IVF leden 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1344
9.1.22 11:06

@Livedka
Děkuju moc :)
Jdeme tam zítra, tak pak dám vědět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
9.1.22 11:11

@Livedka
Přesně tak. Nevím, jestli by to pomohlo, ale. mohla bych říct, že vím o známé, která o to má v současnosti zájem (ale s minimální stimulací)? Takže zájemkyně by byly dvě :D, o kterých bych věděla :D I když nevím, jestli by je to vytrhlo :D. Přijde mi to vážně užitečné. Vajíčko je třeba kvalitní, ale ne ještě v ideální fázi a oni ho ho „zničí“ tím, že ho oplodní brzo nebo na nesprávné místo a přijde tak vniveč. Není o to zájem, protože dalších 7500 ke všemu dalšímu už se lidem dávat nechce.
Ale přesně jak píšeš - nabízejí, ale neprovedou :zed:

A kdy zhruba očekáváš stimulaci ty? Mně ji možná o měsíc odloží, to se dozvím zítra, ale doufám, že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.22 11:16

@miskuet
Určitě dej zítra vědět, jsem zvědavá co ti řeknou… Nevím jestli to ale bude vědět doktor, nebo ti možná řeknou ať se zeptas embryologu… Právě si myslím že u nás by to bylo na místě, měla jsem jednou 8 zralých vajíček a jednou 9 zralých vajíček a v obou případech další den zprávne oplodnene 2 :zed: takže jsem si říkala že možná tam bude ten problem, pokaždé jsme měli icsi a u toho druhého i mikrocip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.22 11:18

@miskuet
Já až kolem 25.1. A jakto že ti to odloží? Budu držet palce aby bylo vše ok a mohla si zacit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
9.1.22 11:19

@Livedka":https://www.emimino.cz/profil/livedka/ A stimulovala jsi Bemfolou? Četla jsem, že má negativní vliv na kvalitu oocytů, protože je založena jen na FSH, nikokiv na FSH a LH. Přijde mi, že v Olomouci dávají jen Bemfolu jako na běžicím páse…
To je velká škoda těch tvých statistik :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
9.1.22 11:22

@Livedka
Děkuju moc, taky ti budu držet palce :)

Byl mi zjištěn ještě velký nedostatek jednoho vitamínu (tak velký, že způsobuje další vleklé zdravotní potíže) a já teprv zítra zjistím, jestli by nebylo lepší ho nejdřív doplnit a až pak stimulovat. Ale doufám, že to spolu nesouvisí a není to žádné omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.22 11:27

8

@miskuet
Ano, měla jsem ji poprvé, mám nízké amh takže jsem měla 300j, a vajíčka byla nekvalitní, měla jsem tam 3 ivf a pokaždé jen čiste fsh, dokonce i ten antagonista asi snižuje i kvalitu vajíček… Měla jsem poprvé krátký protokol a antagonista, po druhé dlouhý, ale před stimulaci 2 cysty, což prý údajně taky zhorší kvalitu vajíček i kdyz je odsaji a po třetí zase krátký s antagonistou… Nevím proč my nezkusili dát krátký protokol s sgonistou :nevim: no jak jsem už psala když tam nevyjde ani ta minimalka, tak půjdeme jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.22 11:29
@miskuet píše:
@Livedka
Děkuju moc, taky ti budu držet palce :)Byl mi zjištěn ještě velký nedostatek jednoho vitamínu (tak velký, že způsobuje další vleklé zdravotní potíže) a já teprv zítra zjistím, jestli by nebylo lepší ho nejdřív doplnit a až pak stimulovat. Ale doufám, že to spolu nesouvisí a není to žádné omezení.

A ten nedostatek vitamínu jsi zjistila kde prosím? Nevím jestli mi tohle někdy někdo zjistoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
9.1.22 11:31

@Livedka
To mě moc mrzí :( Moc ti přeju, aby to konečně vyšlo. Já zítra zkusím prodiskutovat i Bemfolu, protože v těch jejich lejstrech píšou, že preparát se volí i na přaní pacientky a po domluvě s ní. Tak uvidíme, co je na tom pravdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
9.1.22 11:33

@Livedka Na hematologii…jsou to testy, které běžný praktik neodhalí (on sice vyšetří vitamíny, ale jen povrchně, když to zjednoduším, výsledky jsou pak zkreslené). Ale zjistila jsem, že vleklé potíže, co mám, úplně sedí na nedostatek toho vitamínu, tak nevím, jestli se nejdřív nedat v tomto ohledu do kupy a teprve pak stimulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.22 11:34

@miskuet
Asi hodně záleží na HP, pokud más vše v normě a ideální amh, tak to to s bemfolou může vyjít, pokud máš nižší amh, tak z vlastní zkušenosti si myslím že není vhodná, jeste s tím antagonistou…

Příspěvek upraven 09.01.22 v 11:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.22 11:36

@miskuet
Tak uvidíš co ti zítra řeknou… A ty chodíš ke kterému doktorovi? Dej mi pak vědět jak si dopadla a jestli si se zeptala na to vřetenko…snad vám to vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
9.1.22 11:36

@Livedka Já i manžel vše v normě, u mě výborné, ale protože nesu tu genetickou vadu, potřebuju co nejvíc embryí, protože čast ji určitě ponese :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
9.1.22 11:37

@Livedka Děkuji, k dr. Vodičkovi. Určitě dám vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.1.22 11:39

@miskuet
Taky chodím k němu, tak mi přijde že píše skoro všem ten stejný protokol… Aha by budete dávat embryjka na genetiku… Tak uvidíš, když máš HP v normě, tak třeba ti tahle stimulka sedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.