Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vendula83 ahoooj
S Decapeptylem nemám zkušenost, u nás v CARu se při dlouhém protokolu zavádí do břicha taková tyčinka, z té se po dobu 14ti dnů uvolňuje ten hormon a ta tyčinka se pak sama vstřebá. Já se o nic nestarám.
@kaczule1 budeš mít tedy krátký protokol? A čím budeš stimulovat?
@maraida píše:
@Jane29 manžel má taky špatný spermiogram, šli jsme taky rovnou do IVF s ICSI.Dr.říkal, že IUI ani IVF bez ICSI u nás nemá smysl, že budeme jenom ztrácet čas.
no tak to mame stejny my taky mame doporuceno IVF +ICSI u nas i IVF bez ICS by bylo mrhani jednim pokusem IVF
@maraida mám dlouhý, už stříkám týden Synarel. Zítra jdu na kontrolu a krev a domluvit se s čím budeme stimulovat. Ale asi kombinace Gonalu a Menopuru
Pokud by bylo všechno Ok, tak bych zítra měla začít, ale jelikož pořád špiním, tak nevím
![]()
@kaczule1 a proč chceš kombinovat Gonal a Menopur? Proč ne jenom 1 druh?
A ten Synarel si stříkáš kam?
@maraida To je nosní sprej
Mě to u 1. IVF přišlo divné, ale co už
No, tak jsme se o tom posledně bavili s dr., ale jenom předběžně. Zítra proberem důkladně ![]()
@kaczule1 a to si jen stříkneš třeba 1 denně do nosu a to je všechno? Tak to je taky pohoda ne? Nejhorší bude asi ten Decapeptyl, píchat injekce o 2 týdna dýl by se mi teda nechtělo. Brrr.
@homar pritel ma spatnyx spermiogram, takze nam bylo doporuceno IVF a ICSI,,zacli jsme ted tak mesic dopredu jist i Erevit(vit. E), pry zrychluje ty potvurky, tak uvidime…zkousime to:-)
@maraida jj, stříkám ráno a večer do každé dírky. Decapeptyl se píchá každý den? Já vím, že můžu dostat i zastavovačku (1 injekce), za 2 týdny kontrola a stimulka a právě jsem myslela, že to je ten decapeptyl. No to je jedno, hlavně aby to zabralo ![]()
@maraida Ahoj, jo tak ten Decapeptyl je asi podobny,, co jsem se docetla na netu, tak se pouziva pro dlouhy protokol z luteacni faze, tj. ze se aplikuje jeste pred ms cca 20-22den cyklu,,potlaci uplne prirozenou funkci vajecniku…a je to depotni injekce, tzn, ze se vylucuje taky postupne az 6 tydnu
@Vendula83 takže ty si ho nepícháš každý den? Jedna holčina z jiné diskuse právě psala, že ho má a píchá každý den, že ještě nezačala ani stimulovat a už je celá rozpíchaná a má modřiny ![]()
@maraida ne dostala jsem injekci 30 a na kontrolu jdu 16 a to zacnu uz pichat Fostimon… ![]()
@Vendula83 Fostimon,to ani neznám
Ten je v peru nebo bez doplatku a míchá se jako třeba Menopur?
@maraida Micha se jako Menopur a je s doplatkem ten Decapeptyl hradi plne pojistovna…tak jsem zvedava jestli se nam v tomhle roce zadari a jestli rok 2013 bude nezapomenutelnym!!! ![]()
Maraido ohledně těch testů, tak ty na tu genetiku a imunologii jsem si vyžádala, i když dr. říkal, že většinu testů už mám z 1. ivf, ale je to přeci už skoro 2 roky.
Jinak můj manžel má taky špatný spermiogram, takže ivf jedině s ICSI.