IVF jaro 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
895
24.6.15 14:08

Zazvonil mi telefon a odeslalo mi to nedopsanou zpravu. Chtela jsem dodat, ze je jasne, ze jste vsechny holcinky se srdcem na dlani a ze verim, ze se drive nebo pozdeji miminka dockate. Opravdu tomu verim. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.6.15 14:18

@Evenka moc hezky jsi to napsala…

Já tě @monika m chápu s tím, že bys i přes případný rozchod/rozvod chtěla jeho embryjka. Toho úsilí, té lásky, která do toho přišla… A taky tě možná tlačí čas jako mě? Je hezký slyšet příběhy jako píše Myška87 o své kamarádce, která se ve 40 rozešla a našla teprve pak pravou lásku… ale to neznamená, že se to stane i tobě nebo mě… Já znám příběhy žen, kterým je 50 a ví, že si nikdy nepřestanou vyčítat, že dítě neměly, i když to nebyly žádné kariéristky a děti chtěly vždycky, a le prostě nebyl vhodný partner.. Dřív bych to nevypustila z pusy, ale dne už chápu ženy, které si pořídí dítě s „kýmkoli“ prostě proto, že po něm tak moc touží…

Nevím, jestli to, co píšu, pomáhá, nebo naopak… Já na sobě jsem třeba vypozorovala, že mi naprosto nepomáhá utěšování a takové to „neboj, to bude dobrý“ a „jednou to vyjde“…i když to je myšleno dobře. Někdy je podle mě prostě lepší říct „jo, je to na hovno“…je to moc těžký, když bojuješ a výsledek se nedostavuje a nikdo ti nikdy nezaručí, že to nakonec vyjde… myslím, že dokud si člověk nepřizná, že to jednoduše vyjít nemusí a že zázraky se sice dějí, ale ne zas tolik často, tak se dušička neuzdraví..

Snad jsem nezpůsobila víc škody, než užitku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
24.6.15 14:27

@blowball :( :hug: koukám, že jsme dopadly všechny stejně :( půjdeme společně do dalšího kola :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.6.15 14:33

@aguti třeba ti vyjde KETík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
24.6.15 14:55

@kat kat chjo :( já myslela, že nanuky máte :| užíváš si teda po všech stránkách, těžko něco radit, musíte si to prostě vyříkat mezi sebou :| drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
24.6.15 14:56

@blowball užij si dovolenou, načerpej nové síly a všechno půjde :kytka:
Co druhý pokus? Zvažujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.6.15 15:09

@aguti díky kočko, uvidíme jak dopadneme.. :nevim:

Holky, já jdu zítra v praktikovi ukončit neschopenku (nechtěla jsem mít razítko IVF i když teď už je to jedno, stejně na mě čeká výpověď)…a to bude strašné. On to se mnou docela prožíval, říkal mi, že se za mě bude modlit (do nedávna jsem nevěděla, že je hluboce věřící) a že nám to určitě vyjde… já vůbec nevím, jak mu to řeknu, že je to v háji. Budu si připadat, že jsem zklamala dalšího člověka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
24.6.15 16:17

@Ginuš taky me to napadlo, ze nas to nakonec sblíží, avšak ublížil mi tolik, ze jsem nyní dost pesimisticka… Vse co udělal nebo řekl az moc boli…
A pravdou je, ze nevim zda bych je darovala. S manželem jsem chtela děti ja. Bolela by me představa, ze nase děti ma nekdo jiný…

@Myška87 diky, ano vse zle je i pro neco dobre… Uvidime kam osud povede me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
24.6.15 16:22
@kat kat píše:
@aguti nene, žádný mrazáček na mě nečeká. byly 4 oplodněná vajíčka, jedno embryjko se zavedlo už třetí den a hned další den všechna ostatní odešla :,( Doma blbý, skoro tady není a když jo, tak se spolu moc nebavíme. On teda dělá jako že nic a že já z toho dělám drama, když se vlastně nic nestalo, ale já prostě nedokážu pokračovat, když vím, že v nejcitlivější chvíli, kdy potřebuju oporu a pochopení, se na mě vyprdne :roll:@monika m hlavně si prosím tě nezačni vyčítat, že jste k tomu přispěli, protože to tak není! Pokud věděl, že už dál nechce nebo nemůže pokračovat, tak to byl jeho vnitřní boj a vaše domácí nesrovnalosti na to neměly žádný vliv. Před 3 lety se mi zabila teta skokem před vlak, takže trochu rozumím té situaci vyčítání si co by kdyby, ale to nesmíte ani jeden! Kdybyste byli s manňou v pohodě, všechno by bylo jinak a tchán by se nezabil? To je nesmysl. Zní to možná divně, ale zkuste toho „využít“, aby vás to sblížilo… bylo by krásné, kdyby to bylo nakonec k něčemu dobré, i když to zní hrozně, doufám, že víš, jak to myslím :hug:

Rozumím ti.
Bohužel pravdou je, ze tchána chování manžela trápila hodne… Urcute to nebyl důvod k jeho činům, ale tresinka na dortu to asi byla…

Mitna si manza uvědomí, ze stejne hnusne jsko se chová ke me se choval i k otci… Mozna pochopí, ze delal mnoho chyb… A mozna si vzpomene, ze ve všech těchto těžkých situacích jsem byla pri nem. Kdyz mu zemřela Máma atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.6.15 16:23

@monika m Darovat embrya podle české legislativy není možné. Tedy lze je pouze darovat pro lékařský výzkum, ale ne jinému páru k donošení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
24.6.15 16:24
@Myška87 píše:
@monika m: mrzi me, co se stalo tchanovi a osudu embryjek, ale pokud by podepsal transfer, bylo by to pro vas dobre? :,( jak by to dopadlo? Je to moc tezka situace. A preji ti hodne sily. Moje kolegynka ma par roku do 40. Z niceho nic doslo k tomu, ze se rozesla s partnerem, se kterym „pracovala“ na miminku-a zamilovala se do jineho! Nikdy neni pozde na to byt stastna a pokud chces byt stastna se stavajicim partnerem, musite byt na to dva

Přesně, musí chtít oba…
To vsak manzel neumí, umí jen brat… Proto se muj postoj k němu postupně mění a je možné, ze za chvili přispějí k tomu, ze pochopit, ze šťastná budu uz jen s někým jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
24.6.15 16:25

@monika m to máš opravdu těžký, holka :roll: Otázka je, jestli to půjde ještě spravit i kdyby si nakrásně tohle všechno teď uvědomil… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
24.6.15 16:27
@kat kat píše:
@Evenka moc hezky jsi to napsala…

Já tě @monika m chápu s tím, že bys i přes případný rozchod/rozvod chtěla jeho embryjka. Toho úsilí, té lásky, která do toho přišla… A taky tě možná tlačí čas jako mě? Je hezký slyšet příběhy jako píše Myška87 o své kamarádce, která se ve 40 rozešla a našla teprve pak pravou lásku… ale to neznamená, že se to stane i tobě nebo mě… Já znám příběhy žen, kterým je 50 a ví, že si nikdy nepřestanou vyčítat, že dítě neměly, i když to nebyly žádné kariéristky a děti chtěly vždycky, a le prostě nebyl vhodný partner.. Dřív bych to nevypustila z pusy, ale dne už chápu ženy, které si pořídí dítě s „kýmkoli“ prostě proto, že po něm tak moc touží…

Nevím, jestli to, co píšu, pomáhá, nebo naopak… Já na sobě jsem třeba vypozorovala, že mi naprosto nepomáhá utěšování a takové to „neboj, to bude dobrý“ a „jednou to vyjde“…i když to je myšleno dobře. Někdy je podle mě prostě lepší říct „jo, je to na hovno“…je to moc těžký, když bojuješ a výsledek se nedostavuje a nikdo ti nikdy nezaručí, že to nakonec vyjde… myslím, že dokud si člověk nepřizná, že to jednoduše vyjít nemusí a že zázraky se sice dějí, ale ne zas tolik často, tak se dušička neuzdraví..

Snad jsem nezpůsobila víc škody, než užitku…

Mas v tom co říkáš velkou pravdu…
Mozna byl manzel ten pravý a jiný uz nebude… Taky se toho bojím…
To, ze se někomu povedlo někoho najít az treba i otěhotnět neznamená, ze se to stane treba tobe nebo me…

No a utesiani? Asi záleží kdy a jaké… Nekdy pomůžou a nekdy uz jich je příště moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
24.6.15 16:27

Devcatka, probraly jste to s nimi? Rekly jste jim co vas trapi a cim vas ranili? Chlapi maji uplne jine myslenkove pochody jako my. Uz jsem to zazila mockrat, dusila jsem v sobe male krivdy a kdyz jsem pak vybouchla, koukal na me jak puk, proc jsem to nerekla rovnou, ze nemel tuseni. Oni vubec nejsou nastaveni na naznacovani a predvidani. A taky nejsou schopni resit dva problemy najednou, kdyz maji problemy v praci nebo maji rymecku a sopliky, tak dalsi problem nezvladnou. Kdybychom chtely dokonaly vztah, musely bychom byt lesby. :mrgreen:

Příspěvek upraven 24.06.15 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
24.6.15 16:28
@kat kat píše:
@monika m Darovat embrya podle české legislativy není možné. Tedy lze je pouze darovat pro lékařský výzkum, ale ne jinému páru k donošení…

Tim je to vyřešeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital