Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat: minule jich bylo 25 pri minimalni stimulaci, ted uz jsem behem pripravy vycerpala prispevky pojistovny a davku mam mnohonasobne vyssi. Posledni dva ultrazvuky, vcera a dnes byl gyndar konecne spokojeny, ze jich je par, ale konecne se neco deje. Stimulace Merionalem. Ty taky stimulujes?
@aguti hm,hm… Tak to vypadá u Vás rozumnější, než u nás tedy…
@Mikina33 Dekuji za privitani, kdy se chystas na OPU? Cetla jsem to kousek zpatky, at trochu vim, jak na tom jste a co mate za sebou. Ja byla loni ve svem triku:-)
@Myška87 ahoj
proč myslíš, že to nevypadá dobře? důležitá je kvalita, ne kvantita
Člověk má vždycky trochu strach, musíme prostě věřit ![]()
Mysko, 25 foliku z minimalni stimulace? Jsi si jista?
Ja stimuluju od patku puregonem, napred dva dny 250iu, ted 225iu, od zitra Orgalutran.
@Myška87 já se chystám na premiéru. Nyní čekám na MS (měla by dorazit o víkendu) a pak začnu 2.DC píchat Gonal. Takže OPU nějak v druhé polovině června.
Podle ceho oni vlastne urci, kdo dostane gonal a kdo puregon a kdo menopur a kdo vi co jeste existuje…
@kat kat já jsem tady asi nejmíň zkušená, ptz nemám téměř nic zasebou… Ale mě třeba při běžné prohlídce také napočítala přes 20 folíků a že prej to dál ani nebude počítat, že prostě výborný… Tak jsem myslela, že to je tak normál…
A zadna z vas nema antagonistu? To taky nechapu, podle ceho se rozhodnou, tady te dame antagonistu a tamte ne… :-S
@kat kat joooo, to by taky zajímalo! U nás se dokonce stalo, že jsem tam jela 19.DC, ptz jsem měla v poslední zprávě napsáno, že mě čeká dlouhý protokol. Dostali jsme se ale k jiné Dr. a ta to změnila na krátký, takže mi stimulaci úplně převorala…
@aguti : strach mam, protoze predtim to slo bez problemu a ted? Skoda slov, ale doufam, ze z toho neco bude.
@kat kat : ted jsem byla na 375j
4 den(predchozi byla davka o neco malo nizsi), loni Jsem se drzela na 75-225
Mikino, ja jsem poprve zamirila do caru letos v unoru, takze zas tak zkusena taky nejsem
Ale 20 folikulu pri bezne prohlidce, to asi dr myslela vsechny, co byly videt, ne? Urcite vsechny nedozraly… Bez stimulace dozraje vetsinou jedno vajo, pri minimalce dve nebo tri, a pri klasicke stimulaci je ideal pry okolo 10-15. Takze 25 se mi zda docela dost i kdybys mela normalni stimulaci, natoz minimalku :-S
Popravde leky urcuji podle smlouvy s vyrobcem, vyjimky podle protilatek. Byznys
@Mikina33 normálně těch folíků tam máme kupu, každý cyklus se určitý počet trochu zvětší (začne růst) a do konce to dotáhne jeden, ostatní se zastaví v různé velikosti. Ten hlavní praská v cca 22mm a stimulkou se docílí toho, že jich větší množství dozraje a bude schopných vyprodukovat vejce. ![]()
No ja cetla, ze dlouhy se dava casteji tem mladsim rocnikum a kratky starsim, tak ja uz se asi pocitam k tem starsim (je mi 34). A antagonista tem, u kterych hrozi OHSS. Jenze jak muzou vedet, ze mi hrozi, kdyz jeto moje prvni ivf?
Mikino, a ty ses neptala, proc ti to tak radikalne zmenili? Ja mam pocit ze kazdy dktor si todela podle sebe…