Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
V sobotu mam OPU
Prosím poraďte:
Zvoli jste nektera metodu ICSI A MACS?
A co prodlouzenou kultuvaci? Mam pozadovat?
Nikdo mi k tomu nic nerekl, jen papir, ten si prectu a mam se rozhodnout ![]()
Nase 1. Ivf mam 30 let, pritel 26,
Nemám vejcovod a druhy spatny ![]()
Pritel ma teratospermii( mensi pocet zdravych spermii) ale pry na oplodneni je to ok. Jiz jsem byla tehotna, ale mimodelozne
@Anonymní píše:
V sobotu mam OPUProsím poraďte:
Nikdo mi k tomu nic nerekl, jen papir, ten si prectu a mam se rozhodnout
Nemám vejcovod a druhy spatny
Pritel ma teratospermii( mensi pocet zdravych spermii) ale pry na oplodneni je to ok. Jiz jsem byla tehotna, ale mimodelozne
Ahoj..jsem na tom stejně..mimoděložní..1 vejcovod a špatný..jen přítel je v pohodě..
Měli jsme ICSI i prodlouženou kultivaci..chtěli jsme si zvýšit šance..u prvního IVF jsme asi z 8 vajíček měli 4 k transferu…teď se nám ze 7 oplodnilo 7 takže ICSI si myslim pomáhá..jak se to vyvíjí budu vědět zítra..ale ta prodloužená kultivace je dobrá v tom že ty špatný embrya mají čas odpadnout..
To je má zkušenost..nevim jak ostatní..
@Anonymní píše:
Já jsem vždy brala všechny metody
nikdy nevíš co vyjde plus monitoring..
Ahoj,
Tak já mám dnes po odběru..odebrání 9 oocytů z toho 7 šlo na oplodnění..za celou tu dobu je to asi nejmíň..zkusili jsme teď jít cestou, že nebudu přestimulovaná..tak uvidíme jak to dopadne ![]()
@MaRou ahoj..já byla v pondělí…taky 7..nakonec i 7 oplodněno..snad nám ty sedmičky přinesou štěstí ![]()
@Anonymní píše:
Souhlasim s @potumi mela jsem taky tak ty metody, prodloužena kultivace za me super do toho pátého dne se jich drželo 12 a najednou zůstalo 7 vajicek a jedno zavedĺedene , připlatili jsme si za ICSI, prodloužena kultivace, vitrifikace,embryoGlue, Microfluidic sperm sorting.. manzel spermie super , Ja údajně zdrava..
@Anonymní píše:
Taky jsme brali kde co, měla jsem málo folikulů, tak abysme to chtěli co nejvíc podpořit.. přítel špatný spermio, tak jsme zvolili mikročip, pak prodlouženou kultivaci, ale na tu nedošlo, protože mi vajíčko zaváděli hned 3 den, tím, že bylo jen jedno.. monitoring jsme dali v embryoscopu, aby s nima nemanipulovali a zaplatila jsem si embryoglue..
Vývoj embrya prý ukázkový, uvidíme co u mě v břiše, jestli to klapne
![]()
Ta moje posledni zprava je zvlastni ![]()
Moje slova jsou uprostřed sveho😂 😂 radsi to sem dam znova 😂
Souhlasim s @potumi mela jsem taky tak ty metody, prodloužena kultivace za me super do toho pátého dne se jich drželo 12 a najednou zůstalo 7 vajicek a jedno zavedĺedene, připlatili jsme si za ICSI, prodloužena kultivace, vitrifikace, embryoGlue, Microfluidic sperm sorting.. manzel spermie super, Ja údajně zdrava..
@potumi drzim palce,
Me jeste dr. dnes upozornovala, ze mam v tom vejcovodu asi tekutinu, v prosinci sem ji tam jeste nemela, zajimalo by me cim to je ![]()
Tekutina snizuje az o 50 % udpesnost, ale nevim 100% jestli tam je, navic dalsi operace, rekonvalescence, cekani, achjo.
Jestli to bude mozne, budou embryjka, sem pro zavedeni, v pripade neuspechu budu muset na odstraneni/ uzavreni
A co Embryoglue budete mit nekdo? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo plánuje IVF na jaro/léto? My chceme jít do prvního ivf, po 4 letech snažení…
Ahoj, plánujeme stimulaci od Dubna. Bude to mé druhé IVF. Chodím do Gennetu. Doufám jako všechny tady, že to vyjde. Jsem po operaci Endometriózy, teď o víkendu odjíždím na měsíc do lázních a pak na to hned vlítnem ![]()
@Anonymní píše:
@potumi drzim palce,Me jeste dr. dnes upozornovala, ze mam v tom vejcovodu asi tekutinu, v prosinci sem ji tam jeste nemela, zajimalo by me cim to je
Tekutina snizuje az o 50 % udpesnost, ale nevim 100% jestli tam je, navic dalsi operace, rekonvalescence, cekani, achjo.Jestli to bude mozne, budou embryjka, sem pro zavedeni, v pripade neuspechu budu muset na odstraneni/ uzavreni
A co Embryoglue budete mit nekdo?
U prvních dvou transferů jsem neměla a u dalších dvou ano..jedno nic a ten poslední z toho bylo mimoděložní..přitom právě to embryoglue by tomu mělo zabránit..teď se ještě rozmýšlím..doktorka to bere jen jako psychickou podporu, tak nevím…
@Anonymní píše:A co Embryoglue budete mit nekdo?
My jsme měli. U mě v CARu ho prý nad 35 let doporučují všem..
@kakolka takže ty to embryoglue doporučuješ?..je mi 34 a taky jsem věřila, že to pomáhá, ale teď už nevím..zas aby to nebyly zbytečný 4tisíce.. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.