IVF leden 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1188
5.1.22 10:53

@Katerina225 u nas to vi bracha a jedna kamoška, jinak to nešířím, pak by se mě všichni vyptávali 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
5.1.22 10:55

@Katerina225 naše rodina o tom ví a musela jsem to říct i v praci, proč tak často chybím. Počítám s tím, že se pak všichni budou vyptávat…kdyby se to povedlo, budu to natahovat, bych měla opravdu jistotu, že mimi se uhnizdilo a je v pořádku a pak bych to oznámila, že se zadařilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.1.22 10:57

To je nejhorší. Já jsem to rok a čtvrt v sobě dusila, teď už jsem schopna o tom s někým komunikovat. Teď pravé řeším, jak a jestli to říct v práci. Ptz předpokládám, že té absence teď bude ještě víc a brát si v lednu každý den jeden den volno je taky divné.. žádná nemocenská ani tak pro mě nepřipadá v úvahu, když se zatím „nic neděje“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
5.1.22 11:21

Díky holky za názory. U nás to ví rodiče, docela dlouho jsme to tajili, furt jsme doufali v to překvapení, když člověk řekne, že čeká miminko, ale bohužel. Kamarádům jsme to ještě neřekli, i když už dostávám otázky typu, kdy bude miminko atd..ale nějak na to ještě nejsem připravena a v práci jsem to zatím dokázala ututlat, ale je pravda, že během předchozích IVF to bylo dost těžký, protože ty návštěvy u lékaře jsou velmi časté 😔 ale dokud to půjde, tak budu dál dělat, že nic 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
5.1.22 11:49

Pro me to bylo zpocatku taky tezke, a tajili jsme to, lecime se uz 6 let od svatby a uz me prestalo bavit lhat okoli, a tajit tak jsme sli s pravdou ven, nastesti v okoli mame 5 paru, ktere maji mimi ze zkumavky, a casem jsme zjistili, ze je lepsi se o tom bavit a mluvit otevrene, a spis mi pomaha i to, ze na nas a na nase miminka mysli i ostatni a to mi pomaha :andel: jinak jsem cetla super knizku duse miminek od Waltera Makichena ;) a zacala jsem chodit k pschozce a to je taky super a lituju, ze jsem tam nezacala chodit uz drive :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
5.1.22 12:33

Riziko trombozy pri IVF

Holky.mate nekdo zkusenost s trombofilnimi mutacemi a IVF? Byly mi prokazany 2 mutace MTHFR a trosku se bojim trombozy :/ Byla jsem dnes na hematologii, kde mi dr. rekla ze prvni tehotenstvi kdyz jsem.mela bezproblemove a protoze v rodinne anamneze nemame zadne mozkove prihody, embolie atd., tak by to mozna mohlo byt v pohode, ale prece jen - hormony jsou rizikovym faktorem pro trombozu a ja se toho bojim. Ona mi rekla, ze by byla presnejsi podle vysetreni, jehoz vysledky jsou az za 5-6 tydnu, ale ja uz s tim IVF casove hybat nemuzu, navazuje mi to… Delali vam vubec vstupni vysetreni na hematologii nebo na genetice na trombofilni mutace? Protoze v nasem IVF centru ne a zajimalo by me, jak je to jinde (ja se to dovedela az ze samoplatcovskych testu). Dekuju!

Pokud jste nekdy na IVF braly frexiparin jako prevenci trombozy (nebo resite nejak riziko trombozy?), napsali vam to v CARu? Ta moje hematolozka dela akorat ofuky… Tak snad by mi to mohli napsat v CARu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.1.22 13:12

Já ještě holky doporucuju knížku - Spermie v Kelímku od Ivany Kulhánkove. Četla jsem ji přes mobil a nakonec si ji koupila i jako papírovou knížku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
5.1.22 13:13

Já ještě holky doporucuju knížku - Spermie v Kelímku od Ivany Kulhánkove. Četla jsem ji přes mobil a nakonec si ji koupila i jako papírovou knížku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
5.1.22 13:15
@miskuet píše:
Holky.mate nekdo zkusenost s trombofilnimi mutacemi a IVF? Byly mi prokazany 2 mutace MTHFR a trosku se bojim trombozy :/ Byla jsem dnes na hematologii, kde mi dr. rekla ze prvni tehotenstvi kdyz jsem.mela bezproblemove a protoze v rodinne anamneze nemame zadne mozkove prihody, embolie atd., tak by to mozna mohlo byt v pohode, ale prece jen - hormony jsou rizikovym faktorem pro trombozu a ja se toho bojim. Ona mi rekla, ze by byla presnejsi podle vysetreni, jehoz vysledky jsou az za 5-6 tydnu, ale ja uz s tim IVF casove hybat nemuzu, navazuje mi to… Delali vam vubec vstupni vysetreni na hematologii nebo na genetice na trombofilni mutace? Protoze v nasem IVF centru ne a zajimalo by me, jak je to jinde (ja se to dovedela az ze samoplatcovskych testu). Dekuju!Pokud jste nekdy na IVF braly frexiparin jako prevenci trombozy (nebo resite nejak riziko trombozy?), napsali vam to v CARu? Ta moje hematolozka dela akorat ofuky… Tak snad by mi to mohli napsat v CARu.

Mě zjistili na genetice že jsem heterozygot 2 takže mám zvýšené riziko na trombozu, v car o tom doktor věděl, takže od 6 dne stimulace my napsal fraxiparine… Myslím že na genetice my doktorka říkala že kdyz otěhotním, musím ho píchat celé těhotenství i šestinedělí… Řekni to doktorovi určitě ti ho taky napíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
5.1.22 13:26
@miskuet píše:
Holky.mate nekdo zkusenost s trombofilnimi mutacemi a IVF? Byly mi prokazany 2 mutace MTHFR a trosku se bojim trombozy :/ Byla jsem dnes na hematologii, kde mi dr. rekla ze prvni tehotenstvi kdyz jsem.mela bezproblemove a protoze v rodinne anamneze nemame zadne mozkove prihody, embolie atd., tak by to mozna mohlo byt v pohode, ale prece jen - hormony jsou rizikovym faktorem pro trombozu a ja se toho bojim. Ona mi rekla, ze by byla presnejsi podle vysetreni, jehoz vysledky jsou az za 5-6 tydnu, ale ja uz s tim IVF casove hybat nemuzu, navazuje mi to… Delali vam vubec vstupni vysetreni na hematologii nebo na genetice na trombofilni mutace? Protoze v nasem IVF centru ne a zajimalo by me, jak je to jinde (ja se to dovedela az ze samoplatcovskych testu). Dekuju!Pokud jste nekdy na IVF braly frexiparin jako prevenci trombozy (nebo resite nejak riziko trombozy?), napsali vam to v CARu? Ta moje hematolozka dela akorat ofuky… Tak snad by mi to mohli napsat v CARu.

Navíc myslím že narkoza taky zvyšuje riziko trombózy, mě při laparoskopii pichli fraxiparine den před operací a 2 dny po operaci, takže myslím že před opu ho musíš pichat urcite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
5.1.22 13:44

@Livedka
Dekuju moc, p tom riziku pri narkoze jsem ani nevedela. Mam ty mutace prokazane a presto to hematolozce nestaci :think: Snad to dr. v CARu napise…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
5.1.22 14:16
@miskuet píše:
@Livedka
Dekuju moc, p tom riziku pri narkoze jsem ani nevedela. Mam ty mutace prokazane a presto to hematolozce nestaci :think: Snad to dr. v CARu napise…

Určitě napíše, až půjdeš na kontrolu, tak sebou Vem zprávu z hematologie a je to… Je divné co ti doktorka řekla, zajímalo by mě jestli tohle zjišťuje i obvodak na predoperacnim vyšetření, mě vždy řekl že mám výsledky v normě, ale vždy jsem k němu šla když už jsem si ten fraxiparine pichala, tak nevím… A ty už si začala se stimulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
5.1.22 14:29
@Livedka píše:
Určitě napíše, až půjdeš na kontrolu, tak sebou Vem zprávu z hematologie a je to… Je divné co ti doktorka řekla, zajímalo by mě jestli tohle zjišťuje i obvodak na predoperacnim vyšetření, mě vždy řekl že mám výsledky v normě, ale vždy jsem k němu šla když už jsem si ten fraxiparine pichala, tak nevím… A ty už si začala se stimulaci?

Tezko rict… ale kolikrat mam pocit, ze co si clovek nepohlida, to nema :nevim: Vezmu to tam a snad budou vstricnejsi nez ta hematolozka. Ja stimulaci zacnu cca kolem 8.-9., zalezi, jak prijde MS. A ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
5.1.22 14:33
@miskuet píše:
Tezko rict… ale kolikrat mam pocit, ze co si clovek nepohlida, to nema :nevim: Vezmu to tam a snad budou vstricnejsi nez ta hematolozka. Ja stimulaci zacnu cca kolem 8.-9., zalezi, jak prijde MS. A ty?

Určitě jo, myslím že jsi psala že chodíš do stejného Car, takže ti to taky určitě napíšou… Doufala jsem že to stihnu na začátku ledna, jenže bylo až do 3.1. Zavřeno a já to dostala na silvestra, takže čekám na další, asi kolem 25.1. Už se začínám těšit, snad nám to konečně vyjde, doufám že to tady vyjde vsem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
5.1.22 14:42

@miskuet já jsem kvůli špatným výsledkům byla poslala z imunologie na hematologii, ale nakonec tam ty výsledky špatně nebyly a vyvrátili u mě tu mutaci. Ale jak říká Livedka, určitě si to vem na kontrolu a chce to pohlídat.

Já mám zase zvýšené všemožně autoprotilatky a přijde mi, že to nikdo moc neřeší. Prý to na to vliv nemá. Nemáte s tím některá zkušenost?
Mám zvýšené:
Anti- TPO
Anti - tyreoglobulin
Kardiolipin IgG
Beta-2-glykoprotein

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.