Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Luciasek-86 Budem držet palce, je to holka šikovná. Ta všechno dožene a mnohé ještě předběhne… ![]()
@barusssska píše:
Ahojky, porad Vas docitam, ale reagovat neni moc cas. Anicce bylo v sobotu 9.mesicu
Je to dabel.Od 8.mesicu chodi, tak ze se fakt nezastavim. A k prikrmum.Taky varim. Ono kdyz si slovek precte treba slozeni hami prikrmu, tak je to samej skrob…tak ze delam ze zeleniny z trhu a nebo kupovany zamrazeny ty kvalitnejsi. davaji tam pry zeleninu vyberovou. Doporuceni dr. Delam si hodne domaci…kase, pudingi…jo a ta mrkev ze sklenicek je asi opravdu pribarvovana fakt nejde vyprat. Sklenicky pouze v nouzi…dovolena nebo kdyz jsme mimo domov. A mame jeden zub a druhy se klube. A par fotecek
ty kráso, ta jede
ani si nedokážu představit, že by náš měl za 3měsíce hodit, to fakt nehrozí ![]()
je bombastická, musíš na mí být moc hrdá ![]()
@Tinkka Vidíš, mně zase doktorka říkala, že právě proto, že je nedonošená, tak je potřeba ji očkovat včas, protože její malé tělíčko by si s žádnou vážnější chorobou neumělo poradit. A pak se v tom vyznej
Ale pryč od toho, teď už je to jedno, na konci září nás čeká poslední synflorix a do roka máme pokoj.
Zítra dám vědět jak jsme dopadly, mám z toho docela nervy, i když rehabilitační sestra mi říkala, že i kdyby nás doktorka nechválila, tak si z toho nemám nic dělat, že je důležité, že my vidíme pokroky. Něco na tom asi bude, ona ta doktorka vidí Klárku jednou za šest týdnů, navíc ji vždycky rozbrečí, je na ni prostě moc hrr a pak soudí. Ještě že jde se mnou manžel, já bych tam asi nervama ani nedošla ![]()
@slunce.v.duši Díky za podporu
je to naše šikulka ![]()
@slunce.v.duši To zpívání nezávidím. To u mého zpěvu by asi brečel ještě víc chudíček, protože můj zpěv je opravdu dost falešnej
Malej už se přetáčí, nějak jsem nepostřehla co vše už umí ![]()
To víš na Báry Jonáše tady nikdo nemá, ten bude za chvilku chodit ![]()
@Luciasek-86 já vím, že jsi to právě psala, tak proto jsem se jí na to ptala co ji tam řekli na očkování a ona mě řekla tohle. No, ted už je to jedno, ale pravdu měli zřejmě oni, protože oni toho zřejmě o nedonošencích vědí více než nějaká pediatra.
Hlavně, že to nedopadlo hůř. Neboj Klárka je šikulka a vše to zvládne. Chápu, já když viděla malou brečet u Dr.tak jsem pomalu začala brečet taky, no ty hormony to je děs
Tak dej vědět.. ![]()
@Tinkka Je to šikulka, důležité je, že sama chce dělat nové věci. Sice na to jde špatně, protože tu motoriku nemá tolik vyvinutou, ale snaží se. I na rehabkách si ji moc chválí, že je vnímavá a chytrá, tak z toho mám vždycky radost
a včera jsem dostala pochvalu i já, že jde vidět, že cvičíme poctivě a že mám dobrou techniku ![]()
@Tinkka píše:
@slunce.v.duši To zpívání nezávidím. To u mého zpěvu by asi brečel ještě víc chudíček, protože můj zpěv je opravdu dost falešnejMalej už se přetáčí, nějak jsem nepostřehla co vše už umí
To víš na Báry Jonáše tady nikdo nemá, ten bude za chvilku chodit
já krákam jako vrána..nechápu jak to může poslouchat a ještě to vyžadovat. na základce jsem si radši nechala pětku ze zpěvu a honila pak jedničky na teorii ![]()
jako jo, přetočit se přetočí…ale nějak to nehrotí a já už taky ne. když se mu chce a má na to den, tak se točí jak korouhev, jindy leží jak pecka. pokouší se lézt, což se dělá blbě, když drží oběma rukama hračku, takže se vlastně jenom šoupe nohama dopředu. druhý vzpřímení ho těžce nebaví, takže kdo ví kdy začne ofiko lézt. spíš se snaži zvedat z lehu do sedu, takže při přebalování dělá sedylehy a diví se že to nejde jak by chtěl. no má to chlapec celé trošku pomotané, ale zatím dobrý.
a mě to ani nevadí, že neleze a nechodí a nevim co ještě. to pak budu muset vyklidit šuplíky, regály a všechno posunout výš, zásuvky zadělat, kabely nějak zabezpečit…takže ať se zatím ještě válí
teď je největší hit jeho ruka. natáhne jí do dálky a pomalu přibližuje k obličeji a pak se tomu směje jak mentoska. poslední tři dny to dělá snad furt. až mě napadlo, jestli je normální ![]()
Holky, máte tak šikovné děti, moc rychle to utíká, těch miminek si pomalu ani neužijete a máte tu batolata. Já jsem ode dneška ofiko na mateřské a zahájila jsem ji nemocí a teplotou, doufám, že prcka nevykašlu vrchem
doktorka mi nic nedala, musím to vyležet. Tak hodně kláboste a pište, ať mám co číst a nenudím se v posteli ![]()
@Tinkka Kdepak,me sklenicky dlabe temer vsechny az na kralika.Ale musim vystihnout cas kdy ma hlad a neni unavena.Pak mi sni vse jinak rve a rve a musi jit nejprve at a pak jist.Jako dnes navic nepomahalo nic a musela se do spanku urvat.Ted spi 2h. a probudi se na jidlo ve 13-13:30.Pak bude chtit nejspis znovu spat.
Asi to pocasi.Kdo vi. Nu. A co jsem chtela rici.
Domaci zeleninu mi pak dlabala neboj, akorat se mi pak osypala.Tak jsem nevedela jestli domaci zelenina nebo 6 nemoc, plus zuby, ocucane tvare a tim padem mokvavy ekzem. Zabral Sudokrem.
Takze dej spis pozor na tu domaci zeleninu.Dr. mi to vysvetlovala tak, ze sklenicky jsou 100%kontrolovane, domaci zelenina ze zahradky ok, kupovana zelenina sice co do druhu ok, ale rozhodne nevim jak se o ni do te doby kdo staral.Pro nas to uz moc nekontroluji co do dusicnanu a tak.
![]()
@marketa.pipa píše:
Ja davam sklenicky a zatim neni problem. Jak psala Ecil, dnesni ovoca a zelenina neni moc dobra, vsechno je to vyhnane chemii. Az pak bede vetsi tak uz bude papkat co mi.
Tak tak.Jen 3× po sobje jsem zkusila svou zeleninu a tyden byla osypana snad vsude.Nebo mela 6tou nemoc, kdo vi, akorat nemela horecky.Tak nevim spis zelenina.
@1985bara tak tak az bude starsi bude pomaliku dlabat s nami, ale ted na zacatku uz si to nelajsnu. ![]()
@Jamall Mamino, moc gratuluju k Elišce. A přeju hlavně zdravíčko. Četla jsem že s tim máte trochu trápení, tak ať vám všechno dobře dopadne. ![]()
@Tsambika To je fakt, ono se pomalu nic krom paralenu nesmí. Tak zůstaň pěkně v posteli, pusť si pohádky a šmejdi na netu za co tu mateřskou ještě utratit ![]()
@Luciasek-86 Ano ockovani Nataklu tez zpozdilo o cca tyden 10dni.
![]()
Ty detektivko kde jsi to zase vystrachala? My zase nic nevíme! Anebo jsem to přehlídla? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat