Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat
hihi o vidíš, ještě ucelíme váš vztah… Jinak musim teda říct, že přítel teď řeší nákupy a snaží se řešit i jídlo pro mě. Chodí mi vařit i mamča - no posledně jsem dostala vynadáno, že po sobě mamča neumyla sporák - byl teplý a ona pospíchala…
někdy není tak hrozný, sice nadává jak nestíhá, ale jídlo a čaj mi donese ![]()
@prcek76 jj, to je dobrý plán… já (pokud se s mužem do té doby nerozejdem nebo nepozabíjíme) vidím taky další pokus na konec srpna. Mám mírně kratší cykly, cca 26 dní, takže ty dva, co se doporučují, by se mi tam měly vejít. I když, spousta holek má po stimulaci ten první cyklus prý hodně dlouhý… ale o tom to asi je, že se to tělo vzpamatovává… Asi i záleží, jestli byl OHSS, jak rychle se vaječník a celý organismus regeneruje… Já už si nevzpomínám, kolik jsi měla folíků/vajíček? No, každopádně dej pak určitě vědět, co ti řeknou u Apolináře… Kdy tam jdeš? Jsi tam spokojená? Promiň, výslech ![]()
@Vena123 diky
@Ginuš píše:
@monika m u mě je to ALE taky obrovský a on to ví. Dokonce mi i nedávno řekl, že počítá s tím, že uteču - někdy si prostě uvědomí, že to přehnal a je zlej člověk, jenže tím to nesmaže… Naštěstí mám svoje zázemí, stavím si takoví pidi baráček a měla bych bez větších problémů zvládat hypotéku atd sama - jinak bych se toho mít děti sama bála
No ja odejdu s holým zadkem, s malou výplatou a doufanim, ze Utahnu s kamarádkou podnájem
@Ginuš
no, jako je fakt, že jsou určitě horší chlapi… ale mě třeba nikdy můj za nic nenadává. On totiž prostě nic neřeší…
Což mě strašně vadí, ale nedovedu si představit nechat si od chlapa nadávat… ![]()
@kat kat píše:
@Vena123 díky ženo za milá slova.. je to na houby, ale co se dá dělat… S hclapem je to těžký, moc těžký, ale na druhou stranu se mnou to taky asi není dvakrát lehký… Tak tady čtu @Ginuš a @monika m a porovnávám to se sebou… taky je mi 34 a půl a tlačí mě čas moc moc a tak hriozně váhám, jestli mám zkusit ještě jedno ivf taky s tím partnerem anebo ještě zkusit najít jiného tatínka, se kterým by to šlo přirozeně… je to hrůza takhle přemýšlet, ale žena v mém věku musí být pragmatická…@prcek76 ježiši to mě asi něco uteklo…ty taky nic, kočko?? Sakra, to je pech :S a takovýho kokodýla jsi měla šikovnýho… A to už plánuješ další IVF? Za jak dlouho?
No prave…
@Ginuš píše:
@monika m jojo city - ani mi nemluv - mě taky neřekne, že mě má rád, ale nadávat, to umí.. Dokonce jsem mu nedávno skoro zahnula![]()
prostě s chlápkem co uměl hezky mluvit - no nebyla by to nevěra, bylo to v době kdy se se mnou rezešel, ale stejně jsem nemohla
Rika se, ze neni podstatne s kým spis, ale kam se vracis domu ![]()
@monika m chápu to dobře, že si libuje v tom, že jsi na něm tak trochu závislá? Že když nebudete spolu, půjdeš s kamarádkou do pronájmu a bude to těžký…?
Kde bydlíš?
@kat kat ne, myslim, ze si v tom nelituje…ale podle me si to vubec neuvědomuje, do čeho me dostal…
Chtela jsem měnit praci, mam šéfku co mi dela peklo, ale nyní nemuzu… Dalsi průšvih kvuli měj ![]()
@kat kat kéž by ten muj nic neřešil… On řeší i to, jestli jsou ručníky srovnaná podle velikosti, jestli je utřený prach na lustru atd atd a za vše pak keci… Nedávno mi řekl, že se mnou zahodil 4,5 roku a celou dobu není šťastný a nikdy se mnou šťastný nebude
no já jdu za svým snem
@kat kat mám cykly taky 26dní
Bohužel u mého 1IVF byly jen 3 oocyty a 1folikul který to 4den vzdal.2IVF 6oocytů 3folikuly a vydržela jen ještěrka…
S Apolinářem jsem spokojená sice každou chvíli jiný dr. což mi ze začátku vadilo ale zvykla jsem si zažila jsem jen úžasný přístup jak dr.tak sestřiček a Apolináře mi doporučil gyn.
@monika m jo, když se ůdaří„, tak se "daří“ :S Ale fakt ti rozumím.. Já jsem se před týdnem dozvěděla, že až se vrátím v PN, bude na mě čekat výpověď pro nadbytečnost, takže poslední dny doma využívám k hledání práce. Kdyby se býval podařil mimísek, tak by mě vyhodit nemohli, ale takhle můžou… Takže kromě strachu o hypotéku (mám sama) teď budu místo mimina řešit práci a ani nevím, jestli mi to vlastně nezabrání v dalším IVF v dohledné době (zkušebka a tak…).
Jedno ale vím jistě - pokud máš v práci stresy kvůli šéfce, která po tobě jde, tak práci změň, protože jinak se ti mimi moc dařit nebude… ![]()
Chlap by se měl chytnout za nos a být ti pevnou skálou v takové situaci, a ne tě v tom tak zbaběle nechat.. Ach jo ![]()
@Ginuš to je síla… trochu tyran, ne? A uklízí taky, nebo jen pindá???
@prcek76 26
a menses máš od pondělí jsi psala? Já taky!! teda já od neděle večer, ale to se prý počítá jako pondělí… Tak to jsem krááásně sladěné
![]()
Uvažuju, že bych k Apolináři přešla… ale mám strach, že tam bude vše dýl trvat, když je to státní zařízení… teď chodím do ISCARE a s některými věcmi nejsem spokojená… ale ty zas toho času taky tolik nemáš, tak to bys tam asi nechodila, kdyby to byla zdržovačka, co..? A řekli ti, proč jsi měla u obou stimulek tak málo vajec? je to věkem nebo co ti k tomu řekli? A čím jsi stimulovala? (výslech ještě není u konce
)
Příspěvek upraven 24.06.15 v 18:23
@prcek76 já jsem teď měla 1. IVF stimulace krátkým protokolem s antagonistou (puregon + orgalutran), bylo vidět cca 16 pěkných folikulů, ale rostly moc rychle a ty největší praskly před odběrem, OPU 10DC, odebráno 10 folikulů, 6 vajíček, 4 embrya, zavedeno jedno 8buněčné 3. den, ostatní to nevydržely… Mám ambice, že příští cyklus musí být aspoň 10 vajec a nejsem si jistá, jestli v ISCARE to dokážou zařídit ![]()
Příspěvek upraven 24.06.15 v 18:23
@kat kat jojo po tatínkovi tyran.. Jo on taky dokáže uklízet, ale třebas úklid linky mu trvá klidně hodinu a já jelikož to mám rychleji, tak uklízim na prd.. Jinak vysává doma jen on - já to dělám špatně
a prach nedělám v obýváku od té doby co přede mnou sahnul na lustr a že jsem ho neutřela tam
dřív jsem kvůli tomu hodně brečela, ale teď už je mi to jedno - ležím necelých 14 dní a on je vyřízenej jak nestíhá a jak je unavenej
takže tak
ale nic mu nedojde, už jsem si při 4tém těhu myslela, že se mu rozsvítí a nic ![]()
@Ginuš holka, to je strašný
takový člověk si tě opravdu nezaslouží
myslím, že bych na tvém místě udělala úplně to samé, nechala si podepsat embryjka a rychle pryč od něj…