Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
,
přesně tak memko, nějak to tady vázne, tak doufám, že jste všechny spokojené a hladíte si bříška (ať už těhu nebo ne)
Já jsem byla dnes na IUI, konečně se mi po clostíku rozběhl levej vaječník
ani jsem vám to nepsala…
akorát mi to udělali podle mě pozdě, protože na UZV už byl folík prasklej
no co už, v neděli mi řekli, že tam nikdo nebude, tak jsem musela vydržet. Jak řekl manžel, co si neuděláme to nemáme
ještěže se nám to povedlo doma, tak to máme aspoň pojištěný
takže teď poslední čekání na zázrak a v říjnu začínám s Dipherelinem a stimulací na klasiku IVF. Už mám tu hromadu doma v lednici, pěkná depka když se na to podívám…
Slyšely jste holky něco o tom, že po IVF se objevuje rakovina prsu?
Mafi ahoj ![]()
tak jestli jste to zkusili v neděli doma, pak dnes tam asi moc spermijek nebylo ne? nemá se dodržovat nějaká abstinence před IUI? ![]()
o té rakovině jsem také slyšela Mafi
bohužel to nějaký vliv asi mít může.. ale myslím si a co jsem zjišťovala, tak se to prý týká takových žen, které v sobě zárodky rakoviny mají a dříve nebo později by se projevily, ale že hormonální stimulace může tento stav uspěchat a přiblížit.. ![]()
Tak to je teda fakt drsný
docela mě děsí, že se o tom nikde nemluví a nikdo z lékařů mě na to neupozornil
co vy na to holky říkáte, netrápí vás to?
jinak k tomu počtu spermijek
prej je to tak ok, ptala jsem se na to schválně a řekli mi, že ať se nebojím, že jich tam určitě bude dost a bylo 40 mil, tak to by nějaká mohla zvládnout ![]()
Mafinna píše:
Tak to je teda fakt drsnýdocela mě děsí, že se o tom nikde nemluví a nikdo z lékařů mě na to neupozornil
co vy na to holky říkáte, netrápí vás to?
jinak k tomu počtu spermijekprej je to tak ok, ptala jsem se na to schválně a řekli mi, že ať se nebojím, že jich tam určitě bude dost a bylo 40 mil, tak to by nějaká mohla zvládnout
stačí jedna
držím palečky ![]()
mafinko, taky ti držím palečky. Teď už by to mohlo vyjít.
S tou rakovinou - to jsem slyšela a i na to myslím ale ta touha po miminku je silnější. Já jsem byla na UTZ před začátkem první stimulace na další půjdu půl roku po skončení kojení. Nějaké cysty jsem tam měla, tak jen doufám že vydrží tak jak jsou. První cystu mi odebírali když mi bylo 16 let, tak jsem pro ty prsa víc sledována. Sama jsem zvědavá jak to dopadne. Doufám že dobře.
Mafi, cítím se docela dobře.. tedy ale už by mohli být cipískové venku
bolí mi záda jak blázen a oči
nojo, mám strašný tlak v očích
a jak se začíná napínat bříško, tak taky nic moc. Jé, to zní, jako bych byla hypochondr
no prostě asi nebudu patřit mezi ty, co si štastně užívaly těhu ![]()
Miru, tak hlavně ať vše dopadne dobře
také bych se měla zas objednat na kontrolu, ale ona se v těhu asi nedělá viď? mám na mysli sono..
memko jestli myslíš sono prsou, tak to se ani v těhotenství ani po porodu nedělá,protože prsa jsou změněná, tak by to na vyšetření stejně nepoznali. Právě proto mám přijít až půl roku po skončení kojení až budou prsa „zpátky“, tak jak byla předtím.
Chápu jak ti je - mně taky bolí záda a nohy - to ještě jde ale vůbec nemůžu sedět - hrozně mně pak bolí na levé straně pod žebrama a to mám ještě relativně malé bříško. Vůbec nevím co bude za dva měsíce. A ty máš těch problémů ještě víc. Ale - musíme to pro miminka vydržet co nejdéle.
![]()
aha Miru, já měla být právě na preventivce v červnu, ale do toho ten KET a už jsem tam nešla
no tak až po kojení ![]()
jojo, co bychom pro ně nevydržely
![]()
Zdravím všechny,
jen v krátkosti, v po 19.9. jsem dostala 2 zmrzlinky, celý víkend jsem byla jako v trní a nakonec 2ze3 supr… tak mimísci jsou u mne a do 3.10. bojujsem, aby i zůstali… Také si připsm jak stará babča. Samé krabičky s lékami, musela jsem si udělat seznam ať něco nezapomenu…
Takže se všechny těhu mějte dobře, ať bříška rostou a všechny se mějte pěkně zítra a v pátek idu do práce a pak až příští týden zase čt a pá, na nemocenskou jsem tentokrát nešla, tak snad to mimískům nebude vadit..
Do teď jsem ležela, tak snad se uhnízdili… tak se holky mějte a budu si vás jistě dočítat… páček
Pandi, to je super že máš zmrzlinky už u sebe. Hezky je opatruj a v práci to moc nepřeháněj.
![]()
Ahojte děvčata, ![]()
tak já jsem už měsíc na neschopence a teprve teď mi maža zařídil net, jupí!!!!! ![]()
Je fajn, že se vám všem těhu daří dobře a vy ostatní nezoufejte a držte se, moc na vás myslím.
Tu rakovinu prsu prostě neřešte, to mimčo je přece to nej krásnější a co má přijít, tak přijde - bohužel to nijak neovlivníme.
Minulý týden jsme ležela v nemocnici, ale vše je naštěstí OK.Už máme 31tt.Je to super, tak se holky opatrujte! ![]()
Kristýnko, to je neuvěřitelné, že jste už tak daleko. Vůbec se mi nechce uvěřit. Je to supéééééér.
![]()
Doufám že ty problémy z nemocnice už jsou pryč. ![]()
Zdravím všechny
Děkují za palečky…
Kristi ty jo, to už jsi daleko, mám švagrovou v 37tt, dneska tu byla a má už tedy pořádné bříško…
No moji mimísci se nějak zlobí, břicho vcelku bolí a začínám polehoučku špinit, no snad to nebude nic hroznýho, až začínám litovat
, že jsem byla na ty dva dny v práci, ale si říkám, že jsem na pár hodin si tam šla sednout.....
Minule jsem byla na nemocenské po OPU i KET, celé proležela, a bylo to na nic, tak jsem si říkala, že ano šetřit se jo, ale nějaký ten pohyb taky musí být…
no nic, budem bojovat…