IVF leden 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
535
8.1.22 11:08

Ahoj holky, pridavam sa k Vam. Dalsi tyzden zacinam stimulovat na 3. IVF. Chodime do Gennetu v Prahe.

Zvazujeme embryoscope, mate s nim prosim dovre skusenosti?

Drzim vsetkym palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
8.1.22 11:31
@Zuzana_ana píše:
Ahoj holky, pridavam sa k Vam. Dalsi tyzden zacinam stimulovat na 3. IVF. Chodime do Gennetu v Prahe.

Zvazujeme embryoscope, mate s nim prosim dovre skusenosti?

Drzim vsetkym palce :kytka:

Ahojky, vítáme tě :kytka: měli jste už IVF s PGS genetiku emrbryí??? Já začínám stimulovat od 18.1. Ale dáváme embrya na vyšetření, tak si pak měsíc počkáme na ket

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.22 11:35

@miskuet @Katerina225 ahoj holky, jak jste na tom se stimulaci? Já začínám první injekci dnes večer :dance:
@Zuzana_ana ahoj, vitej :mavam: Na kdy ti vychází začátek stimulace a čím budeš stimulovat? A jaký je u vás problém, jestli se můžu zeptat? U nás špatne spermio a nízké AMH, takže na obou stranách problém :( 8o Teď budu mít druhé IVF.
Jinak holky vám všem, které jdete na KET moc držím palečky, jsem poslední dny hodně optimistická, takže věřím, že nám to všem vyjde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 11:48

@Jerry2022
Můžu se zeptat na vaše hodnoty? Máme stejný problém nízké amh a špatne spermio, 3 plne ivf za sebou a žádný uspech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
8.1.22 12:28

@Jerry2022
Ahoj :) Bezva, tak drzim palce, at vse probiha jak ma a je dobra uroda!
Ja bohuzel porad cekam, pdhaduju, ze pojedu v pondeli nebo v utery, doufam, ze to bude co nejdriv, uz jsem vazne nedockava :D.
A jak to probiha v Heliosu? Spokojenost? A smim-li se ptat, co jste si priplatili?
Drzim palce!

Příspěvek upraven 08.01.22 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.22 12:28

@Livedka největší problém je morfologie, 0,5% a fragmentace, tak dokonce 70%. Množství a pohyb lehce pod normou. Ale doufám, že v tom celkovém množství těch pár zdravých spermií najdou. Ale už se samozřejmě, s těmito hodnotami, skloňuje i slovo dárce :,( Příští týden se ještě dozvíme výsledky kontrolního spermia po vitamínové kure, třeba tam k malému zlepšení doslo, naděje umírá poslední :) A u mě je to AMH 0,9, takže taky žádná sláva. Pokud by to teď nevyšlo, tak už to asi za pár měsíců nebude jen dárce, ale celé DE. Jak je to u vás, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
8.1.22 12:33

Holky, netusite, jaka jsou obvykle hodnoty spermiogramu u morfologie? Vim, ze WHO doporucuje minimalne 4%, ale kplik je brano jako „dobry“ spermipgram? 40 % - 80%? Zase si rikam, ze kdyz je pozadovane takove minimum, tak i treba takovych 8 neni spatnych. I kdyz nevim, co je brano jako dobry spermiogram (myslim tu morfologii), nikde jsem se to nedocetla.

Příspěvek upraven 08.01.22 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.22 12:33

@miskuet Dekujii :kytka: no tobě taky držím palce, ať už brzo dorazí MS a můžeš začít stimulovat :) Jinak na kontrolu jdu ve středu, tak dám vědět, jak to bude, zatím za mě Helios v pohodě, vše jasné, všichni milí, prostředí není 5*, ale nechodíme tam do lázní :D A jinak necháme vše, co půjde vzhledem ke spermií, PK, inkubátor geri, MACS, ICSI a primář říkal, opět vzhledem k tomu spermiu, že i ta genetika embrii by měla být, jestli nějaká embrya budou samozřejmě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 12:38
@Jerry2022 píše:
@Livedka největší problém je morfologie, 0,5% a fragmentace, tak dokonce 70%. Množství a pohyb lehce pod normou. Ale doufám, že v tom celkovém množství těch pár zdravých spermií najdou. Ale už se samozřejmě, s těmito hodnotami, skloňuje i slovo dárce :,( Příští týden se ještě dozvíme výsledky kontrolního spermia po vitamínové kure, třeba tam k malému zlepšení doslo, naděje umírá poslední :) A u mě je to AMH 0,9, takže taky žádná sláva. Pokud by to teď nevyšlo, tak už to asi za pár měsíců nebude jen dárce, ale celé DE. Jak je to u vás, jestli se můžu zeptat?

Nam vždy řekli jen množství a pohyblivost, množství je kolisave někdy 4mil/ml někdy 8mil/ml ale měl i 19mil/ml i 21mil/ml tak nevím, naposledy měl 8mil/ml a pohyblivost 13% morfoligii ani fragmentaci mi nikdy nikdo nerekl :nevim: co vám na to doporučili MACS? A amh mám jen 0.4 takže poslední pokus si necháváme na DV, vždy mi řekli že je to vajíčka a ten špatný vývoj embryí, tak vyzkoušíme minimalku… 2× už jsme měli i mikrocip a doplavali tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 12:50

Holky které chodíte do FNOL, řekli vám ke spermiogramu i jiné info než jen počet a pohyblivost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
8.1.22 12:59
@Livedka píše:
Holky které chodíte do FNOL, řekli vám ke spermiogramu i jiné info než jen počet a pohyblivost?

Nam rekl jen ze mame vse v norme, dal nam lejstro (ale neresi se fragmentace DNA spermií, coz je skoda :/ ), byla tam celkova pohyblivost, pepgresivni, neprogresivni, hodnota nepohyblivych spermii, objem, morfologie a koncetrace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 13:08
@miskuet píše:
Nam rekl jen ze mame vse v norme, dal nam lejstro (ale neresi se fragmentace DNA spermií, coz je skoda :/ ), byla tam celkova pohyblivost, pepgresivni, neprogresivni, hodnota nepohyblivych spermii, objem, morfologie a koncetrace…

Tenhle papír nám dali jen poprvé, jenže to měl přítel jen 1 spermií pohyblivou a 5 nepohyblivych, pak mu na urologii zjistili zánět prostaty a vyléčil ho, od té doby nám vždy řekli jen počet :think: myslíš že kdyby bylo něco špatně, třeba ta morfologie že by nám to řekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.22 13:10

@Livedka ano, MACS a PICSI. A tu fragmentaci jsme si nechali dělat navíc, to se už platilo. Do 20 procent je to ok, do 30 už je to zhoršené a nad 30 špatný, no a my máme 70, takže hodně špatný :( a papír vám s vysledkama nějaký nedali? Tam právě bývá to množství, pohyb (progresivní, neprogresivni atd), objem, PH, zkapalnění a morfologie. Tam je ta norma 4% - jak se ptala @miskuet. Nad 4 je to dobré, pod 4 zhoršené, pod 2 už prý bez šance na přirozené oplodnění. Ale našla jsem v různých konverzacích různa čísla, takže těžko říct :nevim: Doktor říkal, že aspoň ty 4 by byly fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
8.1.22 13:11
@Livedka píše:
Tenhle papír nám dali jen poprvé, jenže to měl přítel jen 1 spermií pohyblivou a 5 nepohyblivych, pak mu na urologii zjistili zánět prostaty a vyléčil ho, od té doby nám vždy řekli jen počet :think: myslíš že kdyby bylo něco špatně, třeba ta morfologie že by nám to řekli?

A (mozna uz jsem se ptala), toto je tvoje kolikate IVF? Nevim, jestli pred nim delaji testy znova, nebo jim staci jen jedno… netusim, jak to maji nastavene, takze netusim, jestli by vam to rekli :nevim: No pokid vam nedeleli dalsi spermiogram, tak nemaji co rict…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
8.1.22 13:11

Co tak vyčítám z papíru, tak norma pro morfologii by měla být aspoň 4 procenta. Přítel má 1 procento a proto nám i chtějí udělat MASC a genetiku emrbryí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.