Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kat kat: chapu te, taky bych mela radeji embryjko u sebe, nez nechat padnout nekde v misce, proto jsem nestastna a bojim se
chapu je, ze bych prisla o pokus, ale citila bych se lepe, kdybych vedela, ze uz jsou u me a je alespon malinka sance
Mysicko mys, nebud smutna a neboj se, mocmoc ti preju, aby ti to klaplo ![]()
Holky tak mám po opu. Odebraných 18, ale nevím kolik z nich života schopných. Co půjde, to necháváme na picsi. Odběr byl mazec. Nešlo najít žílu, ruce rozpíchané, zápěstí, hřbet ruky… Nenašli. Anesteziolog to vzdal. Takže jen pod analgetikama odběr… No „užila“ jsem si to. ![]()
Tak věřím, že to bude stát za to a podaří se ![]()
@kat kat: dekuji, preji nam to vsem
trosku stesti pro kazdeho
@aliko: chudero, gratuluji k vysledkum, snad budou i zrale a pekne se vyvijet, kdyz uz to stalo tolik bolesti ![]()
@aliko šmankote to zní hrozivě
ale zvládla jsi to a můžeš se těšit z osmnácti vajec, což je krásný výsledek ![]()
Jestli se můžu zeptat jaký máte problém, že jste šli do PISCI?
Já ho chtěla, ale doktor na poslední chvíli řekl, že ne
![]()
Zatím nikdo nevolá, takže pořád aspoň jedno žije
nemůžu se dočkat zítřejší 13 hodiny ![]()
@aguti nám dr. už u prvního ivf doporučil minimálně icsi, protože má manžel horší spermio. Nejen množství, morfologii a pohyblivost, ale chybí i nějaký enzym, který umožňuje přirozený průnik do vajíčka. U druhého ivf jsme pak zvedli level na picsi, protože v prvním se chytlo, ale pustilo, no a teď u toho třetího je to zase jasná volba.
Věřím, to čekání je na tom pro mne vždycky nejhorší - až narostou, na výsledky, na vývoj, na zavedení, na test.
držím palec. ![]()
@kat kat holka neves hlavu.. ja mela 18 folikul a bylo tam jen sedum vajicek a jen ses oplodnitelnych.. A tez jsem z toho mela jen tri embrya..
Holkyy.. hlásím zub je venku. Lámal mě ještě na sekání osmičky k té stoličce, tak jsem mu to vysvětlila, že jsem 6 ty den po ET, tak na mě byl hodnej. Jak to oživlo bolelo to jako čert. Lup prášek už je to dobrý, ale zase mě začali bolet vaječníky a břicho jako čert.
..nevím co to je… chjo já se z toho nevyhrabu.
blowball - díky za tip. Postivě už vyplachuju šalvějemkat
kat kat - mě teda bolelo břicho fest 3 dny po odběru a vlastně ještě do 5 dne do ET. Hodně pij a odpočívej mě to pomáhalo. Jinak ho mám nafouklé. Gratuluju k celkem slušné úrodě prcků ![]()
Jinak mě říkala embryoložka, že větší šanci maj v bříšku, je to pro ně prý přirozené prostředí, a taky když se vkládají je to pro ně šok a tak dávají takový to lepidlo nevím jak se to jmenuje zvyšuje to prý šance.
Holky čekatelky na larvičky.. držím pěsti. Věřím, že za pár dní budeme všichni už čekat na //.
.. S larvičkama v bříšku. Je super, že jsme tu takhle všechny a můžeme se podporovat… moc za to díky ![]()
@H.Stepinka @aliko @aguti @Myška87 @kat kat holky žiju, jen od sobvoty nešel internet a na datlování v mobilu nervy nemám… tak ted dočítám. Pěkně jste se tu dýmy rozjely ![]()
@H.Stepinka tedy to sis užila kočko, tak hlavně že to máš za sebou a můžeš zase v klidu těhulkovat ![]()
@aliko tak to jsi dobrá, já začala hystericky bulet když mi přindavali masku, prostě ten stres udělal své. Já bych jim jinak ani nohy neroztáhla a tolik vajuch, jsi pro mě hrdinka… tak at vydrží šampioni.
@aguti @kat kat holky tohle čekání je napínavý, já dnes volala a jak mi bylo předpověděno jen vím, že pokračují s kultivací, ale jestli s jedním nebo s osmi ví jen oni. Tak huld doufám a věřím, nejhorší je, že s tím nic neuděláme, neovlivníme. Nesnáším bezmoc
zatím plán ET čtvrtek, a to mám ještě čtvrtek v 8 volat a být připoravená vyrazit…2 hodky cesty, tak abychom tam po 10.00 byli
![]()
@kat kat jinak kočko, v den OPU, bolesti jako MS, ty odezněli, tak jsem si cestou v autě říkala super, tak není tak hrozné. Ale od včera??? každou hodinu přemýšlím zda zajet do CAR. Není to jako na MS, ale jak píšeš, tlak kolem pupku, naplé celé břicho, bolavý podbřišek jak z venku tak zevnitř a sedám si pomalu a nejdřív bokem, páč mám pocit, jak bych si sedala na jehlu. A jít se vyčurat? Tak cítím jak mě to táhne odvaječníků až do spodku. Jak zánět močáku s dělohou v jednom. Ikdyž možná dnes odpo o chlup lépe…nebo jsem si zvykla ![]()
@aliko jezkovy voci to je maso!! Ale to super skore za to urcite stalo ![]()
@Ploutvik fakt? A bylo z toho nakonec neco…? ![]()
@H.Stepinka jsi statecna, ja bych se Urcite slozila… prcek musi ocenit tvoji kuraz a poradne se zakousnout ![]()
@Vena123 konecne se hlasis, devce! Byli n tebe aspon na sale hodni? Ja se jednou pred narkozou (to byla jina operace) taky rozbulela, to jsou proste nervy, napor na psychiku.
Ja jsem se rozbulela v tu sobotu uz na luzku, kdyz mi rekli, ze zachranovali uz jen ty „zbytky“… a nejlepsi bylo, te doktorka na to reagovala tak, ze pronesla, ty vase slzy na me neplati! Blbka. Ja si celou dobu myslela, ze kdyz zaplacu, tak se zacne smat a rekne April! Nemate sest ale 26 vajicek! Hahaha. Fakt pristup nekterych lidi je dost podivny…
Jina Veno ja mam presne stejne pocity po tom OPU, sobota jen podbrisek jako pri menses, pak dobry a od nedele cele sevrene bricho, jako v tlakovym hrnci a na zachode skoro brecim, jak to picha. Napadlo me i, jestli mi nahodou nepropichli mocak, ale to bych asi v zachode videla krev… kazdopadne me dost uklidnuje vedet, ze to mate podobne, ze to asi neni zadna traga…
@aguti vydrzat! Dve embryjka na tebe cekaji, urcite holcicka a kluk ![]()
My jsme celou zalezitost probrali na domacim zasedani a rozhodli se napevno, ze mimca uz patri k mame, takze transfer bude zitra
Ja si je vypiplam sama ![]()
@aliko Díky za odpověď
U nás je taky špaté spermio, jinak nic.
@kat kat zítra v jednu žhavím dráty ![]()
Takže zítra jdeš na to? Budu na tebe moc myslet a očekávat až se podělíš o deaily
Jupijé, těším se s tebou ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď