Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Duncanseth jasne, že môžeš, ale možno je skupina na září tiež a si tam ženy čo stimulujú. Prajem ti veľa šťastia aby sa zadarilo ![]()
@Anonymní píše: VíceTest ti krásne silnie. To je dobré znamenie. Skús sa nestresovat tými testami. Stres nie je ani pre bábätko dobré.
@Wuhu85 já vím ale jsem nervózní kvůli tomu špinění co jsem měla.
Ale jinak děkuji za podporu přeji krásný víkend v pondělí se ozvu
@Anonymní píše: Více
Progesteron prekrvuje sliznicu to preto špiníš. Skús si to užiť že si tehu a nestresovat sa kvôli každej maličkosti. Viem že sa bojíš ale nepomáha to ničomu. Ak sa to ma pokaziť tak sa to pokazí. Ja som to cítila že niečo nie je ok ale som aj neskutočne stresovala a mohlo aj to ublížiť.
@Wuhu85
Děkuju za přivítání. Zářijovou 2024 jsem nenašla (ale jsem tu úplně nové, tak třeba jen neumím hledat
), ale stejně jsem nějak přilnula už k vám, když jsem si pročítala vaše příběhy a časově tím procházím jen chvilku po vás.
Mimochodem, hodně se mě dotkly právě tvé pocity, Wuhu. A chtěla bych ti říct, že je mi upřímně líto tvého posledního zklamání. Je mi také 38, muž 48 a máme za sebou také dost náročný příběh, který vám sem třeba pak napíšu. Jednak sdílení pomáhá, druhak těm, které jsem v mezidobí „čekání“, to zkrátí chvilku a do třetice to může dát zas další pohled na ivf s PGT embryi.
@Duncanseth ja práve mám dve netestované ale lepšej kvality a dve slabšej kvality ktoré sú bioptované ale ešte netestované a neviem vôbec čo mám zatiaľ robiť. Mám ešte jedno po PGT 6dňové na inej klinike. Ako telo si s tým väčšinou poradí ale je to dosť nepríjemné. A je to fakt horšie ako negatívny test. Ja mám teraz mesiac pauzu a transfer az v ďalšom cykle. Dúfala som že môžem ísť hneď ale nemôžem. To čakanie ma už dosť štve a aj moja psychika ma štve aj prístup lekárov ma štve. A k tomu o dva mesiace 39 a to sa vtedy už láme dosť aj s tou kvalitou vajíčok
No ale čo urobím. A to som si nechala aj mraziť vajíčka keď som bola mladšia ale to evidentne nefunguje u mňa. ![]()
@Wuhu85
Překvapilo mě, že nemáš všechna ta základní vyšetření. Hlavně tedy na imunologické, že ti nikdo nevypsal žádanku. Je to skutečně na pojišťovnu podmíněno potraty? Že ti tělo nepřijímá embrya k uhnízdění nestačí?
@Duncanseth mne nikto nič nepreplatí a je to drahé. Žijem v Nemecku. Keby bolo viac potratov tak pôjdem za gynekologickou tu ale ak poznám tento systém to môže trvať veľmi dlho kým sa niečo pohne.
@Duncanseth a biochemické nie je potrat. Nie je to klinické tehotenstvo len sa embryjko začalo uhniezdovat a potom z nejakého dôvodu prestalo. Asi bol s ním alebo s mojou delohou po stimulácii nejaký problém
@Wuhu85 Vim, že to není potrat. Ale evidentně kvalitní embryo tvé tělo nepřijalo. Může být důvodem, že to byl ET po náročné stimulaci a tím stresem kolem. Mrzí mě to. Moc ti budu držet palce na KET. Pokud by se opakovalo, zkus si s koordinátorem v CAR nebo pak s gynekolozkou o tom promluvit. Na reprodukční imunologii bych před dalšími vklady trvala. Vysledky jsou asi za měsíc. Může odhalit, že tvé tělo reaguje na obaly vajíčka nebo embryo a vypuzuje ho. Takových příběhu jsem slyšela více a vhodná medikace od vkladu problém vyřešila a těhotenství prosperovalo. V případě vyšetřeného, zdravého embrya nemůže být chyba v něm.
@Wuhu85 ale chápu, že je to komplikované, když to řešíš v zahraničí. Německý sociální a zdravotní systém neznám. Liší se od našeho principielně? Pokud tam pracuješ a odvádíš, tak tvůj gynekolog by ti v tom nedokázal pomoci? Promiň, chtěla bych jen pomoci a třeba dát další pohled.
@Wuhu85 je úžasné, že máš v záloze to 6 denní vyšetřené. Schovala bych si ho až případně na pokus po imunologii. Ale moc doufám, že nebude potřeba a vyjde ti příští měsíc KET těchto z nové kliniky ![]()
@Duncanseth embryo nebolo po PGT. Ja viem že to takto v CR funguje. Ale všetko tak trvá aj tu že dokym nejaké vysledky budem mať už mi bude 40. Už som sa pýtala aj na testy tu a potrebujem žiadanku od lekárky a ani neviem kam mám ist. Nič také tu neexistuje. Ak tu pôjdem na kliniku tak sa so mnou nebudú áno baviť lebo nechcem tu ost na cyklus. Ono je to tak zložité keď si v zahraničí že si to nevieš ani prestaviť. A ak sa objednal v CR zase čakám 2 mesiace na termín niekde.
@Duncanseth nie nepomôžu. Tu sa pozerá hlavne na to na čo máš nárok a al nemáš nárok tak cvakáš sama. Všetky vyšetrenie čo som zatiaľ si ako samoplatca zaplatila sú ok. Podľa mňa je u nás problém už vek. A kortikoidy určite best nikdy nebudem. Aj sa od tohto už ustupuje. Ja momentálne som aj tak unavená z jednokolovych centier a rád že nemám chuť to riešiť vôbec už. Potrebujem si oddýchnuť a poradiť sa s mojou doktorkou na ďalšom postupe. Ona je skúsená a nevidí zatiaľ na to dôvod tak jej budem veriť. Ja potraty nemavam. Ja vôbec neotehotniem kvôli andrologockemu faktoru.
@Wuhu85 rozumím. S tvou doktorkou určitě najdete tu správnou cestu. Někde mezi těmi embryi určitě je ten bojovníček, který si k vám cestu najde.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.