IVF srpen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1427
16.9.24 18:52

U nás se naštěstí žádné drama nekonalo. V pátek jsem zabalila věci k evakuaci, protože voda měla být 8,5m. V sobotu už to stáhli na 7 a teď to vypadá, že bude max 6,5m ale teda sakra měli jsme nahnáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
16.9.24 18:52

@Smoothinka ja vôbec neviem zatiaľ. Musím sa porozprávať s doktorkou že aký je postup. Či netreba nejaké vyšetrenia alebo tak. Ja sa skôr obavám že ten vek je fakt už faktor a embryjka sú slabé. V 38/39 sa to u žien dosť láme bohužiaľ. Som v skupine kde sú v mojom veku aj staršie ženy a ten odpad po PGT je obrovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
16.9.24 18:53

@Smoothinka som na teba intenzívne myslela. Podľa mňa sa do budúcna nejak zabezpečte bariérami aby sa voda nedostala do domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
16.9.24 18:56

@Wuhu85 tak uvidíš.. a ty máš genetiku a imunologii hotovou? Ale taky jsem četla nějakou studii, že po tom 35.roce je to fakt špatný :( mně ani nikdo výsledky PGT nevolal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
16.9.24 18:58

@Wuhu85 tady je postavena hráz, ale v roce 2013 pretekla.. my když jsme začali stavět, tak jsme museli barák o 60cm zvednout nad terén. V roce 2002 na našem pozemku voda byla a 2013 sem nedosáhla.. no, ale já v pátek infarkt, když jsem volala pojistovacce, co všechno bude případně třeba.. a ona mi řekla, že tam tu povodeň na domácnosti nemám :zed: no, přiznám se, je to kamarádka tak jsme to po ní nekontrolovali.. naštěstí to dobře dopadlo 🙏 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
16.9.24 19:06

@Smoothinka to trvá aj 3-4 týždne. Ja by som povedala že do 39 sa to ešte nejak da ale potom už je to brutal. Ale človek keď s tým ráta tak vie že to môže trvať. Ja som dosť silná a veľa vydržím aj keď kolabujem miestami. Skor si myslím že je to z hormónov. Mňa skôr štve te som mala zrušiť Hlinku s týmto nápadom a otestovať všetko. Čo s týmto dosiahnem keď musím v kuse platiť za vklady a to by ma vyšla genetika na rovnako. Nemáme nič hotové práve. Nemáme žiadnu anamnézu práve a si myslím že u veľa párov sa to robí z dôvodu že to platí poisťovňa ale šanca že geneticky niečo máš je tak 2% tuším a imunologicky problém tiež tak 10% tuším ak si dobre pamätám. Tak rozumiem pani Jarošovej že to chce riešiť az po stratách pri samoplatcoch keď tam nevidí riziko a skúsenosti s tým určite má. Ja nepotrácam, ja ani neotehotniem. Takže u nás sú problém podľa mňa bunky. Niekde som čítala že na dieťa potrebuješ 3 embrya tak neviem ako to je. Skôr si myslím že je to loteria a ake máš bunky. Možno mi ani nesadol čerstvý transfer po tom dlhom protokole je to dosť brutal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
16.9.24 19:48

@Wuhu85 mně tu základní imunologii nabirali v ISCARE před 1. i 2. IVF, poprvé v pohodě a podruhé tam něco vylezlo, ale prý by se řešilo, až bych opakovaně potrácela. Totéž i genetika. Ano, genetiku po 35.roce hradí v ČR pojišťovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
16.9.24 19:49

@Smoothinka ale je genetika všeobecná a ty myslíš asi genetiku embryii po 35. To si myslím že je fakt super. Problém je že mi mame zamrazené aj bez genetiky a to ma mierne znervózňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
16.9.24 19:54

@Wuhu85 genetiku páru hradí pojišťovna. Tu nám taky dělali v ISCARE - krev + rodokmen. A genetiku embrya hradí taky pojišťovna po 35.roce, ale stejne jsem za to v ISCARE platila 20 tisíc (pak je teda vratili, kdyz to zadne embryo nedotáhlo) a v Clayo na to nehráli vůbec, že nějaká pojišťovna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
16.9.24 19:59

@Smoothinka áno ale niekto to zaplatiť musí, ja som si pekne všetko zaplatila a je to brutal. Bohužiaľ blbe pravidla v Nemecku nás diskvalifikovali :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.24 08:33

Špinění 8 den po KET

Ahoj holky dnes jsem 8den po KET a od včera špiním, udělala jsem si dnes ráno test a je pozitivní, volala jsem do CARU a nasadili mi Ascorutin.
Potřebuju jen utěšit že je to nidačni špinění a vše bude v pořádku.
Děkuji a omlouvám se za anonym

• Citovat
  • Upravit
308
17.9.24 17:59
@Wuhu85 píše: Více

A nejde udělat dodatečně po rozmrazení? :?
Pro samoplátce ty částky jsou brutální. To jo… Já jsem říkala, že i tak mi to přijde hodně. A kdyby nepřispívala pojišťovna. Rozhodně bych si to rozmyslela.. pauzy mezi atd. A to se nemáme blbě… :(

Nepřemýšlela si, že si tam dáš třeba 2? Najednou?

@Smoothinka jsem ráda, že se vám voda vyhla. :D Já sledovala pořád zprávy a nedokážu si ani představit co bych dělala kdyby se mi stalo to co některým. :( není ta pojistka i na povodně atd značně dražší? Neprověřovala si? Občas to ani nechtějí pojistit, když si v povodňové oblasti. A když kývnou, tak je to tak brutální částka, že by se člověk nedoplatil.

Já mám ofiko výsledky. HCG 0 :lol: chtěl mi dát stejný protokol na druhé kolo. Ale nakonec jsme se domluvili na krátkém… :P. Tak snad to teď bude mít úspěch. Jinak začnu v listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
17.9.24 18:03
@Anonymní píše: Více

Ahoj. Špinění má podle mého hodně žen a v mnoha případech to je normální a přestane. :srdce: já s tím zkušenosti nemám, ale tvůj lékař by měl vědět nejlíp. Určitě ví co dělá Tak ať všechno klapne a drobek se udrží. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.24 07:52

@Linda97284
Ahoj děkuji za podporu 😊
Uvidíme dnes jsem mírně i zakrvacela a test mě přijde slabší oproti včerejšku

• Citovat
  • Upravit
1753
18.9.24 07:54
@Anonymní píše: Více

Nič s tým neurobíš bohužiaľ. Test môže byť iný lebo je iná koncentrácia moče. Ja by som sa vykašľala na testovanie je to zbytočné stresovanie sa. Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.