Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny maminky, budoucí maminky a takové jako jsem já nebo s mým podobným příběhem. Rok a půl se s pritelem snazime o miminko, ale bez uspechu. Nakonec jsme zjistili pricinu problem je v partnerovi. Podstoupili jsme uz jedno neuspesne IUI, gebeticke testy ty jsou v poradku, jen v tech spermijkach je problem. Ted v Cervnu mam podstoupit IVF (ICSI),ale strasne se bojim. Ne toho zakroku, jsem 3× darkyni, ale toho zklamani. Proto se chci zeptat jake jsou nadeje pro uspesne ivf se spatnym spermiogram, kdyz ja jsem relativne v poradku. (Jen ta psychika pracuje) Moc dekuji za vase odpovedi a pripadnou podporu
Henriett
@Henriett se špatným spermiogramem a mou anovulaci vyšlo hned první ivf/icsi. Klukovi je už 9 let
Bohužel pak nevyšel ani jeden z následujících 7 ketů
Petra
@Anonymní píše:
@Henriett se špatným spermiogramem a mou anovulaci vyšlo hned první ivf/icsi. Klukovi je už 9 let
Bohužel pak nevyšel ani jeden z následujících 7 ketů
Petra
No tak to se modlim, abychom nedopadli stejne. Taky mam dite po ivf po ET. A 8 snehulaku.
@lennkaa no já jich měla víc, dávali jsme nejdřív 1,pak i 2 mrazáčky a nic
Teda poprvé hned ano, ale skončilo to v 8.týdnu.
Díky bohu za syna
Petra
No taky jsem ráda, že máme aspoň dceru, ale asi by mi to druhé dítě chybělo ![]()
Můj muž je prakticky neplodný plus používáme raději kondom. No, zkrátím to, jedna nějak utekla přirozenou cestou
a právě vaří v pokojíčku
@Henriett
Co přesně je na spermiogramu špatně? Některé věci se dají ovlivnit
Jinak u nás to bylo stejné a vyšlo první IVF, druhé dítko přirozeně na první pokus ![]()
@lennkaa však to je věc, co mě bude mrzet do konce života. Ta touha po dalším dítěti je stále, ale bohužel ![]()
Asi to tak prostě mělo být
My jsme pak měnili centrum, vše od začátku a tam se embrya přestala vyvíjet 3.den
Petra
@Anonymní píše:
@lennkaa však to je věc, co mě bude mrzet do konce života. Ta touha po dalším dítěti je stále, ale bohužel
Asi to tak prostě mělo být
My jsme pak měnili centrum, vše od začátku a tam se embrya přestala vyvíjet 3.den
Petra
Cítím s tebou
hlavně že máme aspoň to jedno dítko ![]()
@ixule u nás spatna pohyblivost. Muz bral fertilan a trochu to pomohlo. Bude ho zase brat pred snahou o dalsi ditko. Ja mam asi casteji anovulaky, tak zkusim kontryhel.
Ja mam PCO, pritel ma jen 2% morfologicky zdravych spermii, podstoupili jsem IVF-ICSI, ET neprobehl mela jsem hyperstimulacni syndrom, po MS jsem zacala stimulovat na
1. KET ted jsem ve 32tt a doufam ze vsechno dobre dopadne.
@lennkaa to jo, je to moje všechno
Kor když jeho tatínek odešel za blonďatým štěstí
Petra
Mám zkušenosti se špatným SPG manžela. Špatná morfologie, pohyblivost, množství. Podstoupili jsme 2× IVF - 4× transfer a NIC. Dva měsíce po posledním KETu jsem otěhotněla přirozeně a máme 16ti měsíční holčičku a ted jsem ve 14tt po první MS co přišla po porodu ![]()
@ixule píše:
Co přesně je na spermiogramu špatně? Některé věci se dají ovlivnitJinak u nás to bylo stejné a vyšlo první IVF, druhé dítko přirozeně na první pokus
Prikladam foto, sama tomu nejak nerozumim, jestli s timhle treba prvni ivf(icsi) vyjde. Jinak vsem Vam moc dekuji za odpovedi
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.