Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marketa.pipa píše:
Holky diky za reakce. Urcite ho nechci do niceho rychle hnat, co sni to sni. Jinak mi posledni dobou dost pije i ten feniklovy caj klidne i 250 ml denne.
Taky davam mezi kojenim fenyklovy caj, ale mala vypije tak 50-60ml denne. Fakt jen na zizu ![]()
@Alexandraf píše:
Jak jsem slibila…plenky monperi![]()
![]()
i s nasim usakem
moc vas pozdravuje, tety
Je to milacek, ty plenky vypadaji dobre
Kdybych nemela huggies jeste na druhy dite, vyzkousela bych ![]()
@1985bara píše:
@Tinkka jo ted ti to teprve zacne, ja uz mam na mantinelu skoro vsechny snurky sundany a martin zrovna vcera rikal ze postylku muzeme vyhodit, ze mu bude stacit krabice od bot, on se stejne narve nahoru kde ma polstar a jeste k tomu napric, takze tam ma mista, pak mu jen couhaji nohy a v noci se tim probudi jak se chce prevratit a je zamotanej, ale upravis ho a za 5min je zpet, asi ho tam budu privazovat bo co
Kaja taky pekne cestuje v postylce. Rano ji vzdy najdu napric a nohy visi dolu mezi spruslema ![]()
Snad se Mufík neurazí, ale dovoluji si informovat že dne 4.7. v 19:28, se narodil Jáchym s váhou 3,15kg. Je to vlasatý fešák
Mufík na emimi už měsíc nechodí, tak jsem zašmejdila na googlu ![]()
Holky děkujeme za pochvaly ![]()
@Lasislava1
ty bláho takhle dlouhý čím ho zaléváš
a to jsem si myslela že hodně narostl ![]()
@slunce.v.duši
jojo pomamil uvidíme jak mu to vydrží
druhý je celý tatínek tak jsem se taky dočkala
jediné co ze mě tomík má je pusa a tvrdohlavost ![]()
no čoveče překvapil ťuk ťuk, jak jsem se děsila a to že i oprávněně, tak pořád ho pusinkuje, jkmile zapláče tak mě k němu žene ať ho utiším, podává mu dudany a pohladí ho a na to jaký je to saďour tak na něj jde s citem, tak snad mu to vydrží
![]()
@Alexandraf
no je to pravý opak tomíka, tomík byl s váhou a růstem od standartu,,opožděně,, a kubík je zase a moc napřed já musím mít vždy něco extra ![]()
@Tsambika píše:teeda uz se ti to pekne krati
@evaprochy kluci jsou oba moc pěkný a vypadá to, že si jsou i podobní
@Alexandraf díky za fotky, zkusím je objednat i v té nejmenší velikosti 2-4kg, ať máme do porodky, jen zvažuju kolik asi, než mi z nich vyrosteHolky, zítra mi přijde hodinový manžel přivrtat nějaké police a skříň přidělat ke zdi a pak už konečně můžu začít chystat pro prcka. Můj chlap se k tomu nějak nemá, tak bude asi dost překvapený, až přijde z práce a vše bude hotovo. Snad nedostanu vynadáno.
Jinak Jiřík na pondělním měření 1360g odhad váhy a to jsme byli podle ms 29+6, podle ET 30+5.
@slunce.v.duši píše:
No jo no, chutná mu a on nemá být po kom drobek. Chlapi v obou rodinách jsou celkem statníNa délku tedy nevím, ale 62 je mu malá a tahá 68, něco už 74 a od Carters má dokonce věci údajně na 9 měsíců…což mi příjde jako blbost.
Dneska přišla „chovat“ sousedka a totálně jí odrovnal, asi jí budou bolet záda. Už se „drobček“ lehce pronese
Kája je holt ženská do nepohody, jen tak něco jí nerozseká
Já sem to našemu hysteráčkovi raději přesunula na září, známe svý lidi
Dobre ze mu chutna a verim, ze se uz dost pronese
Jen tam nebyla nase dr. a ta druha se tvarila ze pribira malo a minule ory zase nejak moc. ze to nesedi na tabulky a jestli nepribere do dvou tydnu vic, ze navrhne UM… Doufam, ze uz tam bude ta nase. Ja mam mlika ze davam jeste na mrazak a ona mi rekla, ze ho mam asi malo
minule poslala malou na rhb ze ma ruce v pest (ze stresu z ni) a dneska.jsem ji to uz rekla. Ze na rhb se smala dr. ze je naprosto v poradku, dela naopak pak veci napred a ruce ma pekne otevrene.. Koukala dneska jako ze mi neveri…
@Tinkka píše:
@slunce.v.duši Moje malá má necelé tři měsíce a 68ka je ji skoro malá a měří cca 65cm…to mám tedy malého obřika…nosíme overaly 3až6m. No ale ono to číslování je někde celkem nepřesné, co…a hlavně rozdílné…
U nas frci 56 uz dva mesice
Kaja ma sice 59cm ale je stihka, tak ji vsechno jeste je ![]()
@kytka077 no prosím tě, co to máte za doktorku?
se hlavně nenech navrtat do UM, psala jsi, že ty sama jsi menší, tak je prostě malá po tobě.
@slunce.v.duši píše:
Snad se Mufík neurazí, ale dovoluji si informovat že dne 4.7. v 19:28, se narodil Jáchym s váhou 3,15kg. Je to vlasatý fešákMufík na emimi už měsíc nechodí, tak jsem zašmejdila na googlu
sikovna dzesika fletcrova
,,,no i kdyz sem nechodi tak gratulujeme ![]()
@kytka077 píše:
Kaja taky pekne cestuje v postylce. Rano ji vzdy najdu napric a nohy visi dolu mezi spruslema
ja musim v noci davat pozor, kdyz obcas vstanu abych prave o nej nezavadila, ale my takhle spime od 2m co mi zacal cestovat,,,ted jak jsme byli u segry tak ona prazdny letiste a stejne se s mladym nevyspala, musela ho dat napric jinak byl porad na ni nalepenej, takhle ji jen kopal do zad ![]()
@Smajlinka123 píše:
@slunce.v.duši Sluni, prosím tě, co jsi si koupila na ty hemoroidy za mast, jak jsi psala, že ti pomohla? Já ačkoliv jsem nerodila normálně, mám s tím nějaký problémy… Zítra jdu teda na gyndu na šestinedělní prohlídku, tak to asi řeknu i tam, co myslíš?![]()
Vlasta s nima mel taky problemy a stacilo 2× maznout dubovou kuru a bylo ![]()
Ale kazdymu sedne neco jinyho ![]()
@kytka077
![]()
Takze ta doktorka neda pokoj, jo?
![]()
Boze, nechapu… Ty jejich tabulky
Kasli na ni, Karolinka roste podle svyho, bude drobnejsi, no cela maminka ![]()
Uvidis, ze podle vasi mudry bude v poradku ![]()
My taky nepribirame nejak extra moc, cca kolem tech 180g tydne, mudra rikala, ze roste krasne. Za to jsme dlouhy jako tyden, jen teda nevim po kom ![]()
@slunce.v.duši píše:
No mámo, já dneska vlezla s mladým na váhu a rozdíl byl 7,7kg. Má 4měsíce a týdenNedělam nic jinýho, než pořád dokupuju nový oblečení
Za chvíli to bude…a tebe mámo taky snim
Krasoň bude poradny chlap ![]()
@Tinkka píše:
Holky,
co děláte v těch vedrech? To je fakt úmorné tohleto, byla jsem ráda, že budu mít mimi v létě, ale takhle je to stejně o ničem, když se furt paříme doma v lepším případě před barákem, ach joProč nemůže být normální počasí…Jako být sama, tak se válím cely den u bazénu, ale s malou nemůžu, že jo…Tak snad ty vedra brzo skončí
Barče jsem napustila vodu do malého bazénku na zahradu, povaluje se tam a ja funím vedle ![]()
@Tinkka píše:
K tomu rodičáku. Lze tedy být doma tři roky a mít rodičák na kratší dobu tj. těch 11.500 Kč na x měsíců a pak být doma zadarmo. Resp. doufám, že budu zase těhotnáTak aby člověk vyčerpal co nejvíce. Protože pak brát mateřskou a rodičák, to už asi nelze, ne? A co se k vyřízení rodičáku potřebuje?
Formulář, který vyplnis a oba s manželem podepisete a druhy formulář, na který ti na OSSZ potvrdí denne vyměřovací základ. Rodný list dítěte a obcanku (ted nevim, jestli chtěli i pritelovo
).
@ta Mišel píše:
Holky, nejaky tipy, jak zvladnout unavu? A kdy si na to clovek zvykne? Prijde mi, ze cely noci prokojim. 3 h spanku mi nestaci..
Neporadím - v dobách nejhorších jsem spala min 5-6 hodin a i tak jsem padala únavou. Obdivuji Te, ja to řešila tak, ze kdyz byl doma chlap, hlídal a ja si dala 2-3 hoďky spánku pres den. Vzbudil mne az na další kojení.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat