Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
U nás se naštěstí žádné drama nekonalo. V pátek jsem zabalila věci k evakuaci, protože voda měla být 8,5m. V sobotu už to stáhli na 7 a teď to vypadá, že bude max 6,5m ale teda sakra měli jsme nahnáno
@Smoothinka ja vôbec neviem zatiaľ. Musím sa porozprávať s doktorkou že aký je postup. Či netreba nejaké vyšetrenia alebo tak. Ja sa skôr obavám že ten vek je fakt už faktor a embryjka sú slabé. V 38/39 sa to u žien dosť láme bohužiaľ. Som v skupine kde sú v mojom veku aj staršie ženy a ten odpad po PGT je obrovský.
@Smoothinka som na teba intenzívne myslela. Podľa mňa sa do budúcna nejak zabezpečte bariérami aby sa voda nedostala do domu.
@Wuhu85 tak uvidíš.. a ty máš genetiku a imunologii hotovou? Ale taky jsem četla nějakou studii, že po tom 35.roce je to fakt špatný
mně ani nikdo výsledky PGT nevolal ![]()
@Wuhu85 tady je postavena hráz, ale v roce 2013 pretekla.. my když jsme začali stavět, tak jsme museli barák o 60cm zvednout nad terén. V roce 2002 na našem pozemku voda byla a 2013 sem nedosáhla.. no, ale já v pátek infarkt, když jsem volala pojistovacce, co všechno bude případně třeba.. a ona mi řekla, že tam tu povodeň na domácnosti nemám
no, přiznám se, je to kamarádka tak jsme to po ní nekontrolovali.. naštěstí to dobře dopadlo 🙏 🍀
@Smoothinka to trvá aj 3-4 týždne. Ja by som povedala že do 39 sa to ešte nejak da ale potom už je to brutal. Ale človek keď s tým ráta tak vie že to môže trvať. Ja som dosť silná a veľa vydržím aj keď kolabujem miestami. Skor si myslím že je to z hormónov. Mňa skôr štve te som mala zrušiť Hlinku s týmto nápadom a otestovať všetko. Čo s týmto dosiahnem keď musím v kuse platiť za vklady a to by ma vyšla genetika na rovnako. Nemáme nič hotové práve. Nemáme žiadnu anamnézu práve a si myslím že u veľa párov sa to robí z dôvodu že to platí poisťovňa ale šanca že geneticky niečo máš je tak 2% tuším a imunologicky problém tiež tak 10% tuším ak si dobre pamätám. Tak rozumiem pani Jarošovej že to chce riešiť az po stratách pri samoplatcoch keď tam nevidí riziko a skúsenosti s tým určite má. Ja nepotrácam, ja ani neotehotniem. Takže u nás sú problém podľa mňa bunky. Niekde som čítala že na dieťa potrebuješ 3 embrya tak neviem ako to je. Skôr si myslím že je to loteria a ake máš bunky. Možno mi ani nesadol čerstvý transfer po tom dlhom protokole je to dosť brutal.
@Wuhu85 mně tu základní imunologii nabirali v ISCARE před 1. i 2. IVF, poprvé v pohodě a podruhé tam něco vylezlo, ale prý by se řešilo, až bych opakovaně potrácela. Totéž i genetika. Ano, genetiku po 35.roce hradí v ČR pojišťovna
@Smoothinka ale je genetika všeobecná a ty myslíš asi genetiku embryii po 35. To si myslím že je fakt super. Problém je že mi mame zamrazené aj bez genetiky a to ma mierne znervózňuje.
@Wuhu85 genetiku páru hradí pojišťovna. Tu nám taky dělali v ISCARE - krev + rodokmen. A genetiku embrya hradí taky pojišťovna po 35.roce, ale stejne jsem za to v ISCARE platila 20 tisíc (pak je teda vratili, kdyz to zadne embryo nedotáhlo) a v Clayo na to nehráli vůbec, že nějaká pojišťovna ![]()
@Smoothinka áno ale niekto to zaplatiť musí, ja som si pekne všetko zaplatila a je to brutal. Bohužiaľ blbe pravidla v Nemecku nás diskvalifikovali ![]()
Ahoj holky dnes jsem 8den po KET a od včera špiním, udělala jsem si dnes ráno test a je pozitivní, volala jsem do CARU a nasadili mi Ascorutin.
Potřebuju jen utěšit že je to nidačni špinění a vše bude v pořádku.
Děkuji a omlouvám se za anonym
@Wuhu85 píše: Více
A nejde udělat dodatečně po rozmrazení? ![]()
Pro samoplátce ty částky jsou brutální. To jo… Já jsem říkala, že i tak mi to přijde hodně. A kdyby nepřispívala pojišťovna. Rozhodně bych si to rozmyslela.. pauzy mezi atd. A to se nemáme blbě… ![]()
Nepřemýšlela si, že si tam dáš třeba 2? Najednou?
@Smoothinka jsem ráda, že se vám voda vyhla.
Já sledovala pořád zprávy a nedokážu si ani představit co bych dělala kdyby se mi stalo to co některým.
není ta pojistka i na povodně atd značně dražší? Neprověřovala si? Občas to ani nechtějí pojistit, když si v povodňové oblasti. A když kývnou, tak je to tak brutální částka, že by se člověk nedoplatil.
Já mám ofiko výsledky. HCG 0
chtěl mi dát stejný protokol na druhé kolo. Ale nakonec jsme se domluvili na krátkém…
. Tak snad to teď bude mít úspěch. Jinak začnu v listopadu.
@Anonymní píše: Více
Ahoj. Špinění má podle mého hodně žen a v mnoha případech to je normální a přestane.
já s tím zkušenosti nemám, ale tvůj lékař by měl vědět nejlíp. Určitě ví co dělá Tak ať všechno klapne a drobek se udrží. ![]()
@Linda97284
Ahoj děkuji za podporu 😊
Uvidíme dnes jsem mírně i zakrvacela a test mě přijde slabší oproti včerejšku
@Anonymní píše: Více
Nič s tým neurobíš bohužiaľ. Test môže byť iný lebo je iná koncentrácia moče. Ja by som sa vykašľala na testovanie je to zbytočné stresovanie sa. Držím palce ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď