Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Já mám radost. Tuk ťuk ťuk, moc bych ti to přála. Dávej nám vědět
@Duncanseth
Děkuji samozřejmě že budu informovat.
Mám v plánu že ještě teď v pátek nebo v pondělí zajdu ještě jednou na krev. Na ultrazvuk jedu 7.10.
@Anonymní píše: Více
Môžeš ale neviem či ta to zbytočne nerozhodí a v podstate čo ti ta hodnota povie. Rastie to a to je hlavné. Ženy nefungujú podľa tabuliek. Držím palce ![]()
@TinkaLeen Ty jsi hodná, děkuju za optání. Nevolala jsem nikam. Nalila jsem se spoustou vody a snědla bílkoviny a asi za dvě hodiny to začalo povolovat. Kdyby ne, tak bych už řešila. Byla to tedy fakt síla. A to vydržím hodně. A popravdě bych to nečekala. No, dneska už raději držím režim preventivně a do ms budu.
@Duncanseth prečo vlastne berieš Progesteron keď máš embryjka na genetike? Resp ako ti dopadla kultivácia?
Jinak holky, dneska mi volali, že z 5ti máme 2 mrazáčky po odběru (budu moc doufat, že mezi nimi ten zdravý bojovníček je aspoň jeden) a u 2 ještě počkají do zítra prý, jestli dorostou a půjdou na pgt. Tak uvidíme. Zapomněla jsem se zeptat, jak dlouho se vlastně na výsledky pgt čeká. Jakou máte zkušenost?
@Wuhu85 píše: Více
To vůbec nevím Wuhu. I když jsem se ptala, tak mi k tomu doktorka nic nevysvětlila, jen, že ho mám užívat. Mám ho na 5 dní, 0-0-1. Dnes poslední.
@Duncanseth to je rôzne od centra. Ale je to okolo 3 týždňov.
@Duncanseth asi aby držali menzes ale keď nejdete na vklad tak nechápem veľmi.
@Wuhu85 Také nevím. Ale asi vědí, co dělají. Tys ho neužívala, když nebyl v plánu ET?
@Duncanseth nikdy. Ak nebol transfer tak sa vysadilo všetko a čakalo sa na menzes.
@Wuhu85 z těch 5 jsou 2 bioptovane a zamrazene a na 2 se prý zkusí počkat ještě do zítra. Tak uvidíme.
Embryolog říkal, že prý na prubeh kultivace má 1.-3. den vliv vajíčko a od 3. dne ovlivňuje pak spermie. Docela mě to překvapuje, když po MFSS vyberou z těch milionů 5 top spermií (spermio prý v normě, že ani speciální metody nemusely prý být - no, už to fakt rozdíl nebyl, tak jsme dali k ICSI i to MFSS). Tak uvidíme, jestli to i ty další 2 dotáhnou nebo ne.
Příspěvek upraven 25.09.24 v 18:39
@Duncanseth nie je to celkom tak. Skôr sa po tom 3 dni prejavuje embryo ako celok s najviac ich práve po tom 3 dni odpadáva.
@Wuhu85 děkuju za odpovědi a tvé zkušenosti. I tak jsem měla radost a celé to vnímám už teď jako hezký a nadějný výsledek, na mé AMH a startovní číslo po OPU. No, ještě uvidíme, jak dopadne pgt. Tam je u nás největší kámen úrazu.
@Duncanseth mne sa vrátilo jedine embryjko z minulého cyklu. A to som mala AMH 0,8 a mala som 2 vajíčka…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď