Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Bery no to by bylo super, to už bys jí ani neříkala mrcha coo ![]()
Já doufám, že to dostanu v termínu, naposled jsem měla na den přesně, tak snáď mě nezklame mrcha jedna ![]()
Ze mě si dělá po tom prvním ivf vyloženě prdel. Předminulý měsíc jsem měla zpoždění 10 dní a naposledy jsem to dostala už po 25ti dnech. Tak jsem zvědavá co se teď bude dít.Jinak v době ovulace (a že jsem jí tento měsíc fakt poznala těma bolestma jako kráva
) jsme se muckali
tak třeba i snad ty ocásci doběhli kam měli ![]()
Jé to by bylo super. A to se dozvíš zítra?
Já si na první mosela jít pro vyvolávačku, pak jsem začala užívat ten Gynex a druhá došla v termínu. Kdoví jestli je to díky tomu
ale čert to vem, hlavně že poslůchá ![]()
Ahoj, tak myslím, že do tehlé diskuze se asi hodím. Loni jsme absolvovali 4× UIU. Teď čekáme na MS a pokud bude tak začínáme s první IVF. Předepsali mi orgalutran a gonal.
Sisi zítra mi udělá akorát utz jestli tam není cysta. pak asi vafásnu hormony a uvidíme co bude dál ![]()
Gaji a kdy tu mrchu čekáš? kdy začneš s pícháním a do jakého caru chodíš?
Ahoj holky, můžu se k vám taky ještě přidat? Jsem tu úplný nováček - vlastně ve všem i co se týká IVF. S přítelem jsme se ještě ani pořádně nestihli snažit přirozeně a už nám kvůli genetickým dispozicím rovnou nabídli PGD a IVF… Teď jsme ve fázi obíhání vyšetření, stimulace by měla přijít na řadu až začátkem února - ale tahle diskuze mi přišla časově nejblíž. Zatím jsme o tom co nás čeká nikomu neřekli, všechno nabralo rychlý spád a přeci jen se s tím ještě sami trochu rovnáme…ale docela ráda bych si pokecala aspoň takhle virtuálně.
beryltm píše:
Sisi zítra mi udělá akorát utz jestli tam není cysta. pak asi vafásnu hormony a uvidíme co bude dál
Gaji a kdy tu mrchu čekáš? kdy začneš s pícháním a do jakého caru chodíš?
Čekám ji zítra, jen, kdyby se náhodou o vánocích zadařilo přirozeně. Náhoda je blbec. Od druheho dne MS bych pak mela zacit pichat. Chodim do ISCARE, ted se te i ptaji k jake doktorce chces jit, mam tam jednu kterou uprednostnuji …
Tak mám vyfáslé hormony. Budu si píchat puregon v dávce 225 a to od druhého dne cyklu. Teď čekám až se madam uráčí přijít. Jinak tam mám opět cystu, ale zatím prý nevadí. Minulé ivf jsem jí měla taky a během píchání zmizela. Tak doufám, že zmizí i teď.
Ahojky Bery
já budu píchat Puregon 150j od třetího DC.Podle čeho ti doktoři určujou
přeju ti ať tetka dorazí a injekce cystu vyženou ![]()
Ptewin
nic se netrap, důležité je, že máte možnost ivf. Znám příběh kdy kvůli partnerově genetice vůbec nemohli mít děťátko
Kam chodíš do CAR?
Sisi díky
Ono ne že bychom z toho měli kdovíjaký deprese, ale prostě je to nová a nečekaná situace. Výsledky genetického vyšetření mám už od roku 2004 (ač jsem já sama úplně zdravá, jsem nositelka premutace pro myotonickou dystrofii), tehdy mě ale plození potomků vůbec nezajímalo a navíc jsem to pochopila tak, že jednou jako těhotná budu jen víc sledovaná. Realita je ale jiná, při normalním početí by byla 50% pravděpodobnost přenosu mutace na dítě…no, a to jsme vážně riskovat nechtěli. Do CARu chodím v Praze do Gennetu na Letnou. Zrovna zítra mě tam čeká 4D ultrazvuk a hormonální profil a přítele SPG. Taky jsem si dneska byla pro výsledky z imuno a čeká mě Prednison…jaké vlastně máte zkušenosti s vším tímhle zobáním a pícháním - nějaké výraznější vedlejší účinky? Díky moc předem a omlouvám se za tenhle román…až to všechno vykecám, budu hodná, slibuju ![]()
Ptewin já mám za sebou první ivf, snášela jsem to dobře, nic jsem na sobě nepozorovala, až pár dní před punkcí mě pobolívalo břucho jako před MS. Kdybych si nepíchala injekce tak ani nevím, že stimuluju. Až po skončení léčby jsem poznala jak mě to rozhodilo-návaly horka,svědění, zpoždění MS a tak. Ale už se dávám do kupy a koncem ledna hurá do dalšího pokusu.
Román neromán od toho to tu je ![]()
Sisi a ještě jsem vyfasovala injekci Orgalutran, který je proti předčasnému uvolnění folíků. tu si mám píchnout sedmý den píchání. Jinak mě dali tuto dávku hormonů, protože jsem moc nereagovala na menší dávku při dlouhém protokolu.
No tak to je super, to budeme píchat skoro spolu. Co tebe teď čeká? Kdy cca začneš?
Ptewin já chodím do Prahy ale do Apolináře.
Té stimulace se neboj, je fakt, že každý reaguje jinak a záležíjaký protokol budeš mít.Já při dlouhém protokolu měla šílené návaly horka jak bába v přechodu, ale dalo se to vydržet. jak folíci rostli tak mě břicho akorát jakoby tlačilo a po OPu jsem měla bolesti jako při mrše, ale druhý den už to bylo lepší. ![]()
ahojda holky, dodatečně jsem vám všem chtěla popřát krásný Nový rok a ať nám všem v tom Novém roce narostou pořádný pupky.
Taky jsem se chtěla omluvit, odjela jsem na pracovní cestu, z té přímo na dovolenou a předevčírem sem se vrátila domů. Když jsem se chtěla podívat, co u vás nového, tak jsem zjistila, že sem pěkný blb
a už nedám dohromady heslo (doma na kompu jsem přihlášena trvale). Asi bych mohla napsat adminovi. Ale už sem to nechala, tak ještě jednou se nezlobte
Taky, abych dostála toho, co jsem psala na začátku, až se to rozjede se stimulací, tak diskuzi nechám zamknout.
No u mě jinak nic nového, jo dostala jsem po více než dvou měsících výsledky imunologie a vše o.k. V po jsem byla nafasovat léky na stimulku a chtěla bych jít do toho.
Ptewin - ty jsi se ptala na ty vedlejší účinky, viď … no po punkci mě pěkně bolelo břicho, po ET mě bolela prsa (sem si myslela, že musím být těhule, no ale dnes vím, že jsou to ty hormony), no a byla jsem pěkně náladová
normálně bych některý věci vůbec neřešila, ale s těma hormonama jsem byla no jak to mám napsat „taková přecitlivělá“ no a občas „pěkně protivná“. Taky se mně při stimulce pěkně nafouklo břicho ![]()
beryltm - taky budu začínat se stimulkou, takže se k Tobě a Sisi přidám.
holky vám všem krásný den. No koukám, tak sem se přidala k těm románům ![]()
Petruš tak super už jsme tři píchačky
a co budeš píchat a v jaké dávce?
tak jsem se ještě doběhla podívat, cože to budu píchat, takže píchat budu menopur, Cetrotide. V případě, že zítra dorazí kurýr z jedné farmaceutické firmy, tak budu píchat elonvu. Ty dávky toho menopuru 225 IU (ale chtějí mně to zvednout, aby prý bylo víc vajec), tak uvidíme.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat