Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Attila8
Ahoj, ja jsem utekla ze Zlina byli jsme tam rok, zkusili 3 IUI bez uspech. Pak jsme se rozhodli zmenit Car. Jsem taky ve fakultce a nemuzu si stezovat, sice secmi stal z jsem 2× cekala 3 hodiny ale dalsich spoustu navstev bylo hned a personal je velice fajn.
Ja mam jit 5.2 do poradny secdomluvit na dalsim postupu, nejradej bych hned sla do 2 IVF
@mirahej ahoj taky piju kontryhel a teď na Utz 11dc sliznice 9 mm, vejce rostou jak blázen, ale já mám kratší cyklus tak jsem dostala pregnyl už ten 11 dc. ![]()
@mirahej píše:
@sofka34
Ahoj, jdes na 1 IVF nebo uz mas neco za sebou?
1. IVF jsem měla v roce 2013, mimi to v 8 týdnu vzdalo
, poté jsem se přes dva a půl roku odhodlávala do dalšího boje, teď v listopadu jsem byla na KET, vůbec se mimi ani nechytlo, takže teď 2. IVF
Tak ja jestli se dockam MS tak taky zacnu pit. Uz mam 8 dni zpozdeni a zatim ani znamka. ![]()
@mirahej a tehu fakt nejsi? 8 dni zpoždění je dost
holky ja se taky zas toho bojím ale přitom chci byt zas tehu ![]()
Sofka a jakej a s cim jsi mela stimulaci? Holky kolik vás to stalo ve fnol? jestli to není tajný ![]()
@sofka34 ahoj mě taky čeká druhé ivf a minulý rok jsme taky přišli o miminko v 15 týdnu. ![]()
Vevrusek85 a chodíš do fakultky?
Janez - co jsem se kdy dívala, tak fakultka byla vždy nejelvnější, i když ceník teď po 3 letech mě překvapil, zdražuje se prostě všechno, tak co se divím že? Před 3lety mě celé IVF stálo kolem 12.000 Kč. Měla jsem a budu asi i mít dlouhý protokol, píchá se perem Gonal, což je pohoda, ale pojišťovna hradí jen určitý počet jednotek, takže když to nestačí, pak se přejde na jiné a to si už ředíš sama doma a jehly normální. A ty jsi teď v jaké fázi?
@Janez píše:
Sofka a jakej a s cim jsi mela stimulaci? Holky kolik vás to stalo ve fnol? jestli to není tajný
holky, kam mám kliknout, když chci dotyčné tady odpověděť, ať se znovu nekopíruje ta její zpráva? Nějak s tím bojuji
už to vidím, v jaké jsi fázi, v pátek KET
, ve FN stimulace začíná, že 1. nebo 2. DC jedeš na ultrazvuk, to je fakt zážitek, píchnou Diphereline, pak 14 dní se nic neděje a poté se začíná stimulovat, u 1. IVF jsem píchala 21 dní, bylo to šílené, proto jsem se tři roky odhodlávala do dalšího pokusu, k tomu jsem píchala ještě Fraxiparín, takže z jehel mám fakt fóbii, teď zkusím vyjednat místo Fraxip. nějaké léky, no a taky nám každé dávají kortikoid Prednison - z toho taky nejsem nadšená a asi odmítnu ![]()
@sofka34 Ahoj Sofi, musis jen kliknout na zmínit ne citovat. No já měla první IVF ted v srpnu, já zacala taky diphereline, ale já si ho bohužel pichala tech 14dní (vám dají depotní), me rekli, že s tím kazdodenním mají lepší zkusenosti, ale pro me to bylo utrpení. A po tech 14 dnech sem si doma musela redit 3 lahvicky fostimonu, + k tomu stále pripichovat ten diphereline. Takže skoro mesic 2 injekce denně a modlím se k bohu, aby ten ket vysel, protože uz jsem toho mela plný zuby:( Navíc folikuly rostly nejak pomalu, tak se mi to protahovalo snad o 4 dny.. Ted mi stacilo pichnout pregnyl abych si pripomela jak to bylo desny.. My ted na konci řijny taky prišli o prcka v 10tt…TAk se bojiím bojím aby se to neopakovalo ![]()
@Janez cele ivf ve fnol s icsi, prodlouženou kultivaci a monitoringem embryi cca 17000 bez vitrifikace, nic nezbylo
@Janez tak to budu držet palečky, aby to vyšlo - KET je úplná paráda oproti celému IVF - každé centrum používá jiné metody stimulace, zajímavé ![]()
anonymní : jak jsem psala, z nového ceníku jsem valila oči
, je to hnus holky, pořád tak přemýšlím, proč se ještě nevymyslela transplantace vejcovodů, když je někdo nemá jako já, nebo má neprůchodné, prostě vyměnit ![]()
@Janez
Test jsem delala sice naposled v utery a byl negativni a v patek jsem byla na gynde a taky tam nic nebylo, takze tehu to byt nemuze. Kdyz prave potrebuju aby prisla v cas tak just se to nepodari ![]()