Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat uvidíš co ti žeknou po ultrazvuku
přece tě nebudou hnát na opu, když budou vejce trochu pomalejší.
@Vena123 no jsem zvědavá jak to bude vypadat za těch dalších x dnů ![]()
To tady doufam, ze nebudou.. akorat me zarazilo, ze mi jeste pred zahajenim stimulace dr rekla, ze budu mit jen jeden ultrazvuk a opu 6.nebo 8.6. Si prave rikam, jak to muze vedet, za jak dlouho mi vyrostou…
Holky a priplacite si za neco? Myslim kontinualni monitoring, prodlouzenou kultivacia tak… My musime kvuli katastrofickymu spermiogramu mit ICSI ale s prodlouzenou kultivaci hrozne vaham… Co vy?
Máme prodlouženou kultivaci a ISCI + PISCI co si těď vybavuju.
Co je to ten monitoring?
Picsi jsem cetla, ze se dela, kdyz se ivf nekolikat nedari… vy uz mate nejake za sebou? Kontinualni monitoring znamena, ze embrya jsou ulozena v inkubatoru, ze ktereho se vubec nevytahuji, ale misto toho, aby je laborantka 1-2× denne vytahla ven pod mikroskop a kontrolovala je, tak jsou porad na jednom miste pri stejne teplote a snimaji je myslim 4× za hodinu kamery. A oni si pak ty zaznamy prehrajou a jsou schopni rict, ktera embrya se vyviji nejslibneji, pry to zvysuje sanci o 15 procet, jsem cetla, ale nevim, jestli to neni zas snaha vytahnout z lidi dalsi penize… ja porad nevim, jestli si dat spis tohle nebo PK…
@kat kat tohle je nás první pokus. Manžel má spatnou morfologii, tak proto pisci. Je to spíš návrh z naší strany udělat co nejvíc proto, abych už to nemusela znovu podstupovat. Nebudu dávat třicet tisíc za léčbu a pak se to po*ere jen proto, že embriolog vylosoval spatnou spermii ![]()
Ten monitoring myslím ani můj car snad nenabízí. PK jsem chtěla od začátku a byla nám i doporucena.
No já se opravdu mám teda, sotva jsem se zbavila teplot, tak mi zalehlo ucho a nemůžu usnout
se picnu z toho ![]()
@kat kat Ahojky, s prodlouzenou kultivaci vubec nevahej.. nic jineho by ti snad ani nabizet nemeli. Kdyz do tri deniho embry se dostane temer 100% vajicek ale do 5denniho ani ne 50% Takze je vetsi jistota, ze to vlozi vyvyjejici embryo..
@kat kat Medelali taky jen jeden ultrazvuk, mam kliniku daleko. To zvladnou s prehledem. Ja mela 24 folik a 22 vajicek! Mozna me mohli vzit driv, rozjel se mi OHSS ale zase mi ted v brisku roste 9tt mimco v mrazaku zbylo asi 8 sourozencu.
Az takovy rozdil? To jsou odkud statistiky? Ja si prave rikam, ze s tim kontinualnim monitoringem je to vychytany, teda snad. Ze proste bude uz treti den jasny, ktery embryo se vyviji nejpravidelneji… Je to hrozne tezky.. tolik moznosti je a clovek aby si vybral… Asi jak rika Aguti, je dobry investovat do co n4jvic vymozenosti, aby ta pravdepodobnost uspechu byla co nejvyssi a nemuselo se to cele? opakovat… No tak uvidime. A ty jsi Ploutviku n tom jak? Kolikate ivf, jaka faze, co beres a tak. Proste vyslech ![]()
Johanko, to je nadhera, gratuluju!! Ale ty budes asi mladsi… nech me hadat, 22? ![]()
@aguti to já též kočko, doufám, že ty menší dorostou a budu štastná, když jich bude tak 10, těch krasliček. Řekneme si ve čtvrtek jo? ![]()
Mi budeme mít PK a ISCI a když bude co mrazit, tak vitrifikačně a každé embryjko extra… ale to už předbíhám.
Jinak holky s tou PK, v minulém CAR mi jí rozmluvili a až ted to s odstupem vidím, jako pěknej byznys ze strany CAR. Více kdovíjaké kvality vydrží, více se zamrazí a více se KETuje a ztoho samozřejmě se více vyrejžuje
v novém CAR je to hotová věc a ISCI taky, ač máme spg v normě. Vyjde to hold o tísíce více, ale doufám, že ted už to vyjít musí.
@kat kat píchám gonal a ted večer připíchávám ten cetrotide
No ja nevim, vic kryo mozna bez PK maji, ale pri rozmrazeni je podle me lepsi den dva kultivovat dal, aby se videlo, jestli se v poradku rozmrazily, a ze zamrazene blastocysty uz se nikam dal kultivovat neda, musi jit hned k mame… Tezko rict, jak to ve skutecnosti je…
Zamrazit kazde vajo zvlast je dobry napad
za to se ale asi taky priplaci, co?