Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat Tak to máš moc hezký program na zítřek
bude partner u transferu?
@zdend76 Tak to je podpásovka ![]()
jak píše @kat kat možná by pomohla změna pojišťovny ![]()
Už žádné mrazáčky nemáte?
@aguti to je des, at se ti dnes zda neco lepciho, treba o malem rvounovi v kocarku ![]()
@aguti nebude, asi se to tady ani tak nedela, ale ikdyby delalo, nemyslim, ze by o to nejak extra stal a navic musi do prace.. me to ani nejak nevadi, ani jsem o tom vlastne nepremyslela… ![]()
@kat kat bohužel 39mi bylo v ůnoru
jj už sem dohledala, že jen vzp hradí do 40,do dneška sem myslela, že je tomu tak u všech pojištoven
@aguti mražáčky právě nemáme, zbyli jen 2embrijka a ty sme tenkrát transferovali ![]()
ms očekávám 17.6.tak mám pár dní na to popřemýšlet zde do toho jít nebo nee
chtěla sem původně opět transferovat2embrijka, ale prý to u minimálky nedělají, nevíte o tom některá něco? sem se zapoměla zeptat ![]()
@kat kat můj si naopak vyloženě přál být u ETu, prý to byl zážitek ![]()
@zdend76 zjisti si presne podminky. Ja byt tebou tak tu zadost o prechod k VZP podam, domluvim se s CAR na vyzkouseni nekolika nativu a na tom, ze kdyz to nevyjde tak hned 2.1.podavaji zadost na novou pojistovnu o uhrazeni stimulacniho cyklu. Vetsinou to trva cca 3 tydny, ale nekdy je to rychleji… pokud budes mit kratky protokol (coz vzhledem k veku asi stejne budes) a vyjde ti zacatek cyklu nejak dobre par dni po tom, co bude zadost schvalena, dalo by se to stihnout. Chapu, ze je to stres navic, a urcite bych mezitim nejaky ten nativ zkusila, ale kdyz si zkusis takhle pojistit pripadny hrazeny cyklus, nic za to nedas. Bud to klapne, nebo ne.
Mam pocit, ze ti muze byt max 39 let +364 dni v den OPU
Tak pokud jsi na konci unora, realna sance by byla. Moje stimulace treba trvala 9 dni…
Jinak nevim, proc by se u minimalky nedala transferovat dve embrya
vzdyttam to pijistovna nema do toho co kecat, kdyz si to platis sama ![]()
Ahoj holky já vám tak závidím že už máte po opu, já ještě pořád stimuluju, každý den utz-to je 150km v jednu stranu myslela jsemm že si odpočinu ale jsem pořád na cestách
. Začíná mě to trochu znervoznovat teda né trochu ale hodně mám strach aby byla alespoň nějaká vejce kvalitní ![]()
Moc vám držím palce aby co nejvíc embryjek vydrželo ![]()
Kat kat - to jsi mě dostala se mi otervírá kudla v kapse s těma slzama, že to na ni neplatí. Mělas jí opáčit, že brečíš nad kvalitou jejich péče
. Před transferem jsem byla taky na ULT pač mě bolelo břicho a čůrání bylo peklo, ale vše OK. Ale určitě je to lepší tam skočit. budeš klidnější. ![]()
Jinak mi jsme byli na transferu ob. Dr. se mě ani neptal bral automaticky, že přítel bude se mnou. Měla jsem si donést nějakou nám příjemnou hudbu a mrnouse nám ukázali na plazmové obrazovce s vysokým rozlišením měli byly vidět ty zhluky buněček a jak jsou krásně stavěné. Pak při ULT zavedli. viděla jsem přesně kam a pak ještě ultrazvuk kde mi je ukázali v bříšku. To už byli malinkaté dvě pidi tečky. Na to, že chodíme do státní nemocnice si jejich přístup nemůžu vynachválit. Po OPU u mě byla embryoložka vše mi vysvětlila, pak Dr. aby mi řekl jak to šlo. A od druhého dne jsme volala každý den kde mi embryoložka přesně řekla které embryo se jak vyvíjí jak vypadá a co a proč vyřadila. Takhle by to mělo dle mého vypadat ![]()
@pcd - neboj měla jsem to taky tak byla jsem uštvaná jak veverka. 150 km denně do toho injekce měla jsem ještě dlouhý protokol takže před stimulkou umělý přechod. Ráno k Dr. pak do práce nadpracovat vše a večer domů. Říkala jsem si ke konci, že mi vaječníky půjdou naproti a at už je to za mnou a na OPU jsem se těšila. Pak jsem po OPU šla za dva dny do práce a večer jsem lezla po čtyřech a druhý den šup pro neschop. I po tom maratonu jsem měla 9 vajíček použitelných a malé co použitelné nebyli ale ty mi nezpočítaly. takže toho bych se nebála. ![]()
@pcd naopak holka, bud rada, ze mas kontroly kazdy den. Aspon se presne urci nejlepsi den pro odber. Ja mea foliky v utery 12mm a ve ctvrtek uz 22mm, takze nektery popraskaly. Ze je to cestovani opruz chapu, ale aspon vis, ze je vse, jak ma byt… drzim palce! ![]()
@H.Stepinka tyyyy jo, to zni jak super luxus pece, zavidim
Kam ze to chodis…? ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď