Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčata, já dnes 1. kontrolu a v jednom vaječníku asi 6 kousků a v druhém 2 ale jeden zdrcly a jeden velky
Mám zvýšenou dávku Gonalu a od zítra píchám Cetrotide. Další kontrola v sobotu a v úterý to vypadá na odběry. @Jerry2022 jsme na tom podobně
@Jerry2022
Mě se to stalo jednou taky s tim vajecnikem, kvedlala tam s tím ultrazvukem
pak mě zeptala jestli ho mám odebrány
Na další kontrole už byl vidět krásně ![]()
@miskuet Každá určitě reagujeme jinak, ale 6 kousků na jednom je podle hodně dobré ☺️️
Tak uvidíme co budeme mít my ☺️️
Jinak to nadmutí podle mě je z těch hormonů, já to mám taky tak a přijde mi, že mám i větší apetit 😃 ale to mám i k té MS 😃
@Xoxoo tak to máš taky moc pěkný výsledek ☺️️
@Tomoko taky pěkný
jen tak dál.
Důležité je, aby pěkně rostly
držím všem palce 🍀
holky dávejte průběžně vědět
Máte transfer hned v tomto měsíci nebo taky někdo budete čekat na genetiku?
Držím všem moc palce ![]()
Souhlasim holky, advejme si prubezne vedet ![]()
@Xoxoo
Jinak ja taky cekam na genetiku, jen aby bylo na tu genetiku vubec co posilat, toho se bojim. Dr. rikal, ze kdyby jich bylo malo (1-2), tak by to snad ani nedelali a muselola by se absolvovat dalsi stimulace a pak jich dat na genetiku vic. Ale to predbiham.
@miskuet Pokud chcete a trváte na tom nebo máte důvod, tak by vám na genetiku měli dát i jedno jediné.
Holky jeste se zeptám, které máte ten diphereline, ten se píchá jak dlouho? Dokud nepichnete ovitrelle?
@Xoxoo určitě dám vědět ![]()
Já tento cyklus nebudu zavádět žádné embryo, až v příštím KET a co se týče genetiky tak jen v případě, že by bylo hodně embryí, jinak ne.
@Livedka s tím Dipherelinem si nejsem jistá. Doktor mi to nějak vysvětloval, ale už si to úplně nepamatuju
předpokládám, že to bude podle výsledků z UTZ a krve.
@Livedka ano, ale je to moje první stimulace, u které mi budou brát krev a teprve zítra mám první kontrolu, takže zkušenosti nemám, ale měla bych jít na kontrolu 3 krát.
5, 8 a 11.den cyklu a vždy krev a UTZ.
@Katerina225
Aha, já měla diphereline jen pri dlouhém protokolu, tak mě zajímalo jak přesně se dává při krátkém… Mě krev brali vždy jen jednou a to na poslední kontrole před OPU
@Livedka já jsem ho právě nikdy neměla a krev mi taky nebrali, takže pro mě úplně něco nového ☺️️
U dlouhého cyklu se bere jen než se začne aplikovat další injekce (Gonal, Bemfola, menopur etc…)?
@Katerina225
Ano přesně tak, bere se dokud nejsi v umělém přechodu, mě aplikovali diphereline, upozornili že můžu mít reakci tipickou v menopauze(změny nálad, návaly horká atd.) a za 14 dní jsem teprve začala stimulovat
@Livedka děkuju za info, to je teda zajímavý, jsem zvědavá jak to tedy budu dlouho aplikovat ☺️️
@Katerina225
Taky jsem zvědavá, dej mi pak vědět, v jiné diskuzi mi jedna holčina která už má za sebou hodně ivf a nízké Amh psala, že se jí zadarilo právě až při stejné stimulaci jako máš ty menopur +diphereline, tak držím palce ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.