hlavně nechápu, proč má šéf potřebu tak škudlit. Firma prosperuje více než dobře, další odběratele už pomalu odmítáme, ale zaměstnanci ať si klidně zmrznou
Jinak pro IVF nic speciálního nedělám, jenom piju Inofolic a beru Prednison, obojí doporučeno doktorem. A zítra se konečně chystám pro posudek k Dr kvůli adopci, takže celý ten proces rozjedem a IVF třeba jen tak „mimochodem“ vyjde ![]()
Aha, s tou prací je to nahouby ale aby sis pak třeba nic nevyčítala…
![]()