Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jinak ještě jedno embryo dorostlo, takže z 5 máme zamražené a odebrané na genetiku 3
V takové číslo jsem na začátku IVF doufala, když mi lékařka velmi realisticky řekla, že se budeme pohybovat v nižších číslech, ať s tím počítám. Tak uvidíme, jestli jsou mezi nima i chromozomálně zdravá. Doufám, že ano a dostaneme šanci. Druhé IVF už podstupovat nebudeme. Domluvili jsme se na jednom a i já to tak cítím.
@Duncanseth bude určite
ja už tiež nepôjdem. Myslím si že 4 stimulácie za život stačia aj keď prvé dva sa tak nerátajú ale mám už dosť popravde. Ak nemám mať dieťa tak nebude. Už toho mám akurát dosť a žiadnu radosť popravde.
@Wuhu85 Nedivím se ti a je v pořádku to tak cítit. Nakonec, čeká na tebe případně ještě poměrně dost embryi na KETY. Tak jestli se má povést, mělo by to být některé z nich ![]()
1× po pgt v Brně, 2× třídenní a 3× čekáš na pgt, jestli dobře pamatuju? Moc držím palce, ať je jich zdravých co nejvíc. A co je souzeno, bude ![]()
@Duncanseth 2 sú bioptovane na pgt ale neposielali sa na testy ešte.
Je tu ještě někdo, kdo čeká na výsledky pgt, po ET/KET na test nebo na novou stimulaci?
@Wuhu85 aha, to jsem myslela, že se vzorek rovnou posílá. Na co se čeká?
@Duncanseth že sa chytia tie ktoré sú. Som samoplatca a sú to brutálne palky
@Wuhu85 Aha, to mě nenapadlo, že se zamrazily i odebrané vzorky a mohou tak počkat. To je super postup, který ušetří peníze. To pgt je bez pojišťovny velmi drahá záležitost. Tahle možnost je super.
@Duncanseth áno tak to navrhli a aj tak by som dve neposlala na pgt. V balíčku mám 3 za 1400€ alebo potom je do 8 za 2800 tuším. Takže buď nazbieram alebo ja neviem no.
@Wuhu85 uvidíš, jak se bude situace vyvíjet a jak to budeš cítit. Každopádně super, že je možnost je odebrat a zamrazit embrya i vzorky a genetiku dělat až kdykoliv pozdeji, kdyby bylo potřeba. Je uklidňující mít tu zálohu. Přeji, aby to ale potřeba nebylo.
@Duncanseth
Já půjdu v úterý na konzultaci jestli budu mit' 4 IVF s vlastními vajíčkami + dárkyně nebo jenom darované vajíčka. Protože mi po IVF vznikli protilátky proti obalů. Do budoucna jsem poslala žádost na náhradní mateřství v Repromedu, tam pomáhají najít a náhradní matku. Jenom ještě nevím jestli mám na to nárok že zdravotních důvodu (snad po 2 potratech to jde). Nikdy mi nenašli žádný problém, jenom protilátky teď před půl rokem.
@Duncanseth tie dve embryjka na pgt majú už vadu vo vývoji preto ich dali na biopsiu. Oni cez ten time laps to už vidia čo je dobré a zlé ako sa to delí, za akú rýchlosť a podobne. A horšie sa bioptovali ale neverím že z toho niečo bude. Práveže veľa kliník vyhodnocuje embryjka hlavne 5 deň a to nie je úplne dobre.
@TinkaLeen no ale ten problém sa rieši tak, že sa ten obal embryjka odstráni nie? A potom by to už malo byť ok, alebo?
@Smoothinka ahoj tak jak jsem slíbila, že se ozvu dnes 8. Den po KET ![]()
@Opicka rozpustila ale no toto
to je úžasná zpráva
držím moc palce, ať je vše v pořádku ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď