IVF leden 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
868
8.1.22 13:15
@miskuet píše:
A (mozna uz jsem se ptala), toto je tvoje kolikate IVF? Nevim, jestli pred nim delaji testy znova, nebo jim staci jen jedno… netusim, jak to maji nastavene, takze netusim, jestli by vam to rekli :nevim: No pokid vam nedeleli dalsi spermiogram, tak nemaji co rict…

No já myslela že když dá partner vzorek při punkci, tak že dělají klasický spermiogram před oplodněním nebo se pletu? Dělali další spermiogram po tom vyléčení zánětu, ale to nám řekli jen počet… Máme za sebou 3 ivf, teď budeme mít minimalku bez pojišťovny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
8.1.22 13:19

@Livedka
Uz si vybavuju, dekuji za pripomenuti omlouvam se, ty pribehy mi nekdy splyvaji :D A to byly vsechny tri ve FNOL?
Hmm..to ja prave vubec netusim, jestli delaji rozbor i pri odevzdani vzorku, ale ja prave myslela ze ne, pokud manzelovi udelali rozbor na zacatku, tak si myslim, ze ten mu uz spg delat nebudou, jen budou pracovat s materielalem. Ale u nas je to 1. IVF, nevim, jestli se delaji nove spermiogramy s kazdym novym IVF na stejne klinice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 13:25
@Jerry2022 píše:
@Livedka ano, MACS a PICSI. A tu fragmentaci jsme si nechali dělat navíc, to se už platilo. Do 20 procent je to ok, do 30 už je to zhoršené a nad 30 špatný, no a my máme 70, takže hodně špatný :( a papír vám s vysledkama nějaký nedali? Tam právě bývá to množství, pohyb (progresivní, neprogresivni atd), objem, PH, zkapalnění a morfologie. Tam je ta norma 4% - jak se ptala @miskuet. Nad 4 je to dobré, pod 4 zhoršené, pod 2 už prý bez šance na přirozené oplodnění. Ale našla jsem v různých konverzacích různa čísla, takže těžko říct :nevim: Doktor říkal, že aspoň ty 4 by byly fajn.

Dali nám jen poprvé před vyléčením prostaty, MACS bych chtěla taky zkusit, ale u nás nedělají bohužel, zkusím se znovu zeptat na vizualizaci vretenka, poprvé mi řekli že i když ji v ceníku nabízejí, tak ji nedělají, teď v listopadu cenik aktualizovali a mají ji tam pořád, tak se zkusím zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 13:28
@miskuet píše:
@Livedka
Uz si vybavuju, dekuji za pripomenuti omlouvam se, ty pribehy mi nekdy splyvaji :D A to byly vsechny tri ve FNOL?
Hmm..to ja prave vubec netusim, jestli delaji rozbor i pri odevzdani vzorku, ale ja prave myslela ze ne, pokud manzelovi udelali rozbor na zacatku, tak si myslim, ze ten mu uz spg delat nebudou, jen budou pracovat s materielalem. Ale u nas je to 1. IVF, nevim, jestli se delaji nove spermiogramy s kazdym novym IVF na stejne klinice.

Jj všechny 3 ve FNOL, pokaždé když jdeš na odběr vajíček a přítel jde dát vzorek tak na pokoji až se vzpamatujes z narkozy tak přijde za tebou embryolozka a řekne ti počet spermií a pohyblivost, tak jsem myslela že to dělají celé před oplodnenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.22 13:28

@Livedka a co je to prosím ta vizualizace vřeténka? Jsem myslela, že toho o IVF už vím celkem dost, ale tohle teda nevím co znamená a kdy se to doporučuje? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
8.1.22 13:34
@Livedka píše:
Jj všechny 3 ve FNOL, pokaždé když jdeš na odběr vajíček a přítel jde dát vzorek tak na pokoji až se vzpamatujes z narkozy tak přijde za tebou embryolozka a řekne ti počet spermií a pohyblivost, tak jsem myslela že to dělají celé před oplodnenim

Ahaa… a ldy prosim reknou statistoky, kolik se podarilo odebrat? Pripadne uz i oplodnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 13:38
@miskuet píše:
Ahaa… a ldy prosim reknou statistoky, kolik se podarilo odebrat? Pripadne uz i oplodnit?

Kolik se jich odebralo ti řeknou hned na tom pokoji, kolik se jich oplodnilo a jak se vyvyji si pak volas za 2 dny a pak každý den až do transferu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
8.1.22 13:40

@Verun9 MS cakam 15.1, ale dle spineni to bude drive

Genetiku sme este nemali, vzdy ostalo len jedno embryo po PK :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 13:41
@Jerry2022 píše:
@Livedka a co je to prosím ta vizualizace vřeténka? Jsem myslela, že toho o IVF už vím celkem dost, ale tohle teda nevím co znamená a kdy se to doporučuje? :nevim:

Nevím jestli to budu umět vysvětlit :D vřetenko je důležité pro správné oplodnění, někdy vajíčko pod mikroskopem vypadá jako zralé, ale když tam dají to sklíčko na vizualizaci tak mohou zjistit že by potřebovalo ještě pár hodin kultivovat a oplodni ho až je správný čas, doporučuje se to právě když se vajíčka špatně oplodnuji jako nám, i když máme zralých 8 další den jsou správně oplodněná jen 2 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
8.1.22 13:44

@Jerry2022
Ahoj :mavam:

Zacinam 15.1, ale asi to bude driv, uz spinim :nevim:
Budem mat menopur 225j a problem nemame ziadny :nevim: aj spermiogram je top

Ake budes mat lieky?
Ja som mala
1.IVF bemfola 10oo/7vajicek/1embryo
2.ivf pergoveris 6oo/2vajicka/1embryo
Tak verim ze na mna menopur zappsobi lepsie a aj nieco zmrazime.

Kedy zacinas stimulovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.22 13:59

@Zuzana_ana já začínám dnes se stimulaci a taky Menopurem 150, společně s Diphereline. U prvního IVF jsem měla Gonal, jen jedno embryo, 5. den morula a tu mi zavedli a samozřejmě nic. Tak taky doufám, že s Menopurem budou lepší výsledky :) Budu držet palce, pak písni jak stimulace probíhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.22 14:00

@Livedka děkuji za vysvětlení, to mi přijde celkem užitečné, zkusím se na to zeptat na první kontrole, jestli to v Heliosu dělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
8.1.22 14:05
@Jerry2022 píše:
@Livedka děkuji za vysvětlení, to mi přijde celkem užitečné, zkusím se na to zeptat na první kontrole, jestli to v Heliosu dělají :nevim:

Zkus se zeptat, u nás to mají v ceníku za 7500, ale videla jsem že někde to mají i za 3000 a někde za 4000, někde jsem viděla že to mají za myslím 2000 za jedno vajíčko, je to různé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
8.1.22 14:16

@Jerry2022
Takže MS už přišla :) Takže v pondělí jedu do CARu a uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
8.1.22 14:37
@Jerry2022 píše:
@Zuzana_ana já začínám dnes se stimulaci a taky Menopurem 150, společně s Diphereline. U prvního IVF jsem měla Gonal, jen jedno embryo, 5. den morula a tu mi zavedli a samozřejmě nic. Tak taky doufám, že s Menopurem budou lepší výsledky :) Budu držet palce, pak písni jak stimulace probíhá ;)

@Jerry2022
Ake mas prosim AMH?
A pak si este budes dopichavat cetrotide?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.