Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Já mám radost. Tuk ťuk ťuk, moc bych ti to přála. Dávej nám vědět
@Duncanseth
Děkuji samozřejmě že budu informovat.
Mám v plánu že ještě teď v pátek nebo v pondělí zajdu ještě jednou na krev. Na ultrazvuk jedu 7.10.
@Anonymní píše: Více
Môžeš ale neviem či ta to zbytočne nerozhodí a v podstate čo ti ta hodnota povie. Rastie to a to je hlavné. Ženy nefungujú podľa tabuliek. Držím palce ![]()
@TinkaLeen Ty jsi hodná, děkuju za optání. Nevolala jsem nikam. Nalila jsem se spoustou vody a snědla bílkoviny a asi za dvě hodiny to začalo povolovat. Kdyby ne, tak bych už řešila. Byla to tedy fakt síla. A to vydržím hodně. A popravdě bych to nečekala. No, dneska už raději držím režim preventivně a do ms budu.
@Duncanseth prečo vlastne berieš Progesteron keď máš embryjka na genetike? Resp ako ti dopadla kultivácia?
Jinak holky, dneska mi volali, že z 5ti máme 2 mrazáčky po odběru (budu moc doufat, že mezi nimi ten zdravý bojovníček je aspoň jeden) a u 2 ještě počkají do zítra prý, jestli dorostou a půjdou na pgt. Tak uvidíme. Zapomněla jsem se zeptat, jak dlouho se vlastně na výsledky pgt čeká. Jakou máte zkušenost?
@Wuhu85 píše: Více
To vůbec nevím Wuhu. I když jsem se ptala, tak mi k tomu doktorka nic nevysvětlila, jen, že ho mám užívat. Mám ho na 5 dní, 0-0-1. Dnes poslední.
@Duncanseth to je rôzne od centra. Ale je to okolo 3 týždňov.
@Duncanseth asi aby držali menzes ale keď nejdete na vklad tak nechápem veľmi.
@Wuhu85 Také nevím. Ale asi vědí, co dělají. Tys ho neužívala, když nebyl v plánu ET?
@Duncanseth nikdy. Ak nebol transfer tak sa vysadilo všetko a čakalo sa na menzes.
@Wuhu85 z těch 5 jsou 2 bioptovane a zamrazene a na 2 se prý zkusí počkat ještě do zítra. Tak uvidíme.
Embryolog říkal, že prý na prubeh kultivace má 1.-3. den vliv vajíčko a od 3. dne ovlivňuje pak spermie. Docela mě to překvapuje, když po MFSS vyberou z těch milionů 5 top spermií (spermio prý v normě, že ani speciální metody nemusely prý být - no, už to fakt rozdíl nebyl, tak jsme dali k ICSI i to MFSS). Tak uvidíme, jestli to i ty další 2 dotáhnou nebo ne.
Příspěvek upraven 25.09.24 v 18:39
@Duncanseth nie je to celkom tak. Skôr sa po tom 3 dni prejavuje embryo ako celok s najviac ich práve po tom 3 dni odpadáva.
@Wuhu85 děkuju za odpovědi a tvé zkušenosti. I tak jsem měla radost a celé to vnímám už teď jako hezký a nadějný výsledek, na mé AMH a startovní číslo po OPU. No, ještě uvidíme, jak dopadne pgt. Tam je u nás největší kámen úrazu.
@Duncanseth mne sa vrátilo jedine embryjko z minulého cyklu. A to som mala AMH 0,8 a mala som 2 vajíčka…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.