IVF srpen 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
26.9.24 10:50

Jinak ještě jedno embryo dorostlo, takže z 5 máme zamražené a odebrané na genetiku 3 :dance: V takové číslo jsem na začátku IVF doufala, když mi lékařka velmi realisticky řekla, že se budeme pohybovat v nižších číslech, ať s tím počítám. Tak uvidíme, jestli jsou mezi nima i chromozomálně zdravá. Doufám, že ano a dostaneme šanci. Druhé IVF už podstupovat nebudeme. Domluvili jsme se na jednom a i já to tak cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
26.9.24 10:54

@Duncanseth bude určite :srdce: ja už tiež nepôjdem. Myslím si že 4 stimulácie za život stačia aj keď prvé dva sa tak nerátajú ale mám už dosť popravde. Ak nemám mať dieťa tak nebude. Už toho mám akurát dosť a žiadnu radosť popravde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
26.9.24 13:05

@Wuhu85 Nedivím se ti a je v pořádku to tak cítit. Nakonec, čeká na tebe případně ještě poměrně dost embryi na KETY. Tak jestli se má povést, mělo by to být některé z nich :srdce:
1× po pgt v Brně, 2× třídenní a 3× čekáš na pgt, jestli dobře pamatuju? Moc držím palce, ať je jich zdravých co nejvíc. A co je souzeno, bude :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
26.9.24 13:07

@Duncanseth 2 sú bioptovane na pgt ale neposielali sa na testy ešte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
26.9.24 13:08

Je tu ještě někdo, kdo čeká na výsledky pgt, po ET/KET na test nebo na novou stimulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
26.9.24 13:09

@Wuhu85 aha, to jsem myslela, že se vzorek rovnou posílá. Na co se čeká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
26.9.24 13:36

@Duncanseth že sa chytia tie ktoré sú. Som samoplatca a sú to brutálne palky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
26.9.24 16:18

@Wuhu85 Aha, to mě nenapadlo, že se zamrazily i odebrané vzorky a mohou tak počkat. To je super postup, který ušetří peníze. To pgt je bez pojišťovny velmi drahá záležitost. Tahle možnost je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
26.9.24 16:20

@Duncanseth áno tak to navrhli a aj tak by som dve neposlala na pgt. V balíčku mám 3 za 1400€ alebo potom je do 8 za 2800 tuším. Takže buď nazbieram alebo ja neviem no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
26.9.24 16:42

@Wuhu85 uvidíš, jak se bude situace vyvíjet a jak to budeš cítit. Každopádně super, že je možnost je odebrat a zamrazit embrya i vzorky a genetiku dělat až kdykoliv pozdeji, kdyby bylo potřeba. Je uklidňující mít tu zálohu. Přeji, aby to ale potřeba nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
26.9.24 17:04

@Duncanseth
Já půjdu v úterý na konzultaci jestli budu mit' 4 IVF s vlastními vajíčkami + dárkyně nebo jenom darované vajíčka. Protože mi po IVF vznikli protilátky proti obalů. Do budoucna jsem poslala žádost na náhradní mateřství v Repromedu, tam pomáhají najít a náhradní matku. Jenom ještě nevím jestli mám na to nárok že zdravotních důvodu (snad po 2 potratech to jde). Nikdy mi nenašli žádný problém, jenom protilátky teď před půl rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
26.9.24 17:09

@Duncanseth tie dve embryjka na pgt majú už vadu vo vývoji preto ich dali na biopsiu. Oni cez ten time laps to už vidia čo je dobré a zlé ako sa to delí, za akú rýchlosť a podobne. A horšie sa bioptovali ale neverím že z toho niečo bude. Práveže veľa kliník vyhodnocuje embryjka hlavne 5 deň a to nie je úplne dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
26.9.24 17:11

@TinkaLeen no ale ten problém sa rieši tak, že sa ten obal embryjka odstráni nie? A potom by to už malo byť ok, alebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.24 17:57

@Smoothinka ahoj tak jak jsem slíbila, že se ozvu dnes 8. Den po KET :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
26.9.24 18:13

@Opicka rozpustila ale no toto :srdce: :srdce: :srdce: to je úžasná zpráva :hug: držím moc palce, ať je vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.