IVF leden 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
6.1.22 12:54

@Verun9 :D :D To máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.1.22 12:57

@miskuet já tomu dávám maximálně do pondělí 😄
@Verun9 přesně tak, teď bych ji chtěla jak nikdy jindy 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
6.1.22 13:10

@Bubinka1 ahojky, už se nám to taky blíží :dance: 10.1. Jdu na ultrazvuk a snad bude vše ok a dají nám termín pro KET. Mám docela strach, máme jen jednoho mrazáčka a nevalné kvality :andel: :andel: :andel: Ale moc mu věříme :srdce: Mám za sebou 3ivf a docházejí mi síly… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
6.1.22 13:38

@Veerraa a co máte za problém, že to IVF nejde? Jestli nevadí, že se ptám😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
6.1.22 14:06

Ahoj, tak já jsem dnes začala svoje první IVF ( po dvou potratech - jedno ZT a jeden samovolný). Mám nižší hladinu AMH a dali mi prý vyšší dávku hormonů. Předpokládaný odběr vajíček je 17.1. Držím všem palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10124
6.1.22 14:32

Ahoj holky, mohu se přidat? :hug:
Nás čeká 2. IVF asi v lednu, pokud se to ještě stihne. 14.1. máme konzultaci v Caru ohledně výslekdů z imunologie. Nicméně máme oba v závěru psané bez lékařského doporučení. Takže ani tam asi zakopaný pes nebude a zřejmě nám doporučí další cyklus IVF. Mám to dostat pár dní po konzultaci, tak nevím, jestli rovnou vyfasuju injekce a začnu koncem ledna stimulovat nebo se to posune až na únor…

U nás žádný probléme nenašli, já mám jen menší rozsah endošky (ale nemá to u mě na nic vliv, nemám žádné cysty a srůsty, hormonální profil v pořádku, průchodné vejcovody, imunologie i genetika ok, pravidelný cyklus, ovulace sama probíhá), partner má spermio v normě. Začátkem listopadu jsem byla na laparce, kde mi endo potvrdili a malá ložiska odstranili.
Snažíme se 2,5 roku, máme za sebou 5 inseminací a 1 cyklus IVF (14 vajíček, do 5. dne vydrželo jedno, ET nevyšel a 6. den to dohnalo ještě druhé, KET ale taky bohužel nedopadl).
Chodíme taky do Caru FNOL. Četla jsem, že je vás tu víc z Olomouce :)
Jak jste holky spokjené ve FNOL nebo ve Fertimedu? Též chodím k Dr. Vodičkovi, je super. Ale třeba během stimulace jsem se s ním setkala jen jednou. Prostě kdo na mě vyšel zrovna na kontrolu nebo OPU či transfer, tak ten mi to dělal, což mě mrzelo. Mám největší důvěru u pana Dr. Vodičky. Ale nečtu tady teda moc úspěchy :roll: Nevím, jestli to může být až takhle třeba těmi stimulačními léky (koukám, že dávají všem Bemfolu) a nebo třeba i laboratoří. Na té podle mě taky dost záleží a nevím, jakou laboratoř a jak dobré embryoology tam mají… Nevíte, jestli i ve FNOL je genetika embryí v ceně, pokud by to Dr. doporučil? Taky přemýším, zda jít případně na ET a jestli nejít pak až na KET. Prý jsou KETy úspěšnější. Co si tom myslíte?

Příspěvek upraven 06.01.22 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
6.1.22 14:34

@JancaSm. Ahoj.Nikdo neví… :zed:, Prvni ivf vypadalo dobře, 11 vajíček oplodneno 8..ET 4den, všechna zbylá embrya se rozpadla. Druhé ivf 8 vajiček oplodněno 6..ET 3den a opět nezbylo nic..Manžel má horší morfologii, tak u 3 byl i dárce 50/50. Třetí ivf 15 zralých vajíček oplodněno 10.. do pátého dne nám zůstalo jedno a horší kvality…teď se jen modlím aby přežilo rozmrazení :andel: :andel:no a nakonec to vypadá na špatná vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.1.22 15:27

@Veerraa budu držet palce, aby se to embryjko uchytilo 🍀
Chci se zeptat, dělali manželovi test fragmentace DNA spermií?
A stimulovala si nějak rozdílně během těch cyklů?
Máme to totiž trošku podobně, 2 IVF a jedna minimálka a vždy se zaváděla embrya 4 den a zbylá nikdy nedošla do 5 dne, takže ani nic k zamražení. Teď před 3 IVF manželovi udělali ten test na fragmentaci a zjistili, že má lehce přes 20% se špatnou DNA a má i nic moc morfologii (to už jsme věděli), takže teď u nového cyklu doporučují výběr spermií ještě pomocí MACS, právě aby vyloučili i ta se špatnou DNA, protože se právě i stává, že ta spermie oplodní vajíčko, ale později dojde k zastavení vývoje embrya. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
6.1.22 15:38

@Mallin
Zdravím,
já chodím k dr. Vodičkovi… Ale mám z toho rozporuplné pocity, trošku mě mrzí, že jsme nešli rovnou do Heliosu - nicméně PGD/PGT přímo v Olomouci nedělají, posílají do Brna do Repromedy (my tam budeme posílat embrya na vyšetření PGT-M). Nám to bude hradit pojišťovna, protože nám na tu vadu zemřel syn, takže je to indikované od genetika. Zkusila bych se na tvém místě zeptat, jestli byste nějak na PGD nemohli mít nárok. Jsem trochu zklamaná z té Bemfoly, protože jsem si o tom studovala víc a údajně h ní nejsou tak kvalitní vajíčka, protože je jen je jen na bázi FSH a chybí tam LH. Vyloženě jsem četla o paní, která stimulovala Bemfolou, měla oplodněných 12 vajíček a hned 1. den jich odpadlo 5 a právě dr. jí tam psal, že je to Bemfolou, že snižuje kvalitu vajíček. Plánuju na tp téma s dr. hodit řeč (podle mě předepisují Bemfolu, protože ji mají nějak nasmlouvanou, nějak hrají roli i finance). Úplně se vidím, jak mu ze mě vstávají vlasy na hlavě, jak diskutuju a „fušuju“ mu do řemesla :D ale člověk do toho vkládá naděje, absolvuje celkovou anestezii, platí docela dost peněz, tak by rád viděl nějaké výsledky… Jako na kednu stranu tomu věřím, na 2. stranu jsem už předem trochu zklamaná. Uvidím, co vyjednám… Moc držím palce aby to u vás dopadlo!

Příspěvek upraven 06.01.22 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
6.1.22 15:42
@Mallin píše:
Ahoj holky, mohu se přidat? :hug:
Nás čeká 2. IVF asi v lednu, pokud se to ještě stihne. 14.1. máme konzultaci v Caru ohledně výslekdů z imunologie. Nicméně máme oba v závěru psané bez lékařského doporučení. Takže ani tam asi zakopaný pes nebude a zřejmě nám doporučí další cyklus IVF. Mám to dostat pár dní po konzultaci, tak nevím, jestli rovnou vyfasuju injekce a začnu koncem ledna stimulovat nebo se to posune až na únor…

U nás žádný probléme nenašli, já mám jen menší rozsah endošky (ale nemá to u mě na nic vliv, nemám žádné cysty a srůsty, hormonální profil v pořádku, průchodné vejcovody, imunologie i genetika ok, pravidelný cyklus, ovulace sama probíhá), partner má spermio v normě. Začátkem listopadu jsem byla na laparce, kde mi endo potvrdili a malá ložiska odstranili.
Snažíme se 2,5 roku, máme za sebou 5 inseminací a 1 cyklus IVF (14 vajíček, do 5. dne vydrželo jedno, ET nevyšel a 6. den to dohnalo ještě druhé, KET ale taky bohužel nedopadl).
Chodíme taky do Caru FNOL. Četla jsem, že je vás tu víc z Olomouce :)
Jak jste holky spokjené ve FNOL nebo ve Fertimedu? Též chodím k Dr. Vodičkovi, je super. Ale třeba během stimulace jsem se s ním setkala jen jednou. Prostě kdo na mě vyšel zrovna na kontrolu nebo OPU či transfer, tak ten mi to dělal, což mě mrzelo. Mám největší důvěru u pana Dr. Vodičky. Ale nečtu tady teda moc úspěchy :roll: Nevím, jestli to může být až takhle třeba těmi stimulačními léky (koukám, že dávají všem Bemfolu) a nebo třeba i laboratoří. Na té podle mě taky dost záleží a nevím, jakou laboratoř a jak dobré embryoology tam mají… Nevíte, jestli i ve FNOL je genetika embryí v ceně, pokud by to Dr. doporučil? Taky přemýším, zda jít případně na ET a jestli nejít pak až na KET. Prý jsou KETy úspěšnější. Co si tom myslíte?

Příspěvek upraven 06.01.22 v 14:50

A ještě se zeptám, to 1. IVF bylo taky Bemfolou a taky ve FNOL? Ze 14 vajíček aby do 5. dne došlo jedno… to mi přijde opravdu špatné a dpcela to sedí na to, co jsem psala o té kvalitě vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.1.22 15:48

@miskuet @Mallin
Holky já jsem zatím stimulovala jen Bemfolou a výsledky nic moc, ale slyšela jsem i o dobrých výsledcích, takže je to asi i případ od případu.
Prý stimulace s FSH a LH hormonem se musí hlídat i z krve a je složitější, proto se prý dělá raději jen s FSH, ale víte jak to je každý doktor se drží svého postupu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
6.1.22 15:53
@miskuet píše:
@Mallin
Zdravím,
já chodím k dr. Vodičkovi… Ale mám z toho rozporuplné pocity, trošku mě mrzí, že jsme nešli rovnou do Heliosu - nicméně PGD/PGT přímo v Olomouci nedělají, posílají do Brna do Repromedy (my tam budeme posílat embrya na vyšetření PGT-M). Nám to bude hradit pojišťovna, protože nám na tu vadu zemřel syn, takže je to indikované od genetika. Zkusila bych se na tvém místě zeptat, jestli byste nějak na PGD nemohli mít nárok. Jsem trochu zklamaná z té Bemfoly, protože jsem si o tom studovala víc a údajně h ní nejsou tak kvalitní vajíčka, protože je jen je jen na bázi FSH a chybí tam LH. Vyloženě jsem četla o paní, která stimulovala Bemfolou, měla oplodněných 12 vajíček a hned 1. den jich odpadlo 5 a právě dr. jí tam psal, že je to Bemfolou, že snižuje kvalitu vajíček. Plánuju na tp téma s dr. hodit řeč (podle mě předepisují Bemfolu, protože ji mají nějak nasmlouvanou, nějak hrají roli i finance). Úplně se vidím, jak mu ze mě vstávají vlasy na hlavě, jak diskutuju a „fušuju“ mu do řemesla :D ale člověk do toho vkládá naděje, absolvuje celkovou anestezii, platí docela dost peněz, tak by rád viděl nějaké výsledky… Jako na kednu stranu tomu věřím, na 2. stranu jsem už předem trochu zklamaná. Uvidím, co vyjednám… Moc držím palce aby to u vás dopadlo!Příspěvek upraven 06.01.22 v 15:44

Ahoj :mavam: taky chodím k mudr. Vodičkovi a o te laboratoři jsem taky přemýšlela, četla jsem že v ivf clinic mají kvalitní laboratoř, chtěla jít k mudr machacovi, ale mojemu moc nesedí změny, tak jsme se rozhodli přesto zkusit ještě minimalku tam… U nás v okolí znám 3 páry co mají miminko z fnol a jeden pár z ivf clinic, takže je to asi hodně i o stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
6.1.22 16:25

@Katerina225 dekuji :srdce: asi nedělali.., ale bylo 5 vajíček oplodněno dárcem a výsledek bylo jediné embryo co nám zůstalo. 1ivf gonal a orgalutan 175/200/225 ET4den, 2ivf gonal a orgalutan 200 Et3den, 3ivf pergoveris a orgalutan 200 et nebyl a čekám na KET :andel: u toho posledního byl nejlepší výsledek/testují mi vajíčka na zralost a tam jich bylo nejvíc. Dle embryologa se u nás vajíčka dělí po oplodnění jen do 3dne a pak by se měla dělit už se spermií a to se prý neděje.. verdikt dárkyně :zed: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.1.22 16:36

@Veerraa aha tak kéž by ti ten transfer teď vyšel 🍀je to záhada někdy s těma výsledkama. Já si vždycky říkám, jak to musí být super, když má člověk spoustu mrazáčků 😍 ale na každou z nás se určitě jednou štěstí usměje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
6.1.22 16:45

@Veerraa toho se děsím, že budu mít zlý vajíčka… protože my jsme oba taky “zdravý” já mám podezření na endometr., ale to spíš takový, že se neví proč to nejde, tak to asi bude endometrióza. Mám cystu na pravým vaječníku, jinak přítel spermiogram nadprůměrný🤩 tak tomu prvnímu IVF dávám velký naděje, i doktorka říkala, že sme na tom dobře🙏🏻 Tak snad… musí to vyjít nám všem❤️️ Rok 2022 bude prý šťastný..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.