Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kaczule1 gratuluju
Tak už tady pícháme 2 ![]()
Taky by mě zajímalo kolik jsi za Puregon doplácela.
Ty krevní testy před samotnou stimulací ti dělali proč? Mě totiž nic takového nedělali, jen UTZ ![]()
Jinak já jsem na dnešní kontrole zatím moc valně nedopadla
Mám zatím jen 3 folikuly velikosti 10-12mm. Kurňa jak je ten věk znát
Před necelými 2 roky jsem jich měla 7.Takže stimuluju dál a na kontrolu jdu v pondělí. Říkal, že se můžou ještě nějaké folikuly objevit, ale tomu moc nevěřím, myslím si, že to by tam už po týdenní stimulaci byly
A dorůst mají do 18ti mm. Vím, že nezáleží na kvantitě, ale kvalitě, tak musím doufat, že budou vajíčka zralá, oplodní se a vydrží do ET.
Kaczule1 - já ti raději nebudu gratulovat k píchání, protože to není zrovna příjemná záležitost, ale počkám a pogratuluji až k tomu, kolik sneseš jajuch
, doufám a budu držet prstíky, ať je jich tak akorát, aby se to ivf povedlo
.
Maraido budu ti držet palečky
, ať máš nějaké ty zralé folikuly a pak tolik embryek, aby to stačilo na toho mimíska
.
@maraida píše:
@homar díky
jak si řekla výše, záleží na kvalitě, ne na kvantitě. Když bude jedno prvotřídní, tak bude stačit
!! Ty už si jednou stimulovala, takže víš, co a jak. Mě to děsí, nebojím se ani injekci, ale bojím se, ze bude málo vajecny, nebo úplne k ničemu
dá se zjistit jinak než odběrem, jak jsou vejce kvalitni?
Jinak holky moje telo se cyklus před IVF zblaznilo, asi se v Gestu vylekalo. Nikdy sem nemela bílkovin gel a čípek vysoko, teď už 5. Den, dneska už sem musela manza zatáhnout koukat na hanbatej film, abych z nej něco dostala
!!! Ms přijde cca za 10 dni a pak stimca perem, u nás budu píchal určo já, manžel by exnul ![]()
@maraida no mě dělal ultrazvuk, jestli je všechno OK a můžu začít píchat a odběry. Jelikož mám dlouhý protokol a stříkám Synarel, tak se kontroluje hladina určitého hormonu (estradio, myslím
). Když je to OK, což naštěstí bylo, tak jsem včera začala stimulovat. Kdyby to ještě nebylo, jak má, tak pokračuju v stříkání a někdy příští týden znovu odběry.
@maraida taky se peridavam k holkam a drzim vse co mam, aby vajicka byla kvalitni a hezky se oplodnila a pak se u tebe nejaky ten prdolka hezky zabydlel ![]()
Holky muzu se zeptat vas zkusenejsich, kdyz se jde na IVF tak se bud picha perem a nebo klasickou injekci, ze. A to je fakt takovata injekce jako treba kdyz mi berou krev? A to si to i nejak do te injekce michate? A ukazali vam to v CAR, jak tu klasickou pichnout? Nebo to jste vsechny tak zbehle pichacky
ja vim asi trochu blbe otazky, ale me ty klasicke injekce fakt desi
a kdyz jsme uten otazek, tak o kolik asi sdrazsi jsou ty pera oproti klasickym injekcim?
@Jane29 u prvního IVF jsem píchala klasickou injekcí a míchala jsem si to sama. Sestřička mě pořádně poučila a fakt to šlo v pohodě. Teda, mě musel píchat manžel ![]()
Takhle vypadala moje oplodňovací výbavička u 1. IVF
Větší jehličkou jsem si to smíchala a malou (žlutou) se píchalo ![]()
@kaczule1 pry malou zlutou jehlickou by me zajimalo, co je podle tebe velka
, no jestli fasnu podobny tak bude pichat pritel a nebo si s tim budu jezdit na pohotovost to ja do sebe asi nepichnu, kdyz se mi dela obcas blbe i pri odberu krve
tak me pri pohledu na tu fotku napadlo, ze to je jinak docela slusna vybavicka skoro fetakuv raj ![]()
@Jane29 ta žlutá jehlička opravdu není velká, fotka trochu zkresluje
A záleží jakého máš partnera. Tomu mojemo to nic nedělá a bez problémů mě píchá ![]()
Teď mám Puregon, tak moje výbavička teď vypadá o něco líp ![]()