Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@1985bara Kampak razíte konkrétně?
Luciásek, tak to jsem ráda, jste holky šikovný ![]()
Lasislava, krásnej je Daneček, moc roztomilej ![]()
Tsambika, mě pálila žáha téměř nonstop a malá má jemné chmíříčko doted ![]()
Lenásek, mooc gratuluji k Terezce a těším se na fotečku, paráda jak jste to zvládly holky
![]()
Jinak holky já byla dnes na socce, aby mě dali potvrzení o PPM kv. rodičáku a kancelářská mě vyprovodila, že prý jsem tam moc brzy a že mam přijít začátkem října, no jako to potěší tedy, nevím proč mě ten papír nemohla dát hnedka, že jo..No tak jsem se aspon prošla po městě, taky dobrý
![]()
Holky, dotaz. V čem budou spát Vaši miláčkové v zimě. Já koupila takovej spací pytel, ale moc štastnej kup to nebyl, protože malej se v tom moc nelíbí a stejně asi nebude moc teplej. Dětskou peřinku ji dát nechci je děsně velká. Tak co máte Vy ideálně odkazy. Díky.
@Tinkka já plánuju, že Jiřík bude spát v zavinovačce. Že bude mát overal a tu teplejší zavinku, myslíš, že je to málo? Já vůbec nevím, ještě, jak ho budu strojit ![]()
@Lasislava1 píše:
Daneček všem posílá![]()
já toho tvýho kluka miluju
on se furt tváří jak největší myslitel na světě a ty vlasy jsou neskutečný ![]()
Ahoj holky, předem se chci omluvit že sem moc nechodím ale nějak nestíhám. Tak to se mnou prosím vydržte určitě se zlepším.
Jdu za váma pro radu protože kohokoli se ptám tak mi říká něco jiného a já bych chtěla už nějaké rozumné vysvětlení. Lékařka kterou mám pro Vítka mi říkala že kdykoli budu potřebovat že ji mám zavolat dokonce i o víkendu. No a když jsem ji o víkendu volala tak mi bylo řečeno že ji obtěžuji tak to vidím na změnu. Je mi jasné že lidé chtějí o víkendu klid ale tak to nemá nabízet.
Jde mi o příkrmy. Vítek bude mít 21 pět měsíců. Asi dva týdny jíme první mrkvičku a bez problémů. Dnes měl první brokoličku. Vždy mu dávám příkrm na oběd, tak pět lžiček a dodělávám ho 90 ml mléčka..
Já se ptám jak to dělat správně. Jak často dáváte příkrm myslím za den? Dáváte potom i mléčko? Dáváte i přesnídávky nebo k večeři něco?
Kdy nasadím brambor, nebo maso, nebo ovocné přesnídávky?
Jak mám vlastně teď Vítka stravovat?
@Jana Vajnerová Jani, co jsem tak vyčetla, tak to děláš dobře. Jen bych zkrátila tu dobu. Tj. mrkev třeba tři dny, pokud v pohodě tak přidat brambor a jet další tři dny brambor s mrkví s kapkou oleje. A pak zase něco dalšího. Dávat místo oběda pár lžiček a ty postupně navyšovat. Dojíst mlékem. Až sní tolik, že nebude mít hlad, tak mléko vynechat k obědu. Vystřídat všechny druhy zeleniny a pak přidat maso a uplně nakonec ovoce. Někdo dává i kaši na noc. Někdo ji dá až nakonec. Dále jsem někde četla vyzkoušet piškoty rozdrobit do mléka kv. lepku. Ale ten bych dala já osobně až jako poslední. Na netu jsou různé brožurky, tak si něco stáhni. Jde o dodržení rámcového režimu a zbytek dle svého uvážení a hlavně jak bude a co Vítkovi chutnat. Takhle to budu dělat tedy já a začnu v pátám měsíci. pokud něco říkám blbě tak mě holky opraví… ![]()
@Tinkka Děkuji.....
Holky potřebuji ještě poradit. Nemáte někdo známé na stavebním nebo nepracuje některá z vás na tomto úřadě..
Jde mi o to že řešíme povolení stavby. Jenže přesáhneme o tři procenta vyši povolení zastavěného pozemku…
Myslíte že jde udělat vyjímka?
Já už psala na ministerstvo zda by nám mohli uskutečnit vyjímku. Nejde přeci o tolik…
@Tinkka jsme kousek od plzne u hracholusske prehrady. Mame v planu dinopark. park v mariankach a pak nejaky pochuzky a taky asi zoo. Dneska byl seznamovaci odpo s okolim a jonas se rozhodl zd se bude ode dnesk stavet uplne u vseho. takze mame fofry
@Tinkka píše:
Holky, dotaz. V čem budou spát Vaši miláčkové v zimě. Já koupila takovej spací pytel, ale moc štastnej kup to nebyl, protože malej se v tom moc nelíbí a stejně asi nebude moc teplej. Dětskou peřinku ji dát nechci je děsně velká. Tak co máte Vy ideálně odkazy. Díky.
Ahoj, já mám už dva pytle na spaní doma. Jeden s rukávem a druhý bez. Dávám ho už do něj, a to do toho s rukávem, protože měl hrozně ledový ruce v noci. A ještě jeden pytel asi dostaneme, zřejmě tenhle
http://www.slune-cz.cz/…ukavy-velky/?…
U nás si musí na pytel zvyknout, máme tu dost zimu, i když tu máme přes 20 st., ale máme dost vysokou vlhkost vzduchu, což dost zhoršuje teplotní pohodu.
Jinak holky, očko máme za sebou, večer a druhý den dopoledne byl trochu plačtivej, ale včera odpoledne už to bylo dobrý a zdá se, že zatím žádné nežádoucí účinky pro tentokrát nejsou. Tak uvidíme, jak to půjde dál, čekám že druhé očko bude horší, ale musíme to dát.
Jinak ještě příhoda - když jsem vyšla z ordinace s plačícím dítkem, položila jsem ho na přebalovák vedle chlapečka, kterej byl docela v pohodě, ale jak tam tak Oťásek pořád pobrekával, tak se dal taky do řevu, tak ho musela maminka pochovat a pak i odnýst z čekárny ven.
Děti se někdy dooost opičí. ![]()
@1985bara Tak Plzeň zdraví výletníky!
užijte si to, ať se vám tu líbí a máte hezké vzpomínky… ![]()
@Smajlinka123 píše:
@1985bara Tak Plzeň zdraví výletníky!užijte si to, ať se vám tu líbí a máte hezké vzpomínky…
Dekujeme urcite se nam tu libit bude mate tu pekne a pocasi celkem vyslo
@Jana Vajnerová Ahoj Jani, Klárka s Vítkem jsou stejně staří, nám mudra doporučila začít dávat na noc kaši ve 4,5 měsíce a pak za 2-3 týdny začít s mrkví. Víc než týden dávám kaši na noc lžičkou, někdy to jde, ale někdy je to boj. Ze začátku jsem jí dávala pár lžiček a když nechtěla, tak jsem dokrmila mlíčkem. Teď už většinou sní kaši celou, tak už nedokrmuju. A stejně budu postupovat i s mrkví, dám jí kolik sní a dokrmím, budu to navyšovat až vynechám mlíčko úplně. Po čtyřech dnech jí přidám brokolici, pak zase po čtyřech dnech brambor atd. Až vyzkoušíme všechnu zeleninu, tak začnu dávat maso a nakonec ovocné přesnídávky. Už mám připravené nějaké domácí a čekám na podzimní ovoce - jablka, hrušky a švestky, abych mohla v zavařování pokračovat
Asi budu i tajně ujídat, protože mi ta jablečná, co jsem vařila, moc chutná ![]()
Ahojte holky
, moc vám všem děkujeme za blahopřání. Jinak se máme celkem fajn, Terezka krásně saje a mamince už taky startuje mlíčko
. Jenom nás trochu zlobí bříško a žloutenka. Tak nám držte palce, ať to hezky zvládneme…zkusím připojit fotečku, ale wifina je tu fakt na dvě věci ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat