Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jane29 - ja mela puregon, jak jsem psala uz jsem si pichala clexane, ale to byly injekce uz namichany, takze predstava male domaci laboratore me desila. A kdybych sla znova, tak urcite zase pero. Ja mela jenom 900 jednotek a vyslo me to necele dva tisice. Ale mela jsem stimulku jen 7 dni, krasne mi rostly foliky.
@maraida - urcite porostou
a hlavne staci i jedno vajucho!
@kaczule1 tak ta druha vybavicka uz je lepsi, pripomina mi to soupravu na cukrovku
s tim perem bych do sebe mozna pichla sama jinak hold nezbyde priteli nic jineho nez pichat
to mu problem delat nebude si myslim
@kaczule1 já mám taky dlouhý protokol a tu krev mi prostě nedělali ![]()
A co, že jsi se nakonac rozhodla pro Puregon místo Gonalu s Menopurem? A prosím, kolik jsi doplácela?
@maraida tak nějak jsme se na tom domluvili s dr.
Platit teprve budu. Má vyfasované 2 Puregony, které by mi měly stačit a za jeden je doplatek 1500,– Kč. Tak snad mi to opravdu vystačí ![]()
@kaczule1 takze jestli jsem to dobre pochopila tak kdyz se picha injekcema tak se doplaci jen za ICSI atd a za leky jen kdyz mam vic nez hradi pojistovna a kdyz se picha perem tak hradim jeste jakoby to pero navic cca tech 1500,– az 2000,– za pero. Samozrejme cena podle CARu
@Jane29 já doplácela i za ty injekce, ale tam byla cena v našem caru 50 Kč za ampulku + roztok, takže nás ty léky posledně stály 1000,– Kč a teď nás budou stát 3000,–.
Vím ale, že v některých carech už ani menopur a podobné léky nenabízejí a automaticky dávají pero ![]()
@kaczule1 hmm asi aby nemuseli ucit pichat
orece jen je to pero mnohem jednodussi nez injekce aspon podle me
@Jane29 i to je možné a taky je to pro ně lepší i z finanční stránky
A jak jsem se včera bavila s dr. tak kdyby byly oba zdarma, tak doporučí puregon nebo gonal. Je to chemicky čistější jak menopur a neobsahují luteizační hormon
Ale jinak účinek mají stejný. Tak jsem zvědavá, jak teď budu reagovat na ten Puregon ![]()
@kaczule1 a u jaké jsi pojišťovny? Podle té fotky máš 2 balení po 600j. A za to chtějí 3 000?Já jsem platila za 2 balení, navíc ještě po 900j 2 400. ![]()
A jinak měli by opravdu dát vybrat a ne dávat automaticky pero, ne všichni do toho chtějí tolik investovat nebo nemohou. A účinek je opravdu stejný.
@maraida náš car to nebere podle pojišťovny, prostě takové mají ceny
jedině si pak zajít s fakturou na pojišťovnu se na to zeptat
To bych mohla tam pak napsat třeba meil, za to nic nedám a každá kačka dobrá
Kdo ví, kolik těch IVF budem potřebovat ![]()
Ahoj holky, tak jsem si celou diskuzi pročetla, tak jestli Vám to nebude vadit, tak bych se přidala. Já čekám každým dnem na MS a začnu brát HA a celkem to bude moje 4. IVF